Za individualce: nova X-tremno uzbudljiva linija Opel X

Apr 9, 2018

  • Opel Mokka X: prodajni hit među SUV-ovima s pogonom na sve kotače za male off-road avanture
  • Opel Crossland X: urbani crossover sa stilom SUV-a i prostranošću za duga putovanja
  • Opel Grandland X: novi izazivač u vrlo konkurentnom segmentu kompaktnih SUV-ova
  • Osvrt na dizajn: Mark Adams predstavlja liniju X

 

 

Rüsselsheim. Opel Mokka X, Opel Crossland X i Opel Grandland X – to su tri člana Opelove nove obitelji modernih SUV-ova i crossovera. Crossland X i Grandland X, X-tremno uzbudljivi novi modeli, Opelov su odgovor u vrlo traženom segmentu SUV-ova, te se očekuje da će biti glavni čimbenici rasta ove robne marke. Opelovi modeli X prilagođeni su svim ukusima i potrebama. Jedan je od trendsetera i prodajnih hitova među malim SUV-ovima svima poznata, cijenjena i robusna Opel Mokka X. Modeli zadivljuju sportskim dizajnom i SUV-ovskim kvalitetama. No istovremeno je svaki član te obitelji jedinstven i imat će vlastitu publiku, kao što objašnjava potpredsjednik dizajna Mark Adams.

 

Opel Mokka X: snažan SUV-ovski dizajn i pogon na sve kotače za avanturiste

Opel Mokka X bila je prvi član linije X i prava priča o uspjehu za Opel jer je do danas primljeno više od 900 000 narudžbi za nju. Vozači Mokke X uživaju u povišenom položaju sjedala tipičnom za SUV i pripadajućoj izvrsnoj vidljivosti. Ovaj kompaktni avanturist doista plijeni poglede zahvaljujući svojem sportskom i snažnom dizajnu. Njegov širok stav i kompaktna dužina od 4,28 m govore da je uvijek spreman za avanturu.

Zato i dolazi s opcionalnim pogonom na sve kotače, koji mu je pomogao i da osvoji dvije titule automobila godine s pogonom na sve kotače. „Mokka X doista je sjajno vozilo koje spaja sportski duh, dinamičnost i robusnost u jedan ambiciozan paket“, rekao je potpredsjednik dizajna Mark Adams.

Opel Crossland X: čist, jednostavan, privlačan – i nevjerojatno praktičan

Opel Crossland X, koji je dostupan od jeseni 2017., upotpunjuje portfelj kompaktnih svestranih vozila ove tvrtke. On nasljeđuje brojne kvalitete Mokke X kao što su robusnost i povišen položaj sjedala te se smješta u B-segment SUV-ova. „Crossland X ima svoj jedinstveni štih. Unutrašnjost kabine ovog modela fantastična je i namijenjena ljudima koji žele sve moguće ugodnosti i funkcije za svoju obitelj, a ne žele se odreći stila“, rekao je Mark Adams.

Dok Crossland X izvana zadivljuje svojim opcionalnim dvobojnim krovom i kul SUV-ovskim izgledom, i iznutra nudi pregršt prostora i svestranost. Usprkos svojoj nevelikoj dužini od 4,21 m, može udobno povesti do pet osoba i nudi ukupan volumen prtljažnika od 520 litara zahvaljujući kliznom stražnjem sjedalu koje se može pomaknuti 150 mm naprijed ili natrag. Kad je stražnje sjedalo preklopljeno, zapremina prtljažnika raste na 1255 litara. Sa svojim jedinstvenim spojem funkcionalnosti, agilnosti i sportske elegancije, Opel Crossland X savršen je automobil za kratku vožnju do trgovačkog centra, ali i dulja putovanja – kompaktno svestrano vozilo za gradske obitelji.

Opel Grandland X: sportski, a opet elegantan i prostran – istinski izazivač

I na kraju, tu je Grandland X – veći brat Mokke X i Crosslanda X koji od jeseni 2017. predstavlja Opel u C-segmentu SUV-ova. „Novi Grandland X nadograđuje karakteristike koje mora imati svaki veliki SUV“, rekao je Adams. „Puno prostora u kabini i svestranost u kombinaciji s vrlo privlačnom i dinamičnom vanjštinom i udobnom luksuznom unutrašnjošću. Opet imamo kombinaciju sportske dinamičnosti i robusnosti te djelića premium funkcija.“

Grandland X dug je 4,48 metara i ispod sportske vanjštine krije dosta „mišića“. U kombinaciji s kratkim prevjesima, to rezultira elegantnim proporcijama. Ovaj kompaktni SUV s maksimalnom zapreminom prtljažnika od 1652 litre može se opcionalno naručiti s crnim krovom da bi se naglasio osobni stil. Ispod poklopca motora Grandland X skriva cijeli niz inovativnih tehnologija kao što su elektronička pomoć pri držanju podloge „Grip Control“, prilagodljivi tempomat s prepoznavanjem pješaka i automatskim kočenjem u slučaju nužde, upozorenje na umor vozača i kamera koja pokriva 360 stupnjeva. Ta kombinacija čini Grandland X istinskim izazivačem u kompaktnoj klasi.

 

Baš kao njegova braća, Grandland X nudi visoku razinu udobnosti zahvaljujući opcionalnom vozačkom i suvozačkom sjedalu s AGR-ovim certifikatom (Aktion Gesunder Rücken e.V.), a tu su i fantastične mogućnosti povezivanja servisa Opel OnStar te informacijsko-multimedijski sustavi IntelliLink kompatibilni s platformama Apple CarPlay i Android Auto.

 

Uz prodajni hit Mokku X i novitete Crossland X i Grandland X, Opel nudi praktična vozila sportskog izgleda opremljena inovativnim tehnologijama, zadovoljavajući tako razne potrebe u rastućem segmentu SUV-ova. „Sva su ta vozila jasno povezana, ali svako ima specifičnu osobnost i drugu ulogu u Opelovu portfelju“, rekao je Adams.