Skip To Content
Operativni troškovi

Uvijek u režimu uštede

Električni pogon stvarno se isplati. Iskoristite prednosti niskih ukupnih operativnih troškova zahvaljujući državnim poticajima i jeftinijim servisima. Osim toga, možete uživati u prednostima kao što su, između ostalog, besplatno parkiranje i dodatna parkirališta za električna vozila.

Pametno ulaganje

Naravno, nije lako uspoređivati cijene električnih automobila i automobila na uobičajeni pogon. No kada je riječ o stvarnim operativnim troškovima, brojne su prednosti:

 

  • Trošak servisiranja: niži u usporedbi s vozilom s unutarnjim sagorijevanjem. Motori s pogonom na bateriju imaju manje pokretnih dijelova i nije potrebno mijenjati ulje.
  • Manji troškovi osiguranja: osiguravajuća društva polako uviđaju da vozači e-vozila, usto što su iznimno ekološki osviješteni, voze pažljivije i uzrokuju manje nesreća. Zato cijene osiguranja počinju padati. https://www.smarter-fahren.de/e-auto-kosten/
  • Niži porezi: na primjer, porezna stopa u Njemačkoj mnogo je niža od one za automobile s motorom na unutarnje sagorijevanje, a električni automobili čak su izuzeti iz oporezivanja određeni broj godina.
  • Besplatno parkiranje u urbanim područjima i nula troškova za ulazak u zone niskih emisija.

Pametne odluke o punjenju

Način na koji punite bateriju također može dugoročno pridonijeti većoj ekonomičnosti posjedovanja električnog vozila. Na primjer, možete uštedjeti novac korištenjem raznih mogućnosti besplatnog punjenja na javnim mjestima kao gost. Ako imate pametni zidni punjač Wallbox s priključkom na pametni Wallbox pozadinski sustav instaliran kod kuće, možete lako upravljati vremenom kada je punjenje najjeftinije, ovisno o tarifama vašeg dobavljača električne energije ili integracijom u sustave obnovljivih izvora energije (uz mogući preduvjet nabave dodatne opreme). Osim toga, svoj pametni Wallbox uređaj možete ponuditi na korištenje i drugima uz naknadu. Kao vozač poslovnog automobila od poslodavca možete lako zatražiti naknadu troškova za punjenje kod kuće. Pomoću aplikacija za pametne telefone, koje su povezane s vašim vozilom ili pametnim Wallbox uređajem, možete daljinskim putem pratiti i upravljati vremenom punjenja i u svakom trenutku osigurati efikasno punjenje i znati stanje napunjenosti baterije.