DEKRA IZVJEŠĆE 2012.: ASTRA I INSIGNIA DOBILE NAJBOLJE OCJENE ZA KVALITETU

Jan 17, 2012

Rüsselsheim. Prema rezultatima DEKRA-inog „Izvješća o rabljenim automobilima za 2012.“, Opel Astra je vozilo s najmanje nedostataka. S indeksom od 96,9%, Opel Astra ima najbolji rezultat od svih testiranih automobila u kategoriji „najbolja pojedinačna pozicija“. Ovime je Opel odnio titulu najboljeg već treći put zaredom – naime, u protekle je dvije godine Opel već imao dva pobjednika: Corsu (2010.) i Insigniju (2011.).

Ovaj put je Opel Insigniju za dlaku pobijedila Astra te je ona u ukupnom poretku bila na drugom mjestu. No Insignia je dobila indeks nedostataka 96,0 (udio automobila bez relevantnih nedostataka izražen u postocima) čime je postigla najbolji rezultat u segmentu srednje velikih vozila i ostavila konkurentske modele daleko iza sebe. „Činjenica da imamo najbolji automobil prema DEKRA-inom izvješću već tri godine zaredom dodatni je dokaz visoke kvalitete naših vozila“, rekao je Alain Visser, Opelov potpredsjednik prodaje, marketinga i postprodaje za Europu. „Posebno nam je stalo kupcima pružiti pouzdanost, koja je jedna od ključnih vrijednosti u Opelu.“

DEKRA sastavlja svoje godišnje izvješće o rabljenim automobilima na temelju preciznih procjena u osam klasa vozila. Izvješće se temelji na podacima prikupljenima tijekom 15 milijuna kontrolnih pregleda na 230 različitih modela automobila. DEKRA uzima u obzir samo tipične nedostatke povezane s rabljenim automobilima kao što su hrđanje ispušnog sustava ili raskliman ovjes kotača, na temelju kojih se može donijeti prilično točan sud o dugovječnosti i trajnosti pojedinih vozila. Nedostaci koji su uglavnom povezani s redovitim servisiranjem, kao što su uobičajeno trošenje guma ili metlica brisača, ne uzimaju se u obzir.

DEKRA je jedna od vodećih svjetskih organizacija kada se radi o stručnom poznavanju sigurnosti, kvalitete i okoliša. Tvrtka ima 24.000 zaposlenika i djeluje u više od 50 država.