Skip To Content
Značajke

Elegantan dizajn i svestrane značajke

Prilagodljivost

Do 9 sjedala
Zafira Life postavlja u klasi vodeće standarde prilagodljivosti u svakodnevnoj upotrebi. 
Ovisno o potrebama vaše obitelji ili tvrtke, možete naručiti Zafira Life s najviše devet sjedala. Zato, bilo da se pripremate za odlazak na plažu ili za održavanje poslovnog sastanka, mjesta ima za sve.

Opcije sjedala
Zafira Life dostupna je u tri različite duljine vozila. Svaka varijanta pruža savršen odnos između relativno kompaktnih vanjskih dimenzija i prostrane, iznimno prilagodljive unutrašnjosti. Sve tri imaju visinu ispod 1,9 m – sjajno za podzemna parkirališta. 
Preklopite ili uklonite sjedala i povećajte kapacitet prtljažnog prostora. Ili odaberite konfiguraciju sjedala sučelice za više druženja na putu.

Pristupačnost

Električna klizna vrata

Dvostruka električna klizna vrata1 stvaraju široki otvor s obje strane automobila za sigurno i lako ulaženje i izlaženje putnika.

 

1Uz nadoplatu.

 
Osim toga, posebni senzori omogućuju hands-free otvaranje – sjajno rješenje kad imate pune ruke.
Lagani ulazak i pokretanje

S jednostavnim sustavom ulaska i pokretanja bez ključa1 (Open & Start Keyless) uđite i idite bez potrebe za lociranjem ključeva vašeg automobila - sve dok su u vašem džepu, torbi ili negdje blizu.

 

1Uz nadoplatu.

 
Pristup stražnjem prozoru
Otvorite stražnji prozor Zafire Life neovisno o stražnjim vratima za jednostavan utovar manjih predmeta u prtljažnik ili u situacijama s ograničenim prostorom. 
Dimenzije
Zafira Life dostupna je u tri različite duljine vozila. Svaka varijanta pruža savršen odnos između relativno kompaktnih vanjskih dimenzija i prostrane, iznimno prilagodljive unutrašnjosti. Sve tri imaju visinu ispod 1,9 m – sjajno za podzemna parkirališta. 

Mala varijanta – duljine samo 4,6 m – dovoljno je žustra i okretna za gradske ulice i ograničene prostore. Srednja varijanta duga je 4,95 m, a velika 5,3 m.

 

Visina ispod 1,9 m ne vrijedi za vozila za koja je najveća specificirana nosivost 1400 kg.

Sustavi pomoći vozaču

Pomoć vozaču
Upozorenje pri izlasku iz voznog traka1 registrira skretanje automobila izvan svog traka i upozorava vozača zvučnim i vizualnim signalom. To je tek jedan od brojnih sustava pomoći vozaču koji olakšavaju svakodnevnu vožnju. 

Upozorenje na umor vozača1 analizira vaš način vožnje putem prednje kamere i upravljača vozila i javlja vam je kad je vrijeme za kratki odmor. Prilagodba ograničenju brzine1 koristi sustav prepoznavanja znakova ograničenja brzine te analizira promjene ograničenja. Dovoljan je jedan dodir gumba memorije da tempomat prilagodi vašu brzinu u skladu s ograničenjem.

 

1Uz nadoplatu.

Head-Up Display

Jedinstven u ovom segmentu, Head-Up Display Zafire Life1 omogućuje pogled na ključne informacije kao što su brzina i podaci tempomata projicirani na vjetrobranu u ravnini oka vozača.

 

1Uz nadoplatu.

 
Pametna svjetla

Zafira Life ima intuitivni sustav pametnih svjetala1 koji automatski prebacuje duga prednja svjetla na kratka kako bi se spriječilo zasljepljivanje drugih vozača.

 

1Uz nadoplatu.

 

Sigurnost

Sigurnost i zračni jastuci

prednjim zračnim jastucima za vozača i suvozača i bočnim zračnim jastucima ili zavjesama za putnike u sva tri reda1, Zafira Life shvaća vašu sigurnost jednako ozbiljno kao i vi.

 

1Bočne zračne zavjese za drugi i treći red dostupne su uz nadoplatu.

 
Ksenonska prednja svjetla

Potpuno ksenonska prednja svjetla1 u kombinaciji s LED dnevnim svjetlima1 dodaju dašak dizajnerske oštroumnosti i poboljšavaju vidljivost bez obzira na uvjete svjetla.

1Uz nadoplatu.

 
Isofix

Sva sjedala u drugom i trećem redu Zafire Life mogu se opremiti ISOFIX nosačima1 za lako i sigurno učvršćivanje najviše šest dječjih sjedalica.

 

1Uz nadoplatu. Nije dostupno za određene konfiguracije sjedala.

 
Kamera za pregled straga

Višenamjenska prednja i stražnja kamera1 omogućuju sigurnosne sustave kao što su prepoznavanje znakova ograničenja brzine1, upozorenje na umor vozačai 180° prikaz stražnjeg područja za parkiranje1.

 

1Uz nadoplatu.

 
Sigurnosni sustavi
Automatski tempomat1 smanjuje ili vraća vašu brzinu radi održavanja postavljene udaljenosti od automobila naprijed u scenarijima prometa. 

Po potrebi, automatsko kočenje u slučaju opasnosti1 počne kočiti neovisno o vozaču kako bi se izbjegao sudar. Upozorenje na mrtvi kut1 pomoću senzora i vizualne projekcije na bočnom ogledalu upozorava vozača na vozila u mrtvom kutu Zafira Life radi sprečavanja nesreća prilikom pretjecanja. Upozorenje na frontalni sudar1 skenira cestu ispred vas i upozorava vas na mogućnost sudara s vozilima ili pješacima.

 

1Uz nadoplatu.

Salon na kotačima

Panoramski krov

Zafira Life ima predivan panoramski krov1 koji kabinu preplavljuje svjetlošću i stvara vedru atmosferu. Ako je sunce prejako, samo pomaknite klizna sjenila prema naprijed kako bi vama i putnicima bilo ugodno u svakom trenutku.

 

1Uz nadoplatu.

 
Premium udobnost

Uživajte u novoj razini luksuza uz sjedalo s funkcijom masaže1, ugrađeno u Zafiru Life, dostupno za vozača i suvozača na prednjem sjedalu za potpuno opuštenu atmosferu.

 

 

Bez obzira na godišnje doba, uživajte u toplini i udobnosti Zafira Life s grijanim sjedalima1 u prvom redu – ili za sveobuhvatni osjećaj luksuza.

 

1Dostupno samo s kožnatim sjedalima.

Automatski klima uređaj

Uz dvozonski automatski klima-uređaj1, putnici sprijeda i straga mogu birati svoje idealne postavke – nema više prepirke oko savršene temperature.

 

1Uz nadoplatu.

 

Povezivanje

Sustavi za informiranje i zabavu
Pronađite najbrži put do odredišta uz 7“ dodirni zaslon1 i sustav Multimedia Navi1 s uslugama navigacije uživo2, ugrađene u Zafiru Life. Sva vaša glazba i sadržaj na pametnom telefonu lako su vam dostupni uz Android Auto™1,3 ili Apple CarPlay™1,3

1Uz nadoplatu.

2Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Apple CarPlay je zaštićeni znak tvrtke Apple Inc., registriran u SAD-u i drugim zemljama. Android Auto je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.

Vozna dinamika

Upravljivost
Ne dopustite da vas veličina zavara – agilna i dinamična upravljivost Zafire Life omogućuje vam ugodno, svrsishodno iskustvo vožnje kakvo i očekujete od Opela. 
Motori i prijenosi
Zafira Life ima ponudu snažnih ali štedljivih motora snage do 180 KS, uz niske operativne troškove, manje emisije i maksimalnu učinkovitost. 

Uživajte u preciznom mijenjanju brzina i elegantnijoj vožnji zahvaljujući ponudi ručnih i automatskih prijenosa. S opcijskim 2.0 l dizelskim motorom, sa 130 kW / 180 KS, i s mjenjačem AT8 sa sustavom start-stop* snaga nije na štetu ekonomične potrošnje.

 

Svi motori zadovoljavaju normu Euro 6d-TEMP.

 

*Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 6,2 - 6,5, izvan grada 5,0 - 5,4, prosječna 5,4 - 5,8; emisija CO₂ u g/km: prosječna 151.

 

U skladu s uredbama R (EZ) br. 715/2007 i R (EZ) br. 692/2008 (u važećim verzijama).*/**/****

IntelliGrip

Zafira Life ima sustav IntelliGrip1 za dodatno prianjanje na zahtjevnim podlogama kao što su blato, pijesak ili snijeg i omogućuje sigurno držanje kolnika.

 

1Uz nadoplatu.

 
Prerade 4x4
Odaberite Dangel preradu 4x41 za iznimnu mobilnost na zahtjevnim kolnicima ili čak izvan kolnika. 

Osim toga, Dangel nudi i preradu 4x2.

 

1Uključite sustav da biste prebacili Zafiru Life u rad s pogonom na sve kotače; isključite ga za povratak u pogon na dva kotača.

 

Dodatna oprema Opel+

Skrojena po vašoj mjeri

Istaknite svoju osobnost pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i izvucite najviše iz svoje Zafire Life. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.

Kuka za vuču
Pokaži detalje
Štitnici za zaštitu od vjetra
Pokaži detalje
Krovni nosač
Pokaži detalje
Podne prostirke
Pokaži detalje
Nosač bicikala
Pokaži detalje
Krovna kutija
Pokaži detalje

Što je sljedeće?