Tehnologija
Savršeno ugrađena baterija
Za snagu potpuno električnog pogonskog agregata s nultim emisijama nove Zafire-e Life zaslužna je snažna litij-ionska baterija od 75 kWh koja omogućuje doseg od 230 do 330 km. Ćelije visoke energetske gustoće, napredno upravljanje toplinom i uravnotežena šasija omogućuju dulji uporabni vijek i pouzdan doseg, ali i niže težište za veću stabilnost, a ujedno i ugodniju vožnju. 
1 Potrošnja električne energije (prosječna) iznosi 23,3 – 29,5 kWh/100 km, emisije CO2 iznose 0 g/km; doseg (prosječni) od 230 km do 330 km (ovisno o dodatnoj opremi). Navedeni podaci o dometu i električnoj potrošnji su preliminarni i u skladu su s postupkom ispitivanja WLTP, na temelju kojeg se nova vozila homologiraju od 1. rujna 2018. EG homologacija tipa i Certifikat o sukladnosti još nisu dostupni. Preliminarne vrijednosti mogu se razlikovati od službenih konačnih podataka homologacije tipa. Podaci se mogu razlikovati ovisno o stvarnim uvjetima korištenja i različitim faktorima kao što su: brzina, toplinska udobnost u vozilu, stil vožnje i vanjska temperatura. Vrijeme punjenja ovisi osobito o snazi punjača u vozilu, kabelu za punjenje te vrsti i snazi korištene stanice za punjenje. Za više informacija obratite se ovlaštenom Opel partneru. Za više informacija o postupku WLTP posjetite www.opel.ba/wltp.
Bez buke
Potpuno baterijski električan i bešuman pogonski agregat nove Zafire-e Life pruža iskustvo tihe, opuštene i iznimno ugodne vožnje. Kabina nove Zafire-e Life mirna je oaza na kotačima, u kojoj vaši putnici mogu uživati u ugodnom razgovoru ili vlastitim mislima. Savršena za prijevoz putnika u stambenim zonama. 
Regenerativno kočenje
Nova Zafira-e Life putnicima omogućuje ugodnu i laku vožnju, a vama maksimalnu uštedu energije i troškova. Tijekom vožnje, čim maknete nogu s papučice gasa, sustav regenerativnog kočenja koristi kinetičku energiju kočenja i pretvara je u još veći doseg. Najviša postavka (B-način) omogućuje većinu vaše svakodnevne vožnje bez korištenja tradicionalnih kočnica, smanjujući trošenje i s time povezane troškove održavanja. 
Brzo i lako punjenje
Brzo punjenje nove Zafire-e Life znači da vas vaši putnici nikada neće morati čekati. Baterija visoke energetske gustoće snage 75 kWh puni se do 80% optimalnog dosega u samo 30 minuta na bilo kojoj javnoj punionici snage 100 kW. Punjenje u vozilu i kod kuće praktičan je način za osiguravanje maksimalnog dosega tijekom noći ili između dviju vožnji, što znači da je nova Zafira-e Life savršeno čisto, lako i isplativo vrhunsko vozilo za usluge prijevoza. 
Nadzor podataka o vozilu
Sustav za nadzor podataka o vozilu nove Zafire-e Life koristi sofisticirane senzore i ugrađene sustave za pružanje detaljnog pregleda svakog putovanja radi predviđanja dosega, uvjeta kolnika i troškova energije za maksimalno učinkovitu vožnju. 
Električni pogon se isplati
Pokupite svoje putnike i zaboravite na visoke cijene goriva, zone bez emisija i sve veće poreze na vozila. Električna prijevozna sredstva budućnost su svake urbane tvrtke koja vodi računa o isplativosti. Električni pogonski agregat nove Zafire-e Life omogućuje iznimno konkurentne ukupne troškove posjedovanja, koji su još bolji zahvaljujući državnim poticajima.