Opel Cascada - Udobnost i sustav za informiranje i zabavu

Testna vožnja

Testna vožnja govori više od tisuću slika. Kliknite ovdje da biste doživjeli stvarnost.

Rezervirajte testnu vožnju

Korisne poveznice

MAŽENI I PAŽENI, INFORMIRANI I ZABAVLJENI.

Kada je riječ o udobnosti, svaki detalj je važan. Unutrašnjost Opel Cascade ima brojne značajke ugodnosti i udobnosti koje ne samo što lijepo izgledaju nego su iznimno funkcionalne. Od ventiliranih sjedala do najnovije navigacije, audiosustava i povezivanja, mogućnosti kreiranja vlastitog savršenog ugođaja doista su raznovrsne.

Enlarge

Produživač sigurnosnog pojasa

Duga vrata Opel Cascade uvelike olakšavaju ulaženje i izlaženje naročito putnicima na stražnjim sjedalima, no to znači da biste se morali ispružiti kako biste dosegnuli sigurnosne pojaseve. Zato Opel Cascada ima električni produživač sigurnosnog pojasa koji vam kopču pojasa praktično dovodi u ruku.

 

Montiran je u visini ramena, iza vrata a radi potpuno automatski. Uključuje se kada zatvorite vrata i pokrenete motor. Kada sigurnosni pojas zakopčate, produživač se automatski vrati u svoje kućište.


Enlarge

Električni sustav za lak ulazak

Još jedna značajka visoke klase je električni sustav za lak ulazak (Easy Entry) na stražnja sjedala. Uključuje se mikroprekidačem, nema gumba za pritisnuti ni ručice za otpustiti. Dovoljno je samo pomaknuti naslon sjedala prema naprijed. Sjedalo se tada pomiče prema naprijed dvostruko brže od normalne brzine podešavanja i isto tako brzo vraća se natrag na mjesto kada se naslon pomakne prema natrag.


Enlarge

Ergonomska AGR sportska sjedala za vozača/suvozača

Sportska sjedala s certifikatom organizacije AGR (Akcija za zdrava leđa), njemačkog centra izvrsnosti za ergonomiju, imaju brojne mogućnosti podešavanja, uključujući lumbalnu potporu i produžetak jastuka sjedišta, kako biste svoje sjedalo savršeno prilagodili svojim potrebama za udobnošću.

 

Uz nadoplatu dostupno električno podešavanje i presvlake od kože dodatno povećavaju praktičnost ovih sjedala. Odabir ventilacije sjedala s tri brzine u kombinaciji s kožom znači odlučiti se za vrhunski luksuz – naročito kada je vani vruće ili sparno. Prekidač se nalazi na samom okviru sjedala što omogućuje ugodnu svježinu praktički u tren oka.


Enlarge

Opcije klimatizacije

Izravno ili neizravno sunčevo svjetlo može dosta neugodno zagrijati kožu. Opcija fine kože s posebnim premazom koji odbija toplinu i smanjuje zagrijavanje sjedala stoga je definitivno dobrodošla novost. Dostupna je za Opel Cascadu s crnom kožom, a smanjuje temperaturu površine presvlaka za do 30 stupnjeva na izravnom ili neizravnom suncu.

 

Elektronička kontrola klime omogućuje putnicima na prednjim sjedalima da odaberu i podese svaki svoju idealnu temperaturu. Za održavanje podešene temperature dalje će se pobrinuti senzori.

 

Još jedna značajka koju doista ne treba objašnjavati je grijani upravljač. Ne samo da vas spašava ledenog dodira upravljača u hladno jutro, već omogućuje iznimno ugodnu večernju ili noćnu vožnju sa spuštenim krovom.


Enlarge

Sustavi za informiranje i zabavu

Bez obzira na vrstu glazbe koju volite, i bez obzira na to kamo idete, Opel Cascada ima pravi paket sustava za informiranje i zabavu. Savršeno jasna navigacija koja vas vodi do zanimljivih mjesta i znamenitosti, ili odličan zvuk streaminga, sve je spremno i čeka vas.

 

CD radiouređaji

CD 300 ima memoriju za 3 x 6 stanica, 4 x 20 W, 6 zvučnika po mjeri, MP3, pomoćni ulaz i kontrole na upravljaču. CD 400 Plus ima iste specifikacije kao CD 300, no dolazi s grafičkim infozaslonom, memorijom 6x6 i sustavom za dinamičnu obradu zvuka.

 

CD 600 IntelliLink

Besprijekornom integracijom pametnog telefona u automobil pomoću tehnologije IntelliLink i prikazom najvažnijih funkcija na 7-inčnom zaslonu u boji visoke rezolucije, sustav CD 600 IntelliLink postavlja nove standarde udobnosti, povezivosti i sigurnosti. Telefonirajte, preusmjeravajte svoje glazbene datoteke putem Bluetooth® veze ili pomoću sustava Gracenote® za upravljanje datotekama putem USB-a, preslušajte dolazne SMS poruke ili pregledajte slike učitane putem USB-a – s rukama u svakom trenutku čvrsto na upravljaču s ugrađenim kontrolama.  A ako odaberete kameru za pregled straga, veličina prikaza na zaslonu se udvostručuje kako biste mogli sigurno gledati naprijed dok vozite unatrag.

 

Navi 950 IntelliLink

Navigacijski sustav s vrha ponude ima sve prednosti tehnologije IntelliLink za potpunu integraciju pametnog telefona uključujući audiostreaming putem Bluetooth® veze, navigaciju s prikazom iz ptičje perspektive u 3D tehnici i prepoznavanje glasa za unos odredišta jednom naredbom. Za brže pronalaženje rute, u internu memoriju pohranjene su karte za više od 30 europskih zemalja uz mogućnost ažuriranja putem USB-a.

Navi 650 ima iste osnovne značajke navigacije. Za povezivanje na vaš mobitel može se uz nadoplatu naručiti s Bluetooth® vezom za telefoniranje putem daljinskih kontrola na upravljaču vozila.