OPEL POTVRDIO DA RADI NA NOVOM KABRIOLETU.

Mar 1, 2011

Opel potvrdio da radi na novom kabrioletu.

 

 

 

 

Nastavlja se ofenziva novih proizvoda
Kabriolet će se pojaviti na tržištu 2013.
Planirana proizvodnja u Gliwicama, Poljska

 

 

 

 

 

Rüsselsheim. Opel nastavlja proširivati svoj portfelj proizvoda novim kabrioletskim modelom, čija je proizvodnja potvrđena danas. Novi kabriolet dio je planiranog ulaganja od 11 milijardi eura koje je ova kompanija najavila prije otprilike godinu dana kao dio svoje strategije za budućnost. Ovakva je odluka donijeta na krilima uspjeha drugih Opelovih proizvoda kao što je Insignija, proglašena automobilom 2009. godine, Astra, pobjednica natječaja Zlatni volan za 2009., Meriva s njenim inovativnim i hvaljenim sustavom FlexDoors, najavljena nova generacija Zafire te revolucionarni električni automobil Ampera.

 

Novi kabriolet temeljit će se na Opelovoj arhitekturi kompaktnih vozila koja je također osnova za trenutnu Astru, Astru Sports Tourer i nadolazeću Astru GTC. Na tržištu će se naći 2013. – iste godine kada će Opel lansirati svoj moderan i trendovski mali automobil, nastojeći zadovoljiti sve veću potražnju za vozilima koja odgovaraju mladenačkom i urbanom stilu života.

 

U skladu s ugovorom o suradnji između menadžmenta i predstavnika zaposlenika tijekom restrukturiranja Opelovog pogona u poljskim Gliwicama, odlučeno je da će se pored ostalih modela Astre u ovom visokoučinkovitom pogonu proizvoditi i novi kabriolet.

 

„Novi kabrioletski model bit će savršen dodatak našoj ponudi“, rekao je glavni direktor Opela Nick Reilly. „Slijedit će bogatu tradiciju legendarnih i uspješnih Opelovih kabrioleta koji su u prošlosti imali učinak halo-efekta za naš brand. Svojim sportskim i elegantnim dizajnom naš će novi kabriolet biti na tom tragu.“

 

Dodatne informacije, kao što su ime vozila, cijena i oprema, bit će objavljene kasnije.