Skip To Content
Značajke

Novi Opel Grandland

Dizajn

Ambiciozan i odvažan
Opelova odvažna i jasna filozofija dizajna pretvorila je novi Opel Grandland u SUV kakav još niste vidjeli. Izrazito sportska estetika u kombinaciji s preciznim njemačkim linijama recept je za jedinstvenu pojavu na cesti koja nadmašuje sva očekivanja. 
Fokus ondje gdje je potreban
U unutrašnjosti novog Opel Grandlanda pronaći ćete zapanjujuću ploču zaslona Pure Panel. Radikalna promjena u osmišljavanju digitalnog iskustva vožnje pročišćuje i pojednostavljuje preopterećenje podacima tipično za većinu SUV-ova. Umjesto toga, Opel Grandland racionalizira sve svoje podatke i time ih digitalno pročišćuje, čime se uklanjaju nered, buka i smetnje.  
Od tla prema gore
Kad kažemo da je ovo potpuno nova generacija SUV-a, to znači više od puke promjene izgleda. Novi Grandland rekonstruiran je iz temelja. Svaki aspekt i značajka precizno su izrađeni do najmanjih detalja, što se može vidjeti u zapanjujućim vanjskim oblogama, bojama karoserije i rasponu sportskih laganih aluminijskih naplataka 17”, 18” i 19”. 
Okretanje za vama
Izrazite svoj jedinstveni stil dvobojnim kombinacijama krova i karoserije novog Grandlanda zbog kojih će se svi okretati za vama gdje god se pojavite. 
Više od imena
Unaprijeđeni simbol Grandlanda jasan je dokaz čistog i odvažno osvježenog dizajna prisutnog u ovoj Opelovoj SUV perjanici. Više od samo natpisne pločice, ovo je nagovještaj nevjerojatne tehnologije koja se nalazi ispod poklopca motora i naznaka o snazi spremnoj da se oslobodi. Ovo je dosad najsigurniji znak da je stigla cijela nova generacija SUV-a. 
Suočite se s budućnošću
S koje god strane ga promatrate, primijetit ćete smiona dizajnerska rješenja i progresivne istaknute detalje. Na prednjoj strani prepoznatljivi Opel Vizor elegantno integrira uređaje prednjeg dijela, senzore i funkcije u jedinstveni modul. Na stražnjoj strani oblikovana potpuno LED stražnja svjetla koja savršeno odražavaju Opel Vizor... ali uz Grandland uvijek ćete otkriti još nešto.
 

Inovacije

Svjetla Intelli-Lux LED pixel

Predstavljamo revolucionarna prednja svjetla Intelli-Lux LED® Pixel1 – sljedeći korak u tehnologiji svjetala. Najbolji sustav u klasi poboljšava noćnu vidljivost trajnim snopom dugih svjetala bez zasljepljivanja kako bi se izbjeglo zasljepljivanje nadolazećih vozača. Svako se prednje svjetlo sastoji od 84 segmenta koji se prilagođavaju prometnim uvjetima tako da automatski isključuju pojedinačne jedinice. 

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi

 
Noćni vid (Night Vision)

Iskoračite iz mračnog doba s Opelovim nevjerojatnim sustavom Night Vision1. Infracrvena kamera smještena sprijeda „vidi” ljude i životinje do 100 m ispred primjenom toplinske razlike između njih i njihove okoline, kao i njihov smjer kretanja, i prikazuje to na sklopu za informiranje vozača. Za još veću sigurnost sustav Night Vision koordinira sa sustavom automatskog kočenja u slučaju opasnosti kako bi se autonomno zaustavio u slučaju potencijalnih sudara.  

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

 
Automatsko kočenje u slučaju opasnosti
Sustav1 zvučno upozorava vozača o opasnoj situaciji pred njim. Ako se drugi automobil ili pješak previše približe, smanjuje brzinu ili zaustavlja vozilo.  


1 Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka automatski djeluje na brzinama iznad 5 km/h i ispod 140 km/h. Za brzine od 5 do 30 km/h mjerni parametar usporavanja za smanjivanje brzine udara u sudaru iznosi 0,9 g. Za brzine od 30 do 140 km/h sustav smanjuje brzinu za maksimalno 50 km/h. Iznad tog praga vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Radni raspon brzine u sustavu automatskog kočenja u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka ovisi o otkrivenoj prepreci (predmet u pokretu: od 5 do 140 km/h; predmet u mirovanju: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
Poboljšana pomoć pri parkiranju1
Grandland detektirat će parkirno mjesto i usmjeriti vas prema njemu. Sve što trebate učiniti jest ubrzati i kočiti. To je pametan potez.


1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava.  
Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
Prednja kamera i kamera za pregled straga

Uz potpunu jasnoću vida imat ćete samopouzdanje za manevriranje čak i u skučenim prostorima. Napredna prednja kamera i kamera za pregled straga1 Opel Grandlanda detektiraju predmete koji su vam na putu i jasno ih prikazuju na zaslonu, čime parkiranje i vožnja unatrag postaju nevjerojatno laki.

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi.

 
Pomoć za ostanak u traci i upozorenje na izlazak iz trake

Uživajte u višoj razini sigurnosti i osviještenosti tijekom vožnje. Pomoć za ostanak u traci (LKA)1,2 aktivno reagira na opasnu vožnju lagano usmjeravajući2 vozilo natrag u traku. Upozorenje na izlazak iz trake (LDP)3 upozorava vas kada nenamjerno izađete iz označene trake. 

 

1 Uz nadoplatu.

2 Ruke moraju ostati na volanu tijekom upotrebe.

3 Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

 
Pomoć za uključivanje na autocestu

Pomoć za uključivanje na autocestu1 inovativna je sinergija Grandlandovih sustava koja kombinira napredni tempomat, funkciju Zaustavi i pokreni te pomoć za pozicioniranje u traci. Funkcionira kao poluautomatski sustav koji vam pomaže da se uključite na autocestu, pratite određenu traku ili vozilo ispred vas. Aktivira se pritiskom gumba, a kontrolu nad sustavom možete ponovno preuzeti u bilo kojem trenutku pomicanjem upravljača.

 

1 Uz nadoplatu, zahtijeva automatski mjenjač s 8 stupnjeva prijenosa.

 

Premium udobnost

Ergonomska sjedala Active

"Ergonomska prednja sjedala Active u Opel Grandlandu, koja je certificirala Akcija za zdrava leđa (AGR)1, pružaju nadmoćno ugodno sjedenje tijekom dugih putovanja.

 

 • Opušteni položaj za sjedenje
 • Podesivo na 16 načina2
 • Luksuzne kožne presvlake2
 • Značajke grijanja i ventilacije2

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Certifikat je pečat kvalitete dobiven od neovisne komisije za ispitivanja koju čine stručnjaci iz različitih područja medicine.

2 Uz nadoplatu za odabrane razine opreme.

 

 
Značajke grijanja

Pobijedite hladnoću s ovim značajkama grijanja:

 

 • Grijana prednja i stražnja sjedala1. Počastite sebe i svoje suputnike toplim sjedalima
 • Grijani obruč upravljača1. Pritisnite gumb i vaš će obruč upravljača zagrijati vaše ruke.
 • Thermatec™ grijani vjetrobran1. Gledajte kako se led brzo topi.
 • Grijana vanjska ogledala1. Nema više struganja leda. Dobijte jasan pogled u trenu

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi.

 
Hands-free otvaranje prtljažnika

Ruke su vam zauzete? Sustav stražnjih podiznih vrata koja se otvaraju pokretom noge1 otvara vrata brzo i jednostavno, bilo da zamahnete nogom ispod stražnjeg branika ili pritiskom na gumb.

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi

 

Povezivanje

Sustavi za informiranje i zabavu1

Novi Grandland sadrži našu najnoviju potpuno digitalnu ploču Pure Panel. Zajedno s dodirnim zaslonom za multimediju od 7 inča i zaslonom za navigaciju od 10 inča, jednostavno se možete povezati i zabavljati. Jednostavno je besprijekorno povezati svoj pametni telefon putem aplikacija Apple CarPlay™1,3 ili Android Auto™2,3 za karte, usluge tekstualnih poruka i prijenosa audiozapisa putem šest izvrsno podešenih zvučnika. 

 

 • AM/FM i DAB radio
 • Audiostreaming i handsfree pozivi putem Bluetootha4
 • Reprodukcija glazbe putem USB-a
 • Glasovno upravljanje putem povezanog pametnog telefona

 

1Apple CarPlay™ i Apple Siri™ registrirani su zaštićeni znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama.

2Android Auto™ registrirani je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.

3Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog Opel partnera.

4Bluetooth® je registrirani zaštićeni znak tvrtke Bluetooth SIG Inc. 

 
Navigacija

Posjetite mjesta na koja inače ne biste išli. Europa vam je na dohvat ruke uz integriranu 3D kartu putem sustava Multimedia Navi Pro sa zaslonom od 10 inča osjetljivim na dodir, uključujući usluge navigacije u stvarnom vremenu Plus1,2.

 

• Dinamična 3D navigacija s pomoću online prometnog servisa putem usluge OpelConnect3

• Europska integrirana baza karata

• Točke interesa i značajke međuodredišta

• Glasovno upravljanje navigacijom, audiosustavom i telefonom

 

1Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti prometa (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj).

2 Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti prometa (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj). Usluge navigacije u stvarnom vremenu / napredne navigacije u stvarnom vremenu Plus uključene su 3 godine i s obzirom na to podložne dodatnim troškovima pretplate. Dostupnost i opseg usluge razlikuju se ovisno o zemlji i vozilu. Za više informacija kontaktirajte lokalnog Opel partnera.

3 Dostupnost i opseg usluga OpelConnect razlikuju se ovisno o zemlji i vozilu. Za više informacija kontaktirajte lokalnog Opel partnera.

 
Bežično punjenje

Uz induktivni sustav bežičnog punjenja1 Grandland Hybrida kabeli više nisu potrebni.
 
•    Stanica za bežično punjenje pomoći će vam s uvijek nedovoljno napunjenim telefonima.
•    Dostupno za upotrebu s odabranim pametnim telefonima.

Napomena: integrirana zavojnica ili priključak mogu biti potrebni za neke pametne telefone.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Samo za uređaje koji imaju omogućen PMA ili QI. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.

 

Vozna dinamika

Motori

Iskusite snagu i kontrolu od trenutka kada pokrenete motor uz robusne performanse Opel Grandlanda. Tehnološki poboljšani pogonski sklopovi dostupni su uz vaš izbor motora, uključujući brzi 1.2 benzinac s izravnim ubrizgavanjem1, snažni 1.5 turbo dizel2 i novi 48V HYBRID3 sustav koji se sastoji od nove generacije PureTech benzinskog motora od 136 KS, zajedno s novim 6-stupanjskim elektrificiranim mjenjačem s dvostrukom spojkom koji uključuje električni motor. S baterijom koja se puni tijekom vožnje, ova tehnologija pruža dodatni okretni moment pri niskim brzinama motora i smanjuje potrošnju goriva do 15%.

 

1 Potrošnja energije 6,7-6,1  kWh/100 km, emisija CO2 151-138 g/km
2 Potrošnja energije 5,2 -5,1 kWh/100 km, emisija CO2 138-133 g/km
3 Kombinirana potrošnja goriva 1,3 – 1,4 l/100 km; kombinirana emisija CO2 29 -28 g/km

 
Učinkovitost
Sportski doseg turbo motora Opel Grandlanda s niskim trenjem i visokom učinkovitošću pruža vam mogućnost ručnog ili glatkog automatskog 8-stupanjskog prijenosa, s naprednim pogonskim agregatima Start/Stop za uštedu goriva. Svi dizelski motori imaju tehnologiju kontrole emisija nove generacije. 
IntelliGrip
Moć malo vrijedi bez kontrole. Sustav IntelliGrip usmjerava snagu dinamičnog pogonskog agregata Opel Grandlanda upravo tamo gdje je potrebna za povećanje prianjanja u teškim uvjetima i pri rotaciji kotača jednakoj nuli. Ovaj pametni sustav omogućuje optimalno trenje i stabilnost na različitim vrstama površina, automatski prilagođavajući distribuciju okretnog momenta kotačima i mijenjajući postavke programa Electronic Stability. Vozači mogu unaprijed postaviti sustav IntelliGrip za blato, snijeg ili pijesak s pomoću jednostavnog rotirajućeg brojčanika na središnjoj konzoli – ili ga ostaviti u Normalnom načinu da sustav IntelliGrip prati situaciju dok uživate u sigurnijoj, opuštenijoj gradskoj vožnji i vožnji po autocesti. 

Opel+ dodatna oprema

Sve za vaše potrebe

Istaknite svoju osobnost s pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i iskoristite svoj Grandland na najbolji način. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.