Skip To Content
Značajke

Nova Opel Astra

Dizajn

Pogled unaprijed
Nova Opel Astra potpuno se razlikuje od svih drugih automobila. Svaka linija i krivulja jasno pokazuje da je pred vama budućnost vožnje. Od odvažnih linija prepoznatljive prednje maske Vizor® do jasnih, zategnutih površina koje novoj Astri daju izrazito sportski samouvjeren stav, svaki jedinstveni aspekt i neočekivana značajka izdvajaju ova automobil iz mase. 
Izvanredna unutrašnjost
Iskusite novi svijet dizajna unutrašnjosti i inovacija sljedeće generacije. U novoj Astri otkrit ćete novi i poboljšani digitalno pročišćeni Opel Pure Panel®1 koji racionalizira informacije za vozača kao nikad prije. Opustite se u ergonomskim prednjim sjedalima Active2 obloženim luksuznom kožom Alcantara ili Nappa s funkcijama ventilacije ili masaže. Okružite se prostranošću, tehnologijom i čistom neometanom udobnošću zahvaljujući suvremenom povezivanju. 

1 Dostupne su dvije razine. Prikazan neobavezni sadržaj bit će dostupan kasnije.

2 Certificirala Akcija za zdrava leđa (AGR). Certifikat je pečat kvalitete dobiven od neovisne komisije za ispitivanja.

Stil prije svega

Sada imate priliku ostaviti bezličnost iza sebe jer isticanje iz mase nikada nije bilo tako lako. Podignite osobni stil na novu razinu s jedinstvenim vizualnim poboljšanjima nove Astre, kao što je krov s elegantnim crnim istaknutim elementima1.


1 Standardno dostupno samo na odabranim modelima.

 
Pristanite samo na najbolje
Ne želite slijediti druge? Malo vam je neugodno zbog nedostatka promjena? Proslavite svoju individualnost dodatnom vizualnom dinamikom posebnih naplatka od lakih legura na novoj Astri. Raznovrsne mogućnosti odvažnih i sportskih stilova kotača čine novu Astru uzbudljivim modelom za gledati kao i za voziti. 
Briljantna iz svakog kuta
Najjednostavniji dizajn je jasan u svojoj zamisli i izvedbi, stoga je sve do najsitnijih detalja nove Opel Astre učinkovito i savršeno uravnoteženo. Oštro precizni njemački omjeri slijede načelo kompasa pa su čak i stražnja LED-svjetla koja štede energiju savršeno usklađena s vizualnom osi. 
Suočite se s budućnošću
Ovo je najodvažniji automobil svoje klase na cesti. Tamo gdje drugi automobili imaju običnu prednju rešetku, Opel Astra ima prepoznatljiv Vizor®. Ovaj prepoznatljivi zaslon naglašava njemačko dizajnersko načelo po kojem izvedba slijedi funkciju i elegantno integrira vidljive uređaje, senzore i funkcije u jedan neprekidni modul. 

Sigurnost i pomoć vozaču

Svjetla Intelli-Lux® pixel
Opel Astra ima najnovija svjetla Intelli-Lux® Pixel. Novi i poboljšani sustav predstavlja ogroman korak naprijed u tehnologiji prednjih svjetala, veći čak i od prethodnih generacija sustava Intelli-Lux. Radikalno poboljšava vidljivost zahvaljujući 168 pojedinačno prilagodljivih LED-segmenata koji zajedno čine trajni snop dugih svjetala bez zasljepljivanja kako bi se izbjeglo ometanje nadolazećih vozača. 
Intelli-HUD 
Astrin Intelli-HUD (Head up Display) djeluje uistinu futuristički dok projicira bitne informacije izravno na vjetrobran i u vozačevo vidno polje. Ova najnovija generacija Opelove HUD tehnologije proširuje područje projekcije i poboljšava rezoluciju, a može se postaviti tako da prikazuje različite stranice povezane s pločom s instrumentima, uključujući skočna upozorenja, dolazne pozive i medijske informacije. 
Intelli-Drive 1.0 
Ovaj sustav kombinira tri tehnološki najnaprednije Astrine značajke kako bi vam omogućio nenadmašnu kontrolu nad vozilom tijekom putovanja. Intelli-Drive 1.0 integrira pomoć za pozicioniranje u traci (LPA) koji omogućuje Astri da pažljivo ispravlja vozilo kako biste stabilnije vozili između traka. Također uključuje sustav pomoći pri promjeni vozne trake koji vas obavještava kada se drugo vozilo brzo približava straga ili ulazi u mrtvi kut, te sustav upozorenja za promet pri vožnji unatrag koji vas upozorava na razne prepreke dok vozite unatrag, uključujući bicikliste ili pješake, na udaljenosti od čak 40 metara. 
Intelli-Vision
Intelli-Vision se automatski uključuje kad Astru prebacite u način vožnje unatrag (ili na zahtjev) i upotrebljava četiri kamere postavljene oko automobila. Omogućuje vam provjeru okruženja automobila u stvarnom vremenu putem slike visoke razlučivosti. Možete prebacivati prikaz s jedne kamere na drugu kako biste dobili jasan pregled situacije u prometu i pojednostavili parkiranje čak i na najužim mjestima. 
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.0 je skup Opelovih najnaprednijih intuitivnih tehnologija za pomoć vozaču koje zajedno čine novu Astru najsigurnijim i najopuštajućim automobilom kojeg smo ikada proizveli.  Sustav integrira brojne značajke, uključujući sustav za prilagodbu brzine pri vožnji u zavoju (CSA) koja izračunava i prilagođava ubrzanje Astre tijekom vožnje po zavoju velikim brzinama radi veće udobnosti i kontrole nad vozilom. Također sadrži i značajku napredne pametne prilagodbe brzine (A-ISA) koja prati prometne znakove i nudi usporavanje ili ubrzanje vozila te uzima u obzir i vremenske uvjete na cesti. Intelli-Drive 2.0 također ima sustav za djelomično automatsku promjenu vozne trake (SALC) koji prepoznaje kada mijenjate traku i možete mu prepustiti upravljanje nad vozilom kako bi završio promjenu umjesto vas. 
Ulaz i pokretanje bez ključa
Značajka ulaza i pokretanja bez ključa, uparena s pametnim kapacitivnim kvakama, znači da možete krenuti na putovanje u novoj Astri bez zaustavljanja. Jednostavno uđite, pritisnite „start” i krenite. 

Premium udobnost

ergonomska sjedala Active
Ergonomska sjedala Active u novoj Opel Astri1 ponosno nose pečat kvalitete AGR-a2 (Akcije za zdrava leđa). Zahvaljujući brojnim mogućnostima prilagođavanja, uključujući naslone za glavu koji se mogu namjestiti po želji, potporu za donji dio leđa s elektronskim prilagođavanjem i proširivu potporu za bedra, ova sjedala nisu samo izuzetno udobna, već omogućuju zdrav položaj tijela za dugotrajnu dobrobit vozača i suvozača. 

1 Uz nadoplatu za odabrane razine opreme.

2 Certifikat je pečat kvalitete dobiven od neovisne komisije za ispitivanja koju čine stručnjaci iz različitih područja medicine.

Značajke grijanja

Brzo i učinkovito odmrzavanje i odmagljivanje s pomoću grijanog vjetrobranskog stakla ThermaTec®1. Uživajte u grijanim prednjim1 i vanjskim stražnjim sjedalima2 te grijanom upravljaču3 koji vam omogućuje toplo i udobno držanje u hladnim vremenskim uvjetima.

 

1,2,3 Uz nadoplatu

 
Panoramski krov

Panoramski krovni prozor1 preplavljuje prostranu unutrašnjost Opel Astre svjetlošću, a možete ga i otvoriti djelomično ili potpuno kako bi vozač i putnici uživali u osvjetljenoj i prozračnoj vožnji.

 

1 Uz nadoplatu

 
Intelli-air
Intelli-Air je novi visokoučinkoviti filtar za zrak koji isporučuje ažurirane informacije o kvaliteti zraka. Pomaže održati zrak u kabini svježim i čistim. 

Povezivanje

Multimedija
Uživajte u uzbudljivoj vožnji ili se opustite kao nikad prije dok ste na putu. Novi, potpuno digitalni Pure Panel® sadrži ploču s instrumentima veličine 10“ i središnji zaslon osjetljiv na dodir veličine 10“ koji bežično integrira vaš pametni telefon putem sustava Apple CarPlay™1 i Android Auto™1,2. Novo i intuitivno korisničko sučelje nalik sučelju pametnog telefona može se potpuno prilagoditi putem individualnih profila i sustava za prepoznavanje vozača. Multimedijski sustav sadrži značajke kao što su AM/FM/DAB+ radio, streaming audio sadržaja putem tehnologije Bluetooth®3 i dva USB-C priključka za uživanje u glazbi gdje god krenuli. 

1 Apple CarPlay™ žig je društva Apple Inc., registriran u SAD-u i drugim zemljama, a Android Auto™ žig je društva Google Inc.

2 Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operacijskog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog lokalnog Opel partnera.

3 Bluetooth® je žig društva Bluetooth SIG Inc.

Navigacija
Vozite pametno zahvaljujući povezanim navigacijskim uslugama koje uključuju bežična ažuriranja karata i maksimalno se zabavite na svom putovanju uz HiFi sustav s 8 zvučnika1. Za dodatnu udobnost pošaljite željeno odredište automobilu putem pametnog telefona i aplikacije myOpel ili prikažite upute za završni dio rute od mjesta parkiranja. 
1 Uz nadoplatu
Bežično punjenje

Kabina nove Opel Astre digitalno je pročišćena od nepotrebnih vizualnih smetnji i uključuje inovativne značajke koje će vam pomoći da opušteno putujete bez gomile kabela. Napunite kompatibilne uređaje s pomoću integriranog bežičnog punjača1. Ugrađeni sustav detekcije brzog kretanja sprječava oštećenje od preopterećenja baterija vaših uređaja tijekom vožnje neravnim površinama.

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Samo za uređaje koji imaju omogućen PMA ili QI. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.

 

Vozna dinamika

Motori nove generacije

Nova generacija Opel Astre projektirana je na potpuno novoj platformi i precizno izrađena za maksimalnu okretnost, upravljivost i udobnost. Ispod poklopca motora pronaći ćete niz tehnološki poboljšanih pogona s turbopunjačem. Svi omogućuju nesmetan i pouzdan rad uz iznimno konkurentne troškove i nisku razinu emisija CO2

Ponuda uključuje responzivan 1,2-litarski benzinski motor ili visokoučinkoviti 1,5-litarski dizelski motor koji isporučuju do 130 KS u kombinaciji sa značajkama automatskog zaustavljanja/pokretanja.

 
Prijenosi
Isprobajte Astrine dinamične i ekonomične prijenose. Dizelski i benzinski motori dostupni su s precizno projektiranim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili iznimno glatkim i suvremenim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. 
Načini vožnje

Nova Opel Astra stavlja responzivnu snagu na dohvat ruke uz mogućnost biranja načina vožnje1 koji savršeno odgovara vašem putovanju, uvjetima na cesti i raspoloženju. NORMAL će vam uvijek dati idealnu ravnotežu dosega i snage, dok će ECO optimizirati učinkovitost vožnje. Naravno, ako poželite maksimalnu zabavu, jednim pritiskom aktivirajte način rada SPORT i pretvorite svaku vožnju u uzbudljivo iskustvo.

 

1 Značajka biranja načina rada dostupna je samo s automatskim mjenjačem.

 

Opel+ dodatna oprema

Sve za vaše potrebe

Istaknite svoju osobnost s pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i iskoristite svoju novu Astru na najbolji mogući način. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.

Što je sljedeće?