Skip To Content
Punjenje

Što stvarno trebate znati o punjenju električnog automobila

Sve potrebne informacije o punjenju električnog automobila pronaći ćete upravo ovdje!

Za svakodnevne potrebe možda želite brže punjenje ili punjenje negdje drugdje. U tom slučaju, na pravoj ste stranici: u nastavku donosimo savjete o tome koji kabel najbolje odgovara vašim potrebama, a saznat ćete i koji je wall box uređaj najbolji za vas. Osim toga, saznat ćete više o našim uslugama za pametni wall box uređaj, kao što je upravljanje vašom potrošnjom. Na kraju ćete se uvjeriti: električna vožnja jako je zabavna – a punjenje automobila lako baš kao i punjenje pametnog telefona.

Pravi kabel za vas

Imate različite opcije, od gotovih mogućnosti kod kuće do vrlo brzog punjenja na punionicama s istosmjernom strujom

Spremni za pokret: vaša kućna utičnica

1,8 kW

 

Punjenje na običnoj kućnoj utičnici doista je lako rješenje: bez potrebe za ugradnjom, a odgovarajući osnovni kućni kabel (Mod 2 kabel) osnovna je oprema za vaše Opel električno vozilo. Budući da se kućne utičnice nalaze posvuda, ovo je krajnje fleksibilno rješenje.

 

Komunikaciju između vozila i mjesta za punjenje omogućuje takozvana upravljačka kutija u kabelu (ICCB), koja jamči sigurnost punjenja.

No, trebate znati da je uobičajena brzina punjenja oko 10 km dosega po satu punjenja¹. Zato za redovito punjenje vašeg električnog vozila uvijek preporučujemo jedan od naših wall box uređaja.

To je za mene pravo rješenje za punjenje ako…

 • Trebam rezervno rješenje, za slučaj da ne mogu pronaći javnu punionicu, u kući prijatelja itd.
 • Imam plug-in hibrid (PHEV), koji se može napuniti preko noći²
Poboljšano kućno punjenje: green’ up sustav tvrtke Legrand

3,7 kW

 

Green’ up utičnica tvrtke Legrand poboljšana je kućna utičnica koja omogućuje dvaput brže punjenje (oko 20 km dosega po satu punjenja1) u odnosu na osnovni kućni kabel (Mod 2 kabel) na običnoj utičnici.

 

Međutim, potreban je i poboljšani kućni kabel da bi se omogućio još bolji rad kada je kabel priključen na ovu utičnicu3. Zajedno osiguravaju maksimalnu snagu i jamče brzo ponovno punjenje i siguran rad bez pregrijavanja.


To je za mene pravo rješenje za punjenje ako…

 

 • Dnevno prelazim znatno manje od 200 km.
 • Uglavnom vozilo punim negdje drugdje, npr. na poslu.
 • Imam plug-in hibrid (PHEV), koji se može napuniti za oko 4 sata2.
Ubrzano punjenje: kod kuće ili u pokretu

7,4 kW / 11 kW

 

Želite brzo i praktično punjenje kod kuće? Onda je stanica za punjenje montirana na zid ili na stup pravo rješenje za vas.

 

Opel nudi različite vrste wall box i pametnih wall box uređaja,  od kojih su obje vrste prikladne za ugrađeni putni punjač (OBC) vašeg vozila: jednofazni ili trofazni.

Wall box uređaj obično se isporučuje s fiksnim Mod 3 kabelom za punjenje. Isti je kao i onaj za punjenje na javnim AC punionicama. Za punjenje na putu trebate nabaviti i prijenosni!

To je za mene pravo rješenje za punjenje ako…

 • Uvijek punim svoje električno vozilo kod kuće ili na putu
 • Moram puniti za svakodnevne udaljenosti preko noći
Brzo punjenje na javnim punionicama
Brze punionice često možete pronaći na autocestama (punionice s istosmjernom strujom) – 30-minutna stanka za kavu dovoljna je za punjenje baterije vaše Corse-e do 80%¹!
 

Mod 4 kabel za punjenje učvršćen je direktno na DC stanicu za punjenje.

Imajte na umu da samo naša sto posto električna vozila (BEV) imaju ulaz za DC punjenje (kombinirani sustav punjenja = CCS⁴), ne i plug-in hibridi (PHEV), zbog manjeg kapaciteta baterije.

To je za mene pravo rješenje za punjenje ako…

 • Trebam napuniti bateriju za veće udaljenosti dok sam na putu.
Univerzalac: univerzalni punjač

1,8 kW to 11 kW

 

Univerzalni punjač omogućuje vam sve: punjenje na kućnoj utičnici, industrijskoj utičnici (potrebno je instalirati utičnicu) i na javnim AC punjačima.

 

Omogućuje punjenje od najviše 11 kW (oko 60 km dosega po satu punjenja), no potrebna je trofazna utičnica kod kuće (CEE16). Kada se priključi na običnu kućnu utičnicu, ima iste performanse kao i Mod 2 kabel.

Savjet: Univerzalni punjač može se koristiti i za punjenje u stranim zemljama!

Adapteri za različite vrste utičnica dostupni su u Opel+ online katalogu dodatne opreme.

To je za mene pravo rješenje za punjenje ako…

 • Odgovara mi puniti preko noći kod kuće.
 • Obično putujem unutar dosega svog električnog vozila i uglavnom punim samo kod kuće.
 • Univerzalni punjač ostavljam kod kuće i koristim ga kao wall box uređaj.
 • Povremeno vozim na većim udaljenostima pa ponesem univerzalni punjač sa sobom tako da mogu puniti gdje god pronađem odgovarajuću utičnicu.
 • Često želim ili moram puniti dok sam na putu – preporučujemo stacionarni wall box uređaj kod kuće i lagani Mod 3 kabel za punjenje na putu.

1 Vrijednost se odnosi na Corsu-e. Vrijeme punjenja ovisi osobito o snazi punjača u vozilu, kabelu za punjenje te vrsti i snazi korištene stanice za punjenje. Obratite se svom ovlaštenom partneru za više informacija o NEDC i WLTP načinima mjerenja*.

 

2 Vrijednost se odnosi na Grandland Hybrid4. Vrijeme punjenja ovisi osobito o snazi punjača u vozilu, kabelu za punjenje te vrsti i snazi korištene stanice za punjenje. Obratite se svom ovlaštenom partneru za više informacija o NEDC i WLTP načinima mjerenja*.

 

3 Kada se priključi na običnu kućnu utičnicu, poboljšani kućni kabel ima iste performanse kao i Mod 2 kabel.

 

4 Utikač za kombinirani sustav punjenja (CCS) poboljšana je verzija utikača tipa 2, uz dodatak dvaju energetskih kontakata za brže punjenje.

Instalirajte wall box uređaj za svoj električni automobil

Imate li električni automobil, najpraktičniji način punjenja kod kuće je stanica za punjenje montirana na zid ili na stup. Ti takozvani wall box uređaji savršeno odgovaraju vozilu i pune ga brže nego da koristite običnu utičnicu

Wall box uređaji vrlo se jednostavno koriste, a isporučuju se spremni za automatsko pokretanje. Napredniji wall box uređaji također su vrlo jednostavni za upotrebu, no, osim punjenja imaju i dodatne značajke. Aplikacija za pametni wall box uređaj omogućuje profesionalnije iskustvo zahvaljujući uslugama kao što su izvješćivanje, planiranje opterećenja, upravljanje različitim korisnicima i daljinsko održavanje.

Opel nudi različite vrste wall box uređaja i pametnih wall box uređaja. Ovdje ćemo vam pomoći odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama, ovisno o tome koji je najprikladniji za punjač ugrađen u vaše vozilo, električne faze i brzinu punjenja.
Ponuda wall box uređaja

1-fazni / 3,7 i 4,6 kW ili 7,4 kW

3-fazni / 11 kW

 

Idealno rješenje za vaše Opel električno vozilo, dostupno kao 1-fazna ili 3-fazna verzija. Naravno, svoj trofazni automobil možete puniti i pomoću jednofaznog wall box uređaja, ali će brzina punjenja biti manja. Kao brže rješenje nudimo i posebni 3-fazni wall box uređaj.

 

Ovo je pravo rješenje za mene…

 • Ako uvijek punim kod kuće.
 • Ako mi dodatne značajke nisu važne.Pogledajte našu ponudu wall box uređaja u Opel+ online katalogu dodatne opreme:

Ponuda pametnih wall box uređaja

1-fazni / 7,4 kW

3-fazni / 11 kW ili 22 kW

 

Idealno za one koji dijele wall box uređaj s drugima, žele pratiti potrošnju električne energije i njome upravljati u skladu s različitim potrebama. Imajte potpunu kontrolu putem aplikacije za pametne wall box uređaje. Dostupno za 1-faznu ili 3-faznu upotrebu.

 

Ovo je pravo rješenje za mene…

 • Ako, uz punjenje, želim i dodatne značajke kao što su izvješćivanje i daljinsko održavanje.
 • U slučaju dijeljenja wall box uređaja, želim potpuno izvješće o pojedinačnoj potrošnji struje.Pogledajte našu ponudu wall box uređaja u Opel+ online katalogu dodatne opreme:

Vrijeme punjenja

Usporedite vrijeme punjenja različitih kabela i wall box uređaja

Corsa-e or Grandland X Hybrid4?

Download here the PDF of the car of your interest.

Počnimo

 

Počnimo

Nabavite svoj Opel wall box uređaj kod lokalnog Opel partnera i iskoristite stručnost našeg partnera koji će vam pružiti najbolju podršku.

Opel+ dodatna oprema za punjenje električnih vozila

Punjenje? Nema problema! Bilo da se radi u plug-in ili hibridnom vozilu, punjenju kod kuće ili na javnoj punionici, običnom ili pametnom punjenju – imamo najbolju dodatnu opremu za punjenje vašeg automobila po vašim željama. Izbor je na vama: različiti kabeli za punjenje, wall box uređaji, fleksibilna rješenja i ostala dodatna oprema.