Opel Cascada - Tehnologija mekog krova

Testna vožnja

Testna vožnja govori više od tisuću slika. Kliknite ovdje da biste doživjeli stvarnost.

Rezervirajte testnu vožnju

Korisne poveznice

MEKI KROV – ČVRSTE ČINJENICE.

Dani mukotrpnog popravljanja mekog krova davno su iza nas. Zahvaljujući spoju sofisticiranog inženjeringa i premium materijala, Opel Cascada odvodi zadovoljstvo i praktičnost vožnje na otvorenom veliki korak dalje.

Enlarge

Sunce u samo 17 sekundi

Aerodinamično čist i profinjen, meki krov Opel Cascade savršeno se uklapa u stil bez stupova. Izrađen je od tkanine premium kvalitete, ima grijano stražnje staklo, a kada se spusti, u potpunosti nestaje pod pokrovom vrhunske kvalitete.

 

Rad je potpuno jednostavan. Unutarnji prekidač nalazi se na donjem dijelu središnje konzole, točno na mjestu prirodnog pada ruke što znači da ne morate skretati pogled s ceste da biste ga pritisnuli. Rad izvana isto je tako jednostavan. Daljinski upravljač aktiviran ključem dio je osnovne opreme za sve modele Cascade.

 

Otvaranje krova traje samo 17 sekundi, a zatvaranje 19. Podizanje i spuštanje krova moguće je pri brzinama do 50 km/h. Svi prozori mogu se otvarati i zatvarati pomoću prekidača za 4 prozora koji je integriran u prekidaču za upravljanje mekim krovom.


Enlarge

Ispitana na sve ekstreme

Elektrohidraulični mehanizam za krov testiran je 15 000 puta, što odgovara upotrebi tijekom 10 godina uz četiri uključivanja na dan. Uz to smanjuje masu vozila za oko 100 kg u usporedbi s tvrdim krovom.

 

Tkanina je materijal visoke kvalitete, ispitan i dokazan. Može se prati u praonicama automobila, ne zahtijeva redovitu impregnaciju, otporan je na UV zrake i gubitak boje kako bi dugo očuvao svoj lijep izgled.

 

Ispitivanja pri najviše 240 km/h pokazala su maksimalno izobličenje od samo 3 cm. Osim toga, ispitivanja standardnog dvoslojnog mekog krova diljem svijeta na ekstremnim temperaturama pokazala su da je apsolutno otporan na vremenske utjecaje te da ima bolju izolaciju od sklopivog tvrdog krova.

 

Za još tišu vožnju, uz nadoplatu je dostupan akustičan krov za još bolju izolaciju od buke i topline. Ovaj krov ima akustički bolju vanjsku tkaninu kao i specijalni sloj od poliesterskog flisa između gornjeg sloja i unutarnje obloge. To znači bolju toplinsku izolaciju i dodatno smanjenje buke u kabini za otprilike trećinu.