Skip To Content
Pravilnik o kolačićima

Politika kolačića

Ovo mrežno mjesto upotrebljava različite kategorije kolačića (podložno vašoj suglasnosti kad je ona potrebna) na vašem uređaju za prepoznavanje preglednika vašeg uređaja tako dugo dok je predmetni kolačić valjan. Politika kolačića primjenjuje se na svaki proizvod ili uslugu koja sadrži poveznicu na ovu Politiku ili koja ju uključuje upućivanjem.

 

Operater i voditelj mrežne stranice naveden je u Pravilniku o zaštiti privatnosti.

 

Pažljivo pročitajte ovu Politiku prije uporabe ovog mrežnog mjesta. U njoj je objašnjeno kako upotrebljavamo kolačiće i kako možete njima upravljati. 

 

Za odlazak izravno u odjeljak za upravljanje kolačićima ovog mrežnog mjesta, kliknite na „Vaš izbor u pogledu kolačića”. 

2. Na koji ste način obaviješteni?

Prvi put kad pristupite našem mrežnom mjestu obaviješteni ste putem odgovarajućeg natpisa o uporabi kolačića i kategoriji odnosnih kolačića. Pojedinačni kolačići opisani su u nastavku.

3. Vaš izbor u pogledu kolačića 

Možete pristupiti našem alatu za upravljanje kolačićima za upravljanje svojim postavkama kolačića za svaku kategoriju kolačića (osim nužnih kolačića, koji se ne mogu onemogućiti u našem sustavu) klikom na odgovarajuću tipku u natpisu o kolačićima.

 

U sljedećem odjeljku obavijestit ćemo vas o kolačićima koji se upotrebljavaju na našem mrežnom mjestu. Ako se ne slažete s postavkama pojedinačnih kolačića, možete onemogućiti odgovarajući kolačić klikom na prikazanu poveznicu. Ako ne postoje izravne poveznice za onemogućavanje nekih kolačića, možete ograničiti uporabu kolačića u postavkama svog preglednika. 

4.1. Nužni kolačići našim korisnicima omogućavaju kretanje mrežnim mjestom i uporabu njezinih značajki. Ti se kolačići ne mogu onemogućiti u našim sustavima. Bez tih kolačića npr. prijava ne bi bila moguća.

 

Nužne kolačiće upotrebljavamo kako bismo:

 • osigurali da se funkcije mrežne stranice pravilno izvršavaju; 
 • vam omogućili da pohranjujete informacije o obrascu koji ste možda ispunili na našem mrežnom mjestu ili o proizvodima, uslugama ili informacijama koje ste odabrali; 
 • vam omogućili pristup ličnim dijelovima našeg mrežnog mjesta;
 • prilagodili izgled mrežnog mjesta u skladu s vašim željama (jezik, oblik itd.);
 • proveli sigurnosne mjere prilikom vaše prijave. 

 

Svoj preglednik možete podesiti da blokira te kolačiće ili vas obavijesti o njima, no možete se susresti s poteškoćama prilikom pristupa mrežnom mjestu ili njegovim uslugama.

Opis bitnih kolačića koji se upotrebljavaju na našem mrežnom mjestu možete pronaći ovdje:

 

Kolačić: Amazon Web Services

Pružatelj: Amazon Web Services EMEA Sàrl, Luksemburg

Svrha/svrhe: Ovi kolačići omogućuju distribuciju poslužiteljskog prometa kako bi korisničko iskustvo bilo što ujednačenije. Takozvani uravnoteživač opterećenja koristi se za određivanje koji poslužitelj trenutno ima najbolju dostupnost. Generirani podaci ne mogu vas identificirati kao osobu.

Razdoblje zadržavanja: Stalno

Kolačić: Stellantis EU-GDPR suglasnost

Svrha/svrhe: Ovi kolačići pohranjuju datu suglasnost tako da se poštuje u svakoj sesiji.

Razdoblje zadržavanja: Stalno

4.2. Kolačići za posjetitelje/svojstva/praćenje prikupljaju informacije o tome kako korisnici upotrebljavaju naše mrežno mjesto (mjerenje posjetitelja) i aktivnosti korisnika na internetu. Oni nam pomažu da unaprijedimo značajke našeg mrežnog mjesta, vidimo područja od najvećeg interesa za svoje korisnike i saznamo više o djelotvornosti svojih kampanja oglašavanja. Sve nam to pomaže da svojim korisnicima ponudimo usluge i funkcije koje najbolje odgovaraju njihovim potrebama.

 

Kolačiće za posjetitelje/svojstva/praćenje upotrebljavamo za:

 • izradu statistike o uporabi našeg mrežnog mjesta,
 • pregled djelotvornosti naših kampanja oglašavanja, te
 • reviziju korisničkog ponašanja koje nije vezano uz osobe i unapređenja svog mrežnog mjesta.

 

Neke kolačiće za svojstva daju ovlaštene treće strane, no ne dozvoljavamo da se kolačići upotrebljavaju za svrhe osim onih koje su objašnjene u ovom dokumentu.

 

Opis kolačića za posjetitelje/svojstva/praćenje koji se upotrebljavaju na našem mrežnom mjestu možete pronaći ovdje:

 

Kolačić: Adobe AudienceManager

Pružatelj: Adobe Systems Software Ireland Limited (Adobe Ireland) 4-6, Riverwalk, Citywest Business Campus, Saggart, Dublin 24

Kolačić: Adobe SiteCatalyst

Pružatelj: Adobe Systems Software Ireland Limited (Adobe Ireland) 4-6, Riverwalk, Citywest Business Campus, Saggart, Dublin 24

Kolačić: Google Botguard

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

https://policies.google.com/privacy

Svrha/svrhe: Google Botguard štiti naše mrežno mjesto od zlonamjernih botova i hakerskih napada. Selektivno blokiramo loš promet botova u stvarnom vremenu, istovremeno pružajući neograničen pristup mrežnom mjestu za ljudske korisnike, tražilice i povezane robote.

 

Kolačić: Google Maps

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

https://policies.google.com/privacy

Podatak / Kategorije podataka: ovi kolačići prikupljaju podatke o stranicama Opel mrežnog mjesta koje ste posjetili i oglašivačkim sadržajima koje ste pogledali ili kliknuli.

Svrha/svrhe: ti kolačići za praćenje na internetu prikazuju relevantne internetske oglase na temelju vaših pregleda i klikova kao i stranica našeg mrežnog mjesta koje ste posjetili.

Kolačić: Google Optimize

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

https://policies.google.com/privacy

Kolačić: Google Web Font

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

https://policies.google.com/privacy

Svrha/svrhe: brže pokreću proizvode i mrežna mjesta sigurnim pohranjivanjem fontova bez ugrožavanja privatnosti ili sigurnosti korisnika. Predmemoriranje mrežnog mjesta dizajnirano je za učitavanje fonta samo jednom za bilo koju mrežnu stranicu, a isti predmemorirani font koristimo na bilo kojem drugom mjestu koje koristi Google Web Font.

Kolačić: iPerceptions

Pružatelj: Iperception

https://www.iperceptions.com/en/legal/privacy-policy

Podatak / Kategorije podataka: ovi kolačići prikupljaju samo informacije o posjetama mrežnom mjestu i vremenima učitavanja radi optimizacije mrežnog mjesta, njegovog boljeg funkcioniranja i ostavljanja boljeg dojma kod korisnika.

Svrha/svrhe: ovi se kolačići koriste za pregled korištenja našeg mrežnog mjesta u svrhu optimizacije.

Kolačić: Netmining

Pružatelj: Zeta Global

https://zetaglobal.com/privacy-policy/  

Podatak / Kategorije podataka: pohranjuje stanje kvalificiranosti posjetitelja za interakcije na mrežnom mjestu za one koji ne prihvaćaju kolačiće trećih strana.

Svrha/svrhe: ovi se kolačići koriste za pregled korištenja mrežnog mjesta za prikaz vaučerskih programa za neke uzorke korištenja.

Kolačić: nm_carusseldwt_opel_ba

Pružatelj: Carussel

Podatak / Kategorije podataka: ID sesije.

Svrha/svrhe: ovi se kolačići koriste za pregled korištenja našeg mrežnog mjesta u svrhu optimizacije.

Kolačić: Matomo (Piwik Analytics)

Pružatelj: Matomo

https://matomo.org/faq/general/faq_146/

Svrha/svrhe: kada posjetite naše mrežno mjesto, mi pohranjujemo: mrežno mjesto s kojeg nas posjećujete, dijelove našeg mrežnog mjesta koje posjetite, datum i trajanje vašeg posjeta, vašu anonimnu IP adresu, podatke o uređaju (vrsta uređaja, operativni sustav, rezolucija zaslona, ​​jezik, država u kojoj se nalazite, preglednik koji koristite tijekom tijekom posjeta i tako dalje). Ove podatke o upotrebi obrađujemo u Matomo Analyticsu u statističke svrhe, da bismo poboljšali naše mrežno mjesto te kako bi identificirali i zaustavili zlouporabu.

Razdoblje zadržavanja: sesija

 

Kolačić: Youtube

Pružatelj: https://www.youtube.com/intl/enGB/yt/about/policies/#community-guidelines

Podatak / Kategorije podataka: ti kolačići prikupljaju samo podatke o pogledanim videomaterijalima i broju prikaza u programu za reprodukciju.

Svrha/svrhe: ti se kolačići koriste za prikaz i objavu videomaterijala na našem mrežnom mjestu.

Razdoblje zadržavanja: sesija

Kolačić: Signal

Pružatelj: Signal https://www.signal.co/privacy-policy/

Svrha/svrhe: tehnološka platforma Signal omogućuje poboljšanje korisničkog iskustva pružajući relevantnost na svim kanalima.

Razdoblje zadržavanja: sesija

Kolačić: Google Universal Analytics (analytics.js)

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska

https://www.google.com/policies/privacy/

Podatak / Kategorije podataka: ovi kolačići omogućuju praćenje posjeta i konverzija mrežnog mjesta, kako se mrežno mjesto koristi i kako su korisnici došli na mrežno mjesto.

Svrha/svrhe: Ovi se kolačići koriste za procjenu posjetitelja našeg mrežnog mjesta i za mjerenje načina korištenja mrežnog mjesta.

Kolačić: Google Tag Manager

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska

https://www.google.com/policies/privacy/

Svrha/svrhe: Sustav za upravljanje oznakama koji upravlja i ažurira oznake i isječke koda na mrežnim stranicama i mobilnim aplikacijama.

Kolačić: Google Analytics

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska

https://www.google.com/policies/privacy/

Svrha/svrhe: ove kolačiće koristi Google Analytics za mjerenje performansi naše platforme. Identificira sve korisnike mrežnog mjesta i pohranjuje informacije poput trajanja sesije i pregledanih stranica. Ne prenosi niti pohranjuje informacije o stvarnom identitetu korisnika.

4.3. Kolačići za marketing / društvene medije, uključujući kolačiće za retargeting, omogućavaju nam da svojim korisnicima ponudimo nešto zanimljivije. Kolačići za retargeting pohranjuju se na uređaju korisnika tijekom jedne uporabe preglednika. Oni omogućavaju oglašavanje naših proizvoda na mrežnim mjestima naših partnera i društvenih medija za korisnike koji su pokazali interes za naše proizvode.

 

Kolačiće za marketing / društvene medije upotrebljavamo kako bismo:

 • vam slali oglase koji su prilagođeniji vašim potrebama (personalizirani oglasi);
 • upotrijebili svoju komunikaciju stvaranjem ponovnih kontakata putem oglasa; 
 • analizirali vašu uporabu našeg mrežnog mjesta radi prediktivnog oglašavanja.

 

Opis kolačića za marketing / društvene medije koji se upotrebljavaju na našem mrežnom mjestu možete pronaći ovdje:

Kolačić: Google Ads (Google Ads Conversion i Remarketing)

Pružatelj: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska

https://www.google.com/policies/privacy/

Svrha/svrhe: Google Ads je Googleov sustav oglašavanja u kojem oglašivači nude određene ključne riječi tako da se njihovi oglasi prikazuju u Googleovim rezultatima pretraživanja. Budući da oglašivači moraju platiti za te klikove, Google tako zarađuje novac. Kolačići za mrežno praćenje oglasa prate rezultate kampanja i prikazuju vam relevantne mrežne oglase na temelju onoga što ste pregledali i kliknuli (uključujući naše mrežno mjesto).

Kolačić: Netmining / IgnitionOne (evo5_popin_instance)

Pružatelj: Zeta Global https://zetaglobal.com/privacy-policy/

Podatak / Kategorije podataka: pohranjuje stanje kvalificiranosti posjetitelja za interakcije na mrežnom mjestu za one koji ne prihvaćaju kolačiće trećih strana.

Svrha/svrhe: ovi se kolačići koriste za pregled korištenja mrežnog mjesta za prikaz vaučerskih programa za neke uzorke korištenja.

Kolačić: Facebook Pixel

Pružatelj: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Podatak / Kategorije podataka: primijenjeni kolačići pohranjuju podatke o stranicama našeg mrežnog mjesta koje ste posjetili i oglašivačke kampanje koje ste pogledali ili kliknuli.

Svrha/svrhe: ovi kolačići za praćenje internetskih oglasa pokazat će vam relevantne internetske oglase na temelju onoga što ste pogledali i kliknuli te stranica našeg mrežnog mjesta koje ste posjetili.

Kolačić: WyWy

Pružatelj: https://tvsquared.com/privacy-policy/

Podatak / Kategorije podataka: povezane TV aktivnosti

Svrha/svrhe: podatke koristi Opel/Vauxhall (i njegove agencije) za povezivanje i optimizaciju televizijskog oglašavanja putem mrežnih aktivnosti putem portala TV Squared.

Kolačić: Twitter

Pružatelj: Twitter https://twitter.com/en/privacy

Podatak / Kategorije podataka: primijenjeni kolačići pohranjuju podatke o stranicama našeg mrežnog mjesta koje ste posjetili i oglašivačke kampanje koje ste pogledali ili kliknuli.

Svrha/svrhe: ovi kolačići za praćenje internetskih oglasa pokazat će vam relevantne internetske oglase na temelju onoga što ste pogledali i kliknuli te stranica našeg mrežnog mjesta koje ste posjetili.

Kolačić: LinkedIn

Pružatelj: Linkedin https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Podatak / Kategorije podataka: primijenjeni kolačići pohranjuju podatke o stranicama našeg mrežnog mjesta koje ste posjetili i oglašivačke kampanje koje ste pogledali ili kliknuli.

Svrha/svrhe: ovi kolačići za praćenje internetskih oglasa pokazat će vam relevantne internetske oglase na temelju onoga što ste pogledali i kliknuli te stranica našeg mrežnog mjesta koje ste posjetili.

Kolačić: Adform

Pružatelj: https://site.adform.com/privacy-center/adform-cookies/

Svrha/svrhe: Ti se kolačići koriste u svrhe oglašavanja i pohranjuju podatke poput jedinstvenog serijskog broja, vremenskog žiga stvaranja i verzije kolačića.

5. Izmjene politike kolačića

Sve buduće izmjene naše Politike kolačića bit će objavljene na ovom mrežnom mjestu. Stoga biste povremeno ovdje trebali potražiti izmjene naše Politike kolačića. Obavijestit ćemo vas u slučaju znatnih promjena i zatražiti vašu suglasnost gdje je to potrebno.

6. Kako nas kontaktirati

 

Pojedinosti za kontakt možete pronaći u Izjavi o zaštiti ličnih podataka.

Verzija: januar 2021.

 

Sve podatke o kompaniji možete pronaći u našoj Pravnoj obavijesti.

 

U našoj Izjavi o zaštiti ličnih podataka možete pronaći više informacija o tome kako obrađujemo vaše lične podatke.