Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

OPEL PROGLAŠEN NAJINOVATIVNIJIM BRANDOM 2010.

Jul 19, 2010

  • Nova Meriva i nova Astra pobijedile u ukupno sedam kategorija
  • Opel nagrađen kao najinovativniji brand u autoindustriji
Opel - Opel proglašen najinovativnijim brandom 2010

Rüsselsheim/Köln. Na svečanosti dodjele nagrada u Kölnu proglašeni su dobitnici Plus X Awarda 2010 – najvećeg svjetskog priznanja za dosege u tehnološkim, sportskim i lifestyle-proizvodima. Opel je odigrao jednu od glavnih uloga: Meriva je bila najbolja u kategorijama inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti i ergonomije, dok je Astra također briljirala dizajnom, funkcionalnošću i ergonomijom. Zahvaljujući pobjedama u tih sedam kategorija, Opel je dobio nagradu kao „Najinovativniji brand 2010.“ u autoindustriji, pobijedivši proizvođače premium i sportskih automobila. Meriva i Astra su također proglašene „Najboljim proizvodom u 2010. godini“ u svojim segmentima.

Za nagradu Plus X konkuriralo je preko tisuću proizvoda koje je ocjenjivao žiri sastavljen od 144 člana iz 32 države. Nagrađeni su proizvodi koji su bili iznimni u kategorijama inovativnosti, kvalitete, dizajna, operativne udobnosti, ergonomije i ekologije.

Nakon što je 2009. Opel Insignia dobila pečat kvalitete i inovativnosti za svoju prednju kameru, Opel je još jednom dokazao svoju stručnost s Astrom i Merivom. „Iznimno sam ponosan zbog ovih nagrada“, rekao je Alain Visser, potpredsjednik Odjela prodaje, marketinga i odnosa s kupcima. „One pokazuju da su jake strane našeg branda, kao što su dizajn i funkcionalnost, prepoznate i dobile su preporuku i od strane nezavisnog žirija iza nagrade Plus X. A to opet potvrđuje da je ergonomija prednost koja ima sve veću i važniju ulogu.“

Novu Merivu krasi cijeli niz tehničkih i praktičnih inovacija kao što su vrata FlexDoors sa šarkama straga, sustav stražnjih sjedala FlexSpace te središnja konzola FlexRail koja se može individualno podešavati. Ovaj se prilagodljivi jednovolumen nalazi u Opelovim prodajnim salonima od sredine lipnja, a u Njemačkoj mu je početna cijena 15.900 eura.

I nova peterovratna Astra može se pohvaliti svojim dizajnom, funkcionalnošću i ergonomijom, ali također postavlja standarde i u ekonomičnosti. S emisijama ugljičnog dioksida od 109 g/km te kombiniranom potrošnjom od samo 4,1 litre na 100 km, Astra 1.3 CDTI ecoFLEX jedan je od najekonomičnijih automobila u kompaktnoj klasi. Dosad je za novu Astru zaprimljeno preko 150.000 narudžbi širom Europe.