Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

Novu modelsku godinu obilježavaju učinkovitiji motori.

Sep 28, 2010

• Corsa: 1.3 CDTI sada dostupna s tehnologijom Start/Stop
• Astra: učinkovitiji 1.7 CDTI motori, a sada dodan i novi 1.4 Turbo s 88 kW/120 KS
• Meriva: tri nova dizelska agregata uključujući ecoFLEX s 119 g/km CO2
• Insignia: 2.0 CDTI sada s Adaptive 4x4; varijanta ecoFLEX sa smanjenom emisijom od 129 g/km CO2
• Ponuda lakih komercijalnih vozila: poboljšani Vivaro i posve nova generacija Movana

Rüsselsheim. Opelovi inženjeri nisu spavali na lovorikama – za ponudu proizvoda u modelskoj godini 2011. pripremili su znatna poboljšanja u potrošnji goriva i emisijama ugljičnog dioksida. Tehnologija Start/Stop uvedena je u sve linije, a ponuda Insignija sada kombinira snagu dizelskih motora s Opelovim sustavom Adaptive 4x4.

Opel - Corsa: sada sa Start/Stopom i još učinkovitijim modelom OPC s vrha ponude

Corsa: sada sa Start/Stopom i još učinkovitijim modelom OPC s vrha ponude

Tehnologija Start/Stop koja štedi gorivo nudi se kao opcija s Corsom 1.3 CDTI s 55kW/75 KS. Umjesto praznog hoda kada se čeka na semaforu ili željezničkom prijelazu, motor se automatski gasi kada vozač stavi mjenjač u neutralni položaj i otpusti papučicu spojke. Kada se na semaforu upali zeleno, vozač jednostavno pritisne spojku kako bi ponovno pokrenuo automobil, ubaci u prvu brzinu i vozi dalje. Eliminirajući prazan hod, motor emitira manje stakleničkih plinova i buke.
Na vrhu ponude nalazi se Corsa OPC zadivljujućeg izgleda koja je zadržala vrhunske performanse zahvaljujući svojem 1.6 Turbo motoru sa 141 kW/192 KS. Istovremeno dolazi s 0,6 l/100 km manjom potrošnjom goriva i 9,5-postotnim smanjenjem emisija ugljičnog dioksida. Ovaj superučinkoviti motor katapultira Corsu OPC od 0 do 100 km/h u samo 7,2 sekunde.


Najnovija ponuda Corsi dolazi s pomlađenom linijom motora s do 13% smanjenom potrošnjom goriva i emisijom ugljičnog dioksida, kao i većom efektivnom snagom motora kod većine primjena. Osim povećanja učinkovitosti ispod poklopca motora, Opelovi su inženjeri novim Corsama također posve obnovili podvozja, promijenivši opruge, amortizere, poprečni okvir i stražnju osovinu. Svrha svega ovoga je poboljšanje udobnosti vožnje bez kompromisa na strani okretnosti i užitka u vožnji. Nova kalibracija električnog servo upravljanja s poboljšanim softverom kao i novim materijalima korištenima u upravljačkom mehanizmu također nude bolju kontrolu i osjećaj upravljanja.

Meriva: proširena ponuda dizelskih motora

Opelova posve nova prvakinja fleksibilnosti, Meriva druge generacije, sada je dostupna s trima novim dizelskim motorima, dodatkom i inače bogatoj ponudi koja se sada sastoji od osam agregata. Kao rezultat, kupci sada mogu uživati u najvećem izboru u klasi između pet dizelskih i tri benzinska motora s rasponom snage od 55 kW/75 KS do 103 kW/140 KS.


Nova varijanta 1.3 CDTI ecoFLEX kombinira 21% više snage (70kW/95 KS) i 11,2 % manje emisije (119 g/km CO2) od svoje prethodnice (55 kW/75 hp). Također su dostupne dvije sada još snažnije verzije 1.7 CDTI motora sa šesterostupanjskim ručnim prijenosom. One razvijaju 81 kW/110 KS i 96 kW/130 KS uz vršni okretni moment od 300 Nm, sve uz kombiniranu prosječnu potrošnju od 5,2 litre goriva na 100 km.

Astra Sports Tourer: veći izbor motora

Dopunjujući novu obitelj Astri, karavanska izvedba – Astra Sports Tourer – bit će predstavljena na sajmu Mondial de l’Automobile u Parizu (2. – 17. listopada). Na tržištu će se naći početkom sljedeće godine.


Kao i kod Astre hatchback, ponuda benzinskih motora proširena je predstavljanjem 1,4-litarskog Turbo motora snage 88 kW/120 KS opremljenom šesterostupanjskim ručnim mjenjačem. Ovaj motor troši svega 5,9 l/100 km (138g/km CO2) i nudi se pored verzije sa 103 kW/140 KS koja je također dostupna i sa šesterostupanjskim automatskim prijenosom.


Dodatno fino ugađanje od strane Opelovih inženjera zaduženih za pogonske sustave donijelo je između ostalog i 4-postotno smanjenje u kombiniranoj potrošnji goriva i emisijama ugljičnog dioksida za obje verzije 1.7 CDTI motora, sa 81 kW/110 KS i 92kW/125KS – i to na 4,5 l/100 km i 119 g/km CO2. Karavanska verzija Astre će dolaziti i s kombinacijom Opelovog mehatroničkog prilagodljivog ovjesa FlexRide sa spuštenim i krućim sportskim podvozjem.

Ponuda Insignija: veća ekonomičnost, profinjenost i stil

EcoFLEX modeli Insignije – koji uključuju limuzinsku, hatchback i karavansku izvedbu poznatu kao Sports Tourer – oplemenjeni su cijelim nizom tehničkih poboljšanja koja su rezultirala 5-postotnim smanjenjem kombinirane potrošnje goriva te emisije ugljičnog dioksida. S 2.0 CDTI motorom koji razvija 96 kW/130 KS ili 118 kW/160 KS, najnovija Opel Insignia ecoFLEX u limuzinskoj varijanti troši svega 4,9 l/100 km goriva i pritom emitira 129 g/km CO2. Za Sports Tourer nove brojke su 5,1litra i 134 g/km.


Osim toga, svi dizelski motori Insignije profitirali su od poboljšanja koja su dovela do smanjenja mehaničke i buke izgaranja, što pridonosi većoj finoći rada i manjim vibracijama unutar kabine. Kako bi vozače potaknuli na ekonomičnu vožnju, sada sa svim ručnim mjenjačima standardno dolazi indikator na ploči s instrumentima koji sugerira kada je optimalno promijeniti stupanj prijenosa.


Velika potražnja za Insignijinim sustavom Adaptive 4x4 sada je potakla Opel da prvi put upari pogon na sve kotače sa snagom turbo dizel motora. Ovaj inteligentni sustav može se kombinirati s 2.0 CDTI motorom sa 118kW/160KS, što daje vozačima Insignije maksimalne prednosti u stabilnosti, vuči i upravljanju koje daje Adaptive 4x4, a također i ekonomičnost karakterističnu za dizelske motore.


Opelovi dizajneri unutrašnjosti također su radili na tome da Insignijin izgled zadrže modernim i trendovskim. Razine opreme Sport i Cosmo sada su dostupne s luksuznim kožnim presvlakama Indian Summer, vrhunske kvalitete, u toploj boji konjaka. One čine snažan moderan dojam, uz kvalitetu koja je dodatno naglašena prepoznatljivim prošivima na sjedalima, unutrašnjosti vrata, upravljaču i ručici mjenjača. Insignijina prepoznatljiva „oštrica“ također je utkana u dizajn sjedala i podnih tepiha.


Za sportski izgled, Opelov novi paket opreme Sport Edition Pack dolazi s crnim interijerom u varijantama Sport i Cosmo. On preuzima OPC-Line pakete opreme interijera i eksterijera, a oni se sastoje od sportskog upravljača i mjenjača presvučenih kožom, aluminijskih papučica i tamnih detalja u kabini. Izvana tu su spušteni prednji i stražnji blatobrani, širi bočni pragovi te 19 ili 20-inčni aluminijski naplatci.

Opelova ponuda lakih komercijalnih vozila: modeli za svaku namjenu

Poboljšani Opel Vivaro dolazi s novim značajkama kao što su optimizirana, još ekonomičnija ponuda dizelskih motora te redizajnirani kokpit s mogućnošću izbora četiri nova multimedijska sustava. Verzije 2.0 CDTI motora s 66 kW/90 KS i 84kW/114KS sada su dostupne s dizelskim filtrom čestica (DPF). Smanjena potrošnja goriva dvaju 2.0 CDTI motora s filtarskom tehnologijom donosi još potencijalnih ušteda u troškovima održavanja. Ovisno o modelu i verziji, kombinirana potrošnja goriva varira između 7,5 i 7,8 l/100 km. Jednako snažna varijanta Combi ecoFLEX s također optimiziranom potrošnjom troši samo 7,4l/100km.


Novi nedavno predstavljeni Opel Movano odlikuje se inovativnim tehnologijama te vrhunskom funkcionalnošću i ekonomičnošću. Proširena ponuda tipova karoserije koja dolazi s modelskom 2011. godinom uključuje vozila sa specijalnim konverzijama koje se rade po narudžbi, kao što su kamion, klasični kiper, trosmjerni kiper i verzija sa sandukom. Ovakav velik izbor impresivna je demonstracija izvanredne svestranosti i fleksibilnosti novog Movana.