Skip To Content
Značajke

Stigao je novi Crossland

Ovako dobar izgled samo je dodatna prednost

Dizajn

Izvana
Novi Crossland donosi odvažan pomak u besprijekornom i naprednom dizajnu. Njemački inženjering usklađen sa svim zahtjevima vaše užurbane svakodnevice i vaše sljedeće avanture. 
Iznutra

Prostorna i praktična kabina podjednako je zapanjujućeg dizajna. Uživajte u vrhunskoj udobnosti sjedala Alcantara1, intuitivnom upravljanju i podignutom položaju sjedala tipičnom za SUV vozila.

 

1 Uz nadoplatu

 
Dizajn stražnjeg dijela
Stražnja LED svjetla sa zatamnjenim staklima zaokružuju stil i vidljivost Opelovih svjetala prepoznatljivog oblika krila. Naglašena crna boja visokog sjaja stražnjih vrata, kao i novi simbol, novi Crossland vizualno snižavaju, naglašavajući njegov široki i impozantni dizajn. 
Kotači
Crosslandov novi samopouzdani izgled pokazuje da je spreman za svakodnevne avanture – a stvar postaje još bolja kada taj izgled prilagodite sebi. Zahvaljujući velikom izboru dizajnerskih kotača, kakvom god stilu težili, bilo elegantnoj decentnosti ili privlačnoj provokativnosti, Crossland ima izgled koji vam treba. 
Panoramski i dvobojni krov

"Lebdeći" krov možete izabrati u Diamond crnoj ili Jade bijeloj boji kako biste istaknuli Crosslandov uzbudljivi vizualni profil. Nadogradite panoramskim staklenim krovom1 za ultimativno iskustvo vožnje okupane suncem.

 

1 Uz nadoplatu, ovisno o boji karoserije i razini opremljenosti.

 

Sigurnost i inovacije

Prilagodljiva (afl) glavna LED svjetla
S Crosslandom imate potpunu kontrolu nad cestom i vozite sigurnije. AFL-LED osjetljiva glavna svjetla značajno poboljšavaju vidljivost u svim uvjetima, čak automatski isključuju duga svjetla kako ne bi zabljesnula druge vozače i povećavaju osvijetljeno područje prilikom ulaska u zavoje. Sve kako biste što bolje vidjeli i bili viđeni – u Crosslandu. 
Panoramska stražnja kamera od 180°
Osim što se više nikada nećete morati okretati dok vozite, Crosslandova panoramska stražnja kamera pruža vam dodatne mogućnosti. Na instrumentnoj ploči nalazi se posebno široki prikaz naše pametne kamere od 180° u visokoj rezoluciji, koji vam omogućuje da vidite mrtve kutove, provjerite prepreke i izbjegnete opasnosti prilikom vožnje unatrag. 
Automatsko kočenje u slučaju opasnosti
S Opelovom tehnologijom možete biti sigurni da ste spremni za sve uvjete na cesti. S njome ste na cesti sigurniji i vi i drugi. Sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti1 neprekidno otkriva pješake i druga vozila koje ste možda previdjeli. Upozorava i automatski koči ako ne reagirate kako bi se smanjila opasnost i moguća ozbiljnost sudara. 
¹ Uz nadoplatu. Automatski rad pri brzinama većima od 5 km/h i manjima od 85 km/h. Pri brzinama od 5 do 30 km/h stopa usporavanja za smanjenje brzine udara iznosi 0,9 g. Pri brzinama od 30 do 85 km/h sustav smanjuje brzinu za najviše 22 km/h. Kod većih brzina vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Raspon radne brzine sustava Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka ovisi o detektiranoj prepreci (mobilna prepreka: od 5 do 85 km/h, nepomična prepreka: od 5 do 80 km/h, pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi za pomoć pri vožnji namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava.
Head-Up Display
Head-up Display prikazuje osnovne informacije poput brzine, upozorenja instrumentne ploče i prometnih znakova i postavlja ih izravno u vaše vidno polje, tako da možete i dalje biti usredotočeni na cestu ispred sebe uz minimalne distrakcije. 
IntelliGrip
Moć je beskorisna bez kontrole. IntelliGrip kontrolira snagu Crosslandova dinamičnog pogonskog sklopa baš kako je potrebno da bi prianjanje kotača bilo što učinkovitije a da sami kotači ne bi proklizali. Ovaj pametni sustav omogućuje optimalan pogon i stabilnost na svim vrstama površine tako što automatski prilagođava raspodjelu zakretnog momenta na kotače i mijenja postavke ESP-a (elektroničkog programa stabilnosti). Vozači mogu prethodno postaviti IntelliGrip za uvjete blata, snijega ili pijeska s pomoću jednostavnog kotačića na središnjoj konzoli ili ga ostaviti u normalnom načinu rada kako bi IntelliGrip mogao pratiti situaciju dok uživate u sigurnijim i opuštenijim vožnjama gradom ili autocestom. 
Automatska pomoć pri parkiranju
S Crosslandovim sustavima pomoći u vožnji s navođenjem, parkiranje je sada bezbolno. Sustav automatske pomoći pri parkiranju senzorima pregledava prostor i samostalno upravlja vozilom na parkirno mjesto dok vi samo trebate paziti na papučicu gasa, kočenje i promjenu stupnja prijenosa. Kada vam zatreba, on vas može i vratiti na cestu. 

Vrhunska udobnost

Svestranost
Crossland ima prostora za sve što vam treba. Kabina je beskrajno prilagodljiva vašem životnom stilu, izvanredno je svestrana i nudi prostor za pohranu tipičan za SUV vozilo. Spremni ste na sve što vam dan nosi. Crossland ima uobičajeni kapacitet za prtljagu od 410 litara, koji se može proširiti na 1255 litara, a to znači da nudi jedan od najvećih i najfleksibilnijih kapaciteta za teret u svojoj klasi. 
Klizna stražnja sjedala
Ako vam se dan pokaže zahtjevnijim od očekivanog, vaš Crossland nudi još više prostora. Stražnja sjedala mogu se pomaknuti i preklopiti uz omjer od 40/60, dvostruki nasloni za ruke mogu se preokrenuti za prijevoz dužih predmeta, a i visina dna prtljažnika može se prilagoditi. 
Ergonomski certificirana sjedala AGR
Ergonomska sjedala Active u Crosslandu imaju pečat kvalitete AGR (Akcija za zdrava leđa1). Uz 16 opcija podešavanja te pomičnim naslonima za glavu, elektronički prilagodljivom potporom za donji dio leđa i proširivom potporom za bedra, ova sjedala pružaju savršenu i zdravu potporu prilikom vožnje. 
1 „Akcija za zdrava leđa” (AGR) neovisna je stručna komisija u Njemačkoj koja uživa podršku doktora i terapeuta. AGR od 1995. provodi opsežna istraživanja o prevenciji ozljeda leđa i nošenju sa široko rasprostranjenim problemom boli u leđima. Pečat AGR služi kao potvrda da ceritificirana ergonomska sjedala u novom Crosslandu zadovoljavaju i najviše njemačke standarde tako što brinu za zdravlje leđa vozača i svih putnika u vozilu.
Značajke grijanja
Ako je hladno, prednja sjedala u Crosslandu mogu se podesiti na jednu od tri razine grijanja, a uz to vozač uživa i u udobnosti električno grijanog obruča upravljača i vjetrobrana. 

Povezivanje

Sustav za informiranje i zabavu
'Budite u toku, imajte sve pod kontrolom i osigurajte zabavu kamo god krenuli. Nadogradite iskustvo putovanja za vozača i suputnike uz zvuk sustava Radio 4.0 IntelliLink i povezivanjem uređaja putem Bluetootha®, aplikacije Apple CarPlay™ ili Android Auto™, tako da možete razgovarati, slati poruke i zabavljati se dok sigurno držite ruke na upravljaču, a pogled na putu pred sobom. 
Navigacija
Bilo da se vozite rutom koju ste već nebrojeno puta prešli ili istražujete nove teritorije, sa Crosslandovim sustavom Navi 5.0 IntelliLink lakše ćete i sigurnije doći do bilo kojeg odredišta uz pomoć jednostavnog i intuitivnog detaljnog navođenja. 
Bežično punjenje
Integrirani bežični punjač1 u Crosslandu čini vas pokretnijim bez stvaranja nepotrebnog nereda. 
¹ Uz nadoplatu. Moglo bi zahtijevati dodatnu opremu za pametni telefon. Induktivno punjenje isključivo za pametne telefone kompatibilne s PMA i Qi tehnologijama. Za provjeru kompatibilnosti obratite se svom ovlaštenom Opel partneru.
OpelConnect usluge1
Pametna ponuda usluga s novom razinom sigurnosti i podrške omogućuje vam da ostanete povezani na putu. 
  • Osjećaj sigurnosti: Hitni poziv, poziv u slučaju kvara i informacije o statusu vozila.
  • Praktičnost: Daljinske funkcije za brave na vratima, trubu i svjetla.
  • Pametna vožnja: Uživajte u opuštenoj vožnji zahvaljujući upravljanju putovanjem.

 

1 Dostupnost usluga OpelConnect razlikuje se ovisno o zemlji i vozilu. Usluge mogu zahtijevati pretplatu/naknadu i ovise o pokrivenosti i dostupnosti mobilne mreže.

Vozna dinamika

Motori
Ne samo da se Crossland svojim novim izgledom opire konvenciji da SUV-ovi ne mogu biti lijepi i puni stila, Opelovi motori visoke učinkovitosti ponovno definiraju očekivanja od dinamičnosti SUV-ova u vožnji. 
Benzinski motor 1.2 s prirodnim usisom daje odzivnu snagu od 61 kW (83 KS) dok benzinski motor s turbopunjačem sa sustavom izravnog ubrizgavanja goriva daje ili 81 kW (110 KS) ili 96 kW (130 KS). Snažno učinkoviti dizelski motor 1.5 daje ili 81 kW (110 KS) ili 88 kW (120 KS). Bez obzira na to koji vam pogonski sklop najbolje odgovara, možete očekivati uzbudljivu izvedbu i samouvjerenu kontrolu u svakom zavoju.
Prijenosi
Crossland glatko ulazi u zavoje, zamamnog je stila i vrlo je lako mijenjati stupnjeve prijenosa i u najzahtjevnijim prilikama upravljanja vozilom s ručnim mjenjačem s 5 ili 6 brzina te automatskim mjenjačem Quickshift sa 6 brzina. 
Emisije
Crossland je oduvijek bio predvodnik Opelove predanosti zadovoljavanju i unaprjeđivanju svih budućih europskih emisijskih normi. Zahvaljujući naprednim pogonskim sklopovima, tehnologijama za smanjivanje emisija i značajki za unaprjeđenje učinkovitosti poput motora start-stop, potrošnja je goriva niža. 

Dodatna oprema Opel+

U skladu s vašim individualnim potrebama

Izrazite sebe originalnom dodatnom opremom Opel+ i u potpunosti iskoristite svoj Crossland. Dizajnirano i ispitano za vaš Opel.

Fotografija se može razlikovati od proizvoda na prodaji.

Protuklizne bočne stepenice
Pokaži detalje
Štitnik stražnjeg branika
Pokaži detalje
Teretna pregrada
Pokaži detalje
Kuka za vuču
Pokaži detalje
Krovni nosač
Pokaži detalje
Držač za tablet FlexConnect
Pokaži detalje

Što je sljedeće?