Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu te Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju.

Više

Opel Ampera: prolazi prekretnicu u proizvodnji.

Najbolji predproizvedeni model godine 2012. je Ampera

Apr 27, 2010

Warren, Michigan/Rüsselsheim – Opel Ampera je prošla bitnu prekretnicu, u petak, 23. travnja, kada je prvi primjerak pretserijske Ampere za 2012., sišao s proizvodne trake General Motorsovog odjela za pretproizvodne operacije u Warrenu, Michigan.


Djelatnici tvrtke će u slijedećih mjeseci, proizvesti više primjeraka pretproizvodne Ampere. Proizvedeni automobili neće se prodavati u autosalonima, ali će poslužiti za razna testiranja i ispitivanja, kao i za završna podešavanja softvera. Inženjeri u Europi i Sjedinjenim Državama također ih koriste za podešavanje ukupnog osjećaja u vožnji. Pojedine od tih Ampera će imati vrlo kratak životni vijek, jer će biti iskorištene za sigurnosne testove i testove cjelokupne konstrukcije.


"Sve se odvija prema planu, što se tiče rokova za Amperu. U proizvodnju za europsko tržište krenut će kasnije iduće godine", rekao je Andrew Farah, glavni inženjer za Amperu. "Imamo još posla, ali moći voziti Opel Amperu s naše pretproizvodne trake, veliko je postignuće za naše timove ovdje i u Europi. "

Opel Ampera električno vozilo produljenog dosega omogućuje do 60 kilometara vožnje isključivo na električnu energiju, prije no što se uključi motor-generator i neprimjetno produži doseg na više od 500 kilometara. Baterija se može puniti i priključivanjem automobila na standardnu kućnu utičnicu. U prodaju kreće krajem 2011.