Opel Cascada - Sigurnost

Testna vožnja

Testna vožnja govori više od tisuću slika. Kliknite ovdje da biste doživjeli stvarnost.

Rezervirajte testnu vožnju

Korisne poveznice

SIGURNOST I MIRNA SAVJEST.

Zašto meki krov ne bi imao sve sigurnosne značajke tvrdog krova? Odgovor na ovo pitanje daju dostignuća na području konstrukcijskog inženjeringa, materijali visoke vlačne čvrstoće i posebna zaštita od prevrtanja. Ima sve.

Enlarge

Izvanredna čvrstoća

Opel Cascada okružuje vas krutom sigurnosnom konstrukcijom pojačanom dodatnim poprečnim nosačima. Tomu treba dodati i sve mjere za raspodjelu opterećenja i apsorpciju udarca. Graciozni stupovi vjetrobranskog stakla tvrdo su prešani i skrivaju tvrdo valjane čelične prečke za pojačanje koje se pružaju sve do ispod vrata. One imaju dijagonalne zaštitne prečke za sprečavanje prodiranja.

 

Na stražnjem dijelu, na najjačem dijelu konstrukcije usidrene su prečke za zaštitu od prevrtanja. Naravno, one su diskretno skrivene od pogleda. No, ako vam ikada zatrebaju, spremno će vas zaštititi u tren oka. Aktiviraju ih senzori zračnih jastuka.


Enlarge

Usavršena pasivna sigurnost

Prednji zračni jastuci pune veličine u kombinaciji s iznimno velikim bočnim zračnim jastucima za dodatnu zaštitu glave dio su osnovne opreme na svakoj Opel Cascadi. Radi se o najnovijim značajkama zaštite, koje su u potpunosti usklađene sa svim drugim sigurnosnim mjerama za maksimalno učinkovitu zaštitu.

 

Ostale mjere obuhvaćaju dvostruke zatezače sigurnosnih pojaseva koji se aktiviraju pirotehnički i koji su posebno razvijeni kako bi vas zadržali na optimalnom mjestu za zaštitu. Okviri sjedala i nosači također imaju važnu sigurnosnu ulogu, kao i Opelovi dokazani aktivni nasloni za glavu. Pomiču se naprijed-natrag u slučaju udara i štite vas od trzajnih povreda kao i od povreda gornjeg dijela tijela. Istovremeno, na drugoj strani vašeg tijela, nalazi se isto tako provjeren sustav otpuštanja papučica koji odvaja papučice pod utjecajem udarne sile i čuva vaša stopala i potkoljenice od povreda.


Zaštita protiv krađe

Alarmni sustav za Opel Cascadu stvoren je kako biste vi bili mirni. Svaki pokušaj ulaska u vozilo rezultira bljeskanjem svjetala i oglašavanjem alarma. Sustav ima vlastiti pomoćni izvor napajanja i čuva čitavo vozilo i njegov sadržaj, uključujući dijelove i naplatke.