Sigurnost i pomoć vozaču
Elektronički program stabilnosti (ESP)
ESP sustav upotrebljava kočenje kotačima i motorom za ograničenje okretaja kotača u slučaju slabijeg prianjanja zajedno sa sustavom kontrole vučne sile. Integrirani sustav prilagodljive kontrole tereta pomaže u održavanju prvotne rute vozila u teškim uvjetima tako što prilagođava ESP vozila u skladu s težinom i raspodjelom tereta. 
Prepoznavanje znakova ograničenja brzine
Radeći zajedno s tempomatom, ovaj sustav vizualno prepoznaje znakove na cesti i upozorava vozača o lokalnim ograničenjima brzine. 
Tempomat s limitatorom brzine
Omogućuje održavanje stalne brzine vozačima ili ograničavanje najveće brzine vozila. 
Upozorenje na izlazak iz voznog traka
Trajno nadzire cestu putem kamere koja se nalazi iznad retrovizora. Ako vozilo izađe iz traka oglasit će se zvučno upozorenje. 
IntelliGrip
S integriranim inteligentnim upravljanjem proklizavanjem vožnja u otežanim uvjetima unaprijeđena je jer sustav prenosi upravljanje na kotač koji ima najviše vučne sile. Sustav za pomoć pri vožnji na strminama također je dio ove inovativne opcije i omogućuje vozaču održavanje potpune kontrole nad vozilom na blatnom ili stjenovitom brdu bez upotrebe gasa. 
Upozorenje za promet pri vožnji unatrag
Sustav prepoznaje nadolazeća vozila preko stražnjeg senzora iza kombija i oglašava zvučno upozorenje za vozača te time pomaže izbjeći nesreće pri izlasku iz parkirališnog mjesta vožnjom unatrag. 
Poboljšana pomoć pri kočenju

Sustav1 zvučno upozorava vozača o opasnoj situaciji pred njim. Ako se drugo vozilo previše približi, sustav automatski pokreće kočenje u slučaju da vozač ne uspije reagirati.

 

1 Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja unutar sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

 
Upozorenje na bočni mrtvi kut
Sustav upozorenja na bočni mrtvi kut upozorava vozače kada je opasno prijeći u drugi trak zbog vozila ili predmeta koji se nalaze u njihovom mrtvom kutu.
 
Pomoć za sigurnost prikolica

Opel Movano nudi tri posebne funkcije sigurnosti prikolica:

  • sustav za automatsku detekciju prikolice određuje prisutnost ili odsutnost vučne prikolice,
  • sustav za detekciju dužine prikolice za određivanje dužine prikolice,
  • prošireni sustav upozorenja na bočni mrtvi kut za detekciju obližnjih vozila na putu prikolice pri prelasku u drugi trak.