OPEL ADAM – PREGLED ČINJENICA

Nov 20, 2012

 • Svjetska premijera: Pariški sajam automobila, rujan 2012.
 • Datum izlaska na tržište: u prodajnim salonima od ožujka 2013.
 • Pozicioniranje: Opelov prvi mali moderni gradski automobil. Informacijsko-multimedijski najbolje povezani mali gradski automobil koji nudi najvišu razinu individualizacije
 • Segment: moderni A-segment, troja vrata, četverosjed
 • Glavni konkurenti: izravni: Fiat 500. Sekundarni: MINI, Citroen DS3, Audi A1

 

 • Razvoj i proizvodnja: jedini mali automobil koji je osmišljen i ekskluzivno se proizvodi u Njemačkoj (u Međunarodnom centru za tehnički razvoj u Rüsselsheimu i u proizvodnom pogonu u Eisenachu)
 • Osnovna cijena: 11 500 eura (preporučena maloprodajna cijena u Njemačkoj s PDV-om) za model s 1,2-litarskim benzinskim motorom (51 kW/70 KS)
 • Motori: svi benzinski motori imaju peterostupanjski ručni prijenos; dostupan tehnološki paket ecoFlex sa Start/Stopom:
  - 1,2-litarski s 51 kW/70 KS (5 l/100km, 118 g CO2/km sa Start/Stopom)
  - 1,4-litarski sa 64 kW/87 KS i 74 kW/100 KS (5,1 l/100km i 119 g CO2/km sa Start/Stopom)
 • Budući motori: posve nova generacija malih aluminijskih benzinskih motora s izravnim ubrizgavanjem i turbopunjačem koji će uskoro dobiti i novu generaciju šesterostupanjskih ručnih mjenjača
 • Prva jedinstvena prodajna ponuda: mali automobil s najvišom razinom individualizacije i gotovo neograničenim mogućnostima prilagodbe – uključujući dvotonske kombinacije karoserije i krova, 12 boja karoserije, tri ekskluzivne broje krova, 31 dizajn naplataka, zamjenjive ukrase za naplatke u šest boja, četiri boje interijera, 15 dizajna sjedala, 19 ekskluzivnih kompleta ukrasa za unutrašnjost od kojih neki imaju pozadinsko osvjetljenje, šest različitih boja stropa s tri otisnuta motiva i jednim stropnim osvjetljenjem, dodatne ukrasne detalje i dodatke, osam mogućih ambijentalnih osvjetljenja itd.
 • Druga jedinstvena prodajna ponuda: najbolje povezani mali automobil zahvaljujući informacijsko-multimedijskom sustavu IntelliLink s kojim se integriraju funkcionalnosti pametnih telefona – iPhonea i onih temeljenih na Androidu; mogućnosti povezivanja putem USB-a, Bluetootha i AUX priključka; dostupne su i posebne aplikacije uključujući BringGo za navigaciju.
 • Ostale inovativne tehnologije: 1. jedinstvene u segmentu: nova generacija automatske pomoći prilikom parkiranja, grijani upravljač, upozorenje za mrtvi kut, posve integriran stražnji nosač bicikala FlexFix. 2. dodatne: tempomat s graničnikom brzine, servo upravljanje s načinom rada CITY koji reagira na najlakše dodire.
 • Paketi opreme: nema uobičajene hijerarhije, nego se nudi nekoliko razina individualizacije počevši od tri svijeta raspoloženja koja čine ADAM JAM (otkačen), ADAM GLAM (trendovski) i ADAM SLAM (sportski).
 • Dizajn: snažan, mišićav i skulpturalan izgled; robustan stav na cesti zahvaljujući širini; vizualno odvojeni „lebdeći“ krov i karoserija
 • Dimenzije u mm (dužina, širina bez vanjskih retrovizora, visina: 3698, 1720, 1484

 

Opel Automobile GmbH

Godine 1862. u njemačkom gradu Rüsselsheim osnovan je jedan od europskih najvećih proizvođača automobila, tvrtka Opel. Ove, 2012. godine Opel slavi 150-godišnjicu svojeg postojanja. Tvrtka je Amperom ustanovila novi segment na europskom tržištu automobila, potvrdivši tako svoju pionirsku ulogu u naprednim rješenjima za mobilnost.

 

Ova tvrtka sa sjedištem u Rüsselsheimu ima jedanaest tvornica i četiri razvojna i testna centra u sedam europskih država. Zapošljava oko 40 000 osoba, od čega 20 000 u Njemačkoj.

 

Opel i njegova sestrinska marka u Velikoj Britaniji, Vauxhall, prisutni su u više od 40 država. U 2011. proizveo je više od 1,2 milijuna osobnih i lakih komercijalnih vozila. Opel/Vauxhall je druga po veličini marka osobnih automobila u globalnom portfelju marki General Motorsa i treća marka po veličini zapadnoeuropske automobilske industrije.

 

Ukoliko želite saznati više o ovom Opelovom mališanu kliknite ovdje i preuzmite broušuru.

 

Novi Opel ADAM dostupan je već od 18.986 KM. Za sve ostale informacije kontaktirajte vama najbližeg Opel partnera.