SKIP TO CONTENT
Upravni odbor

UPRAVNI ODBOR.

LJUDI KOJI ČINE NAŠ UPRAVNI ODBOR.

Uwe Hochgeschurtz

Glavni izvršni direktor društva Opel Automobile GmbH

 

Uwe Hochgeschurtz glavni je izvršni direktor (CEO) društva Opel Automobile GmbH. Upravlja tradicionalnim proizvođačem automobila Opel od rujna 2021. Prije toga bio je glavni izvršni direktor društva Renault u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

 

Rođen u Kölnu, također je član i visokog rukovodstva društva Stellantis i izravno odgovara glavnom izvršnom direktoru tog društva Carlosu Taveresu.

 

Hochgeschurtz iza sebe ima više od 30 godina iskustva u automobilskoj industriji. Svoju je karijeru započeo u Fordu 1990, gdje je imao više upravljačkih uloga. Primjerice, bio je direktor prodaje za Ford Švicarska i upravitelj proizvoda i direktor LCV marketinga u Njemačkoj. Godine 2001. prešao je u VW kao direktor globalnog LCV marketinga. Tri godine kasnije prešao je u Renault, gdje je radio u prodaji, marketingu i upravljanju proizvodima prije nego što je postao glavni izvršni direktor društva Renault Njemačka u lipnju 2016.

 

Rođen 27. veljače 1963., ovaj biciklistički entuzijast studirao je u Njemačkoj (Wuppertalu i Kölnu), Velikoj Britaniji (Birminghamu) i Francuskoj (Paris Dauphine). Magistar je poslovne administracije i upravljanja. Hochgeschurtz je oženjen i ima troje djece.

Ralph Wangemann

Glavni direktor za ljudske potencijale i direktor za rad za Opel Automobile GmbH

 

Ralph Wangemann glavni je direktor za ljudske potencijale i direktor za rad za Opel Automobile GmbH od siječnja 2019.

 

Wangemann je svoju karijeru započeo u društvu General Motors / Opel 1998., gdje je radio u uredu za ljudske potencijale odjela za poslijeprodaju. Nakon toga je imao razne upraviteljske položaje u odjelima za ljudske potencijale u Njemačkoj i Austriji. Nedavno je bio zamjenik direktora ljudskih potencijala i radnih odnosa društva Opel/Vauxhall Njemačka.

 

Ralph Wangemann rođen je 2. travnja 1970. i studirao je pravo na sveučilištu Julius Maximilians u Würzburgu.

Saznajte više