SKIP TO CONTENT
Značajke

NOVI OPEL GRANDLAND.

DIZAJN.

AMBICIOZAN I ODVAŽAN
Tipičnost je stvar prošlosti. Opelova odvažna i jasna filozofija dizajna pretvorila je novi Opel Grandland u SUV kakav još niste vidjeli. Izrazito sportska estetika u kombinaciji s preciznim njemačkim linijama recept je za jedinstvenu pojavu na cesti. Ovaj je SUV daleko od tipičnog.
 
FOKUS ONDJE GDJE JE POTREBAN
U unutrašnjosti novog Opel Grandlanda pronaći ćete zapanjujuću ploču zaslona Pure Panel. Radikalna promjena u osmišljavanju digitalnog iskustva vožnje pročišćuje i pojednostavljuje preopterećenje podacima tipično za većinu SUV-ova. Umjesto toga, Opel Grandland racionalizira sve svoje podatke i time ih digitalno pročišćuje, čime se uklanjaju nered, buka i smetnje.
 
OD TLA PREMA GORE
Kada kažemo da novi Grandland Hybrid nije samo tipičan SUV, mislimo na sve od tla prema gore. Sve u vezi s najnovijim članom Opelove odvažne i besprijekorne obitelji razmotreno je i izrađeno do najmanjih detalja, što se može vidjeti u zapanjujućim vanjskim oblogama koje su sada dostupne u bojama karoserije i zapanjujućim sportskim laganim aluminijskim naplatcima (dostupni 17”, 18” i 19”). 
OKRETANJE ZA VAMA POSTAT ĆE TIPIČNO
Vi niste tipični... pa zašto bi SUV koji vozite bio takav? Ponovno otkrijte svoju jedinstvenu individualnost dok istražujete dvobojne kombinacije krova i karoserije novog Grandland Hybrida zbog kojih će se svi okretati za vama svaki put kada upalite svoj automobil.
 
VIŠE OD IMENA
Unaprijeđeni simbol Grandlanda jasan je dokaz čistog i odvažnog osvježenog dizajna prisutnog u ovoj perjanici Opelovog SUV-a. Više od samo natpisne pločice, ovo je nagovještaj nevjerojatne tehnologije koja se nalazi ispod poklopca motora i upozorenje o snazi spremnoj da se oslobodi. Ovo je dosad najsigurniji znak da je vožnja sada ušla u novo doba Granda. 
SUOČITE SE S BUDUĆNOŠĆU
S koje god strane ga promatrate, primijetit ćete smiona dizajnerska rješenja i progresivne istaknute detalje. Na prednjoj strani prepoznatljivi Opel Vizor elegantno integrira uređaje prednjeg dijela, senzore i funkcije u jedinstveni modul. Na stražnjoj strani oblikovana potpuno LED stražnja svjetla koja savršeno odražavaju Opel Vizor... ali uz Grandland uvijek ćete otkriti još nešto.
 

INOVACIJE.

SVJETLA INTELLILUX LED PIXEL
Predstavljamo revolucionarna prednja svjetla IntelliLux LED® Pixel Light1 – sljedeći korak u tehnologiji svjetala. Najbolji sustav u klasi poboljšava noćnu vidljivost trajnim snopom dugih svjetala bez zasljepljivanja kako bi se izbjeglo zasljepljivanje nadolazećih vozača. Svako se prednje svjetlo sastoji od 84 segmenta koji se prilagođavaju prometnim uvjetima tako da automatski isključuju pojedinačne jedinice.


1 Dostupnost ovisi o ponudi 
NOĆNI VID (NIGHT VISION)
Obično vam samo vaša prednja svjetla pomažu da vidite kada vozite noću. Sve do sada, odnosno do naše najnovije inovacije za noćnu vožnju, noćnog vida1. Napredna infracrvena kamera značajno poboljšava vidljivost 300 m ispred vas, dalje od uobičajenog dosega prednjih svjetala, te će prepoznati pješake ili životinje u mraku i prikazati video izravno na digitalnoj ploči. Ako se nešto previše približi, pokrenut će se i sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti. Dakle, kada je riječ o sigurnijoj vožnji noću, novi Grandland svakako nije tipični SUV.
 
1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
AUTOMATSKO KOČENJE U SLUČAJU OPASNOSTI
Sustav1 zvučno upozorava vozača o opasnoj situaciji pred njim. Ako se drugi automobil ili pješak previše približe, smanjuje brzinu ili zaustavlja vozilo.  


1 Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka automatski djeluje na brzinama iznad 5 km/h i ispod 140 km/h. Za brzine od 5 do 30 km/h mjerni parametar usporavanja za smanjivanje brzine udara u sudaru iznosi 0,9 g. Za brzine od 30 do 140 km/h sustav smanjuje brzinu za maksimalno 50 km/h. Iznad tog praga vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Radni raspon brzine u sustavu automatskog kočenja u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka ovisi o otkrivenoj prepreci (predmet u pokretu: od 5 do 140 km/h; predmet u mirovanju: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
POBOLJŠANA POMOĆ PRI PARKIRANJU1
Grandland detektirat će parkirno mjesto i usmjeriti vas prema njemu. Sve što trebate učiniti jest ubrzati i kočiti. To je pametan potez.


1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava.  
Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
PREDNJA KAMERA I KAMERA ZA PREGLED STRAGA

Vidjet ćete više od onoga što biste inače vidjeli, uz puno pouzdanje, čak i u skučenim prostorima. Naša napredna kamera za pregled sprijeda i straga1 detektira predmete koji su vam na putu dok vi gledate što se događa na zaslonu – time parkiranje i vožnja unatrag postaju nevjerojatno laki.

 

1Dostupnost ovisi o ponudi.

 
POMOĆ ZA OSTANAK U TRAKU I UPOZORENJE NA IZLAZAK IZ TRAKA
Uživajte u višoj razini sigurnosti i osviještenosti tijekom vožnje. Pomoć za ostanak u traku (LKA)1,2 aktivno reagira na opasnu vožnju lagano usmjeravajući2 vozilo natrag u trak. Upozorenje na izlazak iz traka (LDP)3 upozorava vas kada nenamjerno izađete iz označenog traka.
 
1 Uz nadoplatu.
2 Ruke moraju ostati na volanu tijekom upotrebe.
3 Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.
 
POMOĆ ZA UKLJUČIVANJE NA AUTOCESTU
Pomoć za uključivanje na autocestu inovativna je sinergija sustava Grandlanda koja kombinira napredni tempomat, funkciju Zaustavi i pokreni te pomoć za pozicioniranje u traku. Funkcionira kao poluautomatski sustav koji vam pomaže da se uključite na autocestu, pratite određeni trak ili pratite vozilo ispred vas. Aktiviranjem pritiskom na gumb možete ponovno preuzeti kontrolu nad sustavom u bilo kojem trenutku pomicanjem upravljača. 

PREMIUM UDOBNOST.

ERGONOMSKA SJEDALA ACTIVE

Zaboravite na tipičnu bol u leđima koju osjetite na dugim putovanjima, ergonomska prednja sjedala, koja je certificirala Akcija za zdrava leđa (AGR)1, pružaju nadmoćno ugodno sjedenje tijekom dugih putovanja.

 

 • Opušteni položaj sjedenja
 • Podesivo na 16 načina2
 • Luksuzne kožne presvlake2
 • Značajke grijanja i ventilacije2

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Certifikat je pečat kvalitete dobiven od neovisne komisije za ispitivanja koju čine stručnjaci iz različitih područja medicine.

2 Uz nadoplatu za odabrane razine opreme.

 
ZNAČAJKE GRIJANJA

Pobijedite hladnoću s ovim značajkama grijanja:

 

 • Grijana prednja i stražnja sjedala1. Počastite sebe i svoje suputnike toplim sjedalima
 • Grijani obruč upravljača1. Pritisnite gumb i vaš će obruč upravljača zagrijati vaše ruke.
 • Thermatec™ grijani vjetrobran1. Gledajte kako se led brzo topi.
 • Grijana vanjska ogledala1. Nema više struganja leda. Dobijte jasan pogled u trenu

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi.

 
HANDS-FREE OTVARANJE PRTLJAŽNIKA
Zašto otvarati prtljažnik na tipičan način? Sustav otvaranja prtljažnika pokretom noge1 otvara vrata brzo i jednostavno, bilo da zamahnete nogom ispod stražnjeg branika ili pritiskom na gumb.


1 Dostupnost ovisi o ponudi 

POVEZIVANJE.

SUSTAVI ZA INFORMIRANJE I ZABAVU1
Novi Grandland sadrži našu najnoviju potpuno digitalnu ploču Pure Panel. Zajedno s dodirnim zaslonom za multimediju od 7" i zaslonom za navigaciju od 10", jednostavno se možete povezati i zabavljati. Jednostavno je besprijekorno povezati svoj pametni telefon putem aplikacija Apple CarPlay™1,3 ili Android Auto™2,3 za karte, usluge tekstualnih poruka i prijenosa audiozapisa putem šest izvrsno podešenih zvučnika.

 • AM/FM i DAB radio
 • Audiostreaming i pozivi bez upotrebe ruku putem Bluetootha
 • Reprodukcija glazbe putem USB-a
 • Glasovno upravljanje putem povezanog pametnog telefona
 
1Apple CarPlay™ i Apple Siri™ registrirani su zaštićeni znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama.
2Android Auto™ registrirani je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.
3Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog Opel partnera.
4Bluetooth® je registrirani zaštićeni znak tvrtke Bluetooth SIG Inc.
 
NAVIGACIJA

Posjetite mjesta na koja inače ne biste išli. Europa vam je na dohvat ruke uz integriranu 3D kartu putem sustava Multimedia Navi Pro sa zaslonom od 10" osjetljivim na dodir, uključujući usluge navigacije u stvarnom vremenu1,2.

 
 • Dinamična 3D navigacija s online prometom putem usluge OPELCONNECT
 • Europska integrirana baza karata
 • Točke interesa i značajke međuodredišta
 • Glasovno upravljanje navigacijom, audiosustavom i telefonom


1Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti prometa (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj).
2 Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti prometa (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj). Usluge navigacije u stvarnom vremenu i navigacije u stvarnom vremenu Plus uključene su 3 godine i s obzirom na to podložne dodatnim troškovima pretplate. Dostupnost i opseg usluge razlikuju se ovisno o zemlji i vozilu.

 
BEŽIČNO PUNJENJE

Uz induktivni sustav bežičnog punjenja1 Grandland Hybrida kabeli više nisu potrebni.
 
•    Stanica za bežično punjenje pomoći će vam s uvijek nedovoljno napunjenim telefonima.
•    Dostupno za upotrebu s odabranim pametnim telefonima.

Napomena: integrirana zavojnica ili priključak mogu biti potrebni za neke pametne telefone.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Samo za uređaje koji imaju omogućen PMA ili QI. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.

 

VOZNA DINAMIKA.

MOTORI
Doživite snagu i kontrolu od trenutka kada pokrenete motor uz robusne performanse Opel Grandlanda. Tehnološki napredni pogonski agregati dostupni su uz vaš motor po izboru, uključujući 1.2 benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem goriva vrhunskog odziva i snažni 1.5 turbo dizelski motor, oba snage 96 kW / 130 KS. 
UČINKOVITOST
Sportski doseg turbo motora Opel Grandlanda s niskim trenjem i visokom učinkovitošću pruža vam mogućnost ručnog ili glatkog automatskog 8-stupanjskog prijenosa, s naprednim pogonskim agregatima Start/Stop za uštedu goriva. Svi dizelski motori imaju tehnologiju kontrole emisija nove generacije. 
INTELLIGRIP
Moć malo vrijedi bez kontrole. Sustav IntelliGrip usmjerava snagu dinamičnog pogonskog agregata Opel Grandlanda upravo tamo gdje je potrebna za povećanje prianjanja u teškim uvjetima i pri rotaciji kotača jednakoj nuli. Ovaj pametni sustav omogućuje optimalno trenje i stabilnost na različitim vrstama površina, automatski prilagođavajući distribuciju okretnog momenta na kotače i mijenjajući postavke programa Electronic Stability. Vozači mogu unaprijed postaviti sustav IntelliGrip za blato, snijeg ili pijesak s pomoću jednostavnog rotirajućeg brojčanika na središnjoj konzoli – ili ga ostaviti u Normalnom načinu da sustav IntelliGrip prati situaciju dok uživate u sigurnijoj, opuštenijoj gradskoj vožnji i vožnji po autocesti. 

OPEL+ DODATNA OPREMA.

Sve za vaše potrebe.

Istaknite svoju osobnost s pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i iskoristite svoj Grandland na najbolji način. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.