OPEL ZAFIRA TOURER OSVOJILA JE NAGRADU “ZLATNI VOLAN” ZA 2012. GODINU

Dec 3, 2012

Rüsselsheim/Berlin/Zagreb. Šest je modela ušlo u natjecanje u kategoriji jednovolumena, no samo je Opel Zafira Tourer izišla kao pobjednica u svojoj klasi u natjecanju za nagradu „Zlatni volan 2012“. Ta je važna europska automobilska titula samo posljednja u nizu brojnih nagrada za proizvođača iz Rüsselsheima: dva su modela koja su prethodila Zafiri osvojila ovu titulu 1999., a zatim i 2005. Ove je godine nagrada „Zlatni volan“ dodijeljena trideset i sedmi put, a dosad ju je Opel dobio petnaest puta. Zafira Tourer zaokružuje dug popis Opelovih nagrada u 2012. godini na kojem je i ona za automobil godine za električnu Amperu.


Pokretači ovog natjecanja koje se odvija svake godine njemački su časopisi „Auto Bild“, „Bild am Sonntag“ i njihovih 26 europskih partnerskih časopisa. U šest su se kategorija natjecala ukupno 44 modela vozila. Čitatelji, a ne stručni suci određuju koji jednovolumeni i kabrioleti/dvosjedi pobjeđuju pa tako nagrada „Zlatni volan“ zapravo u najvećoj mjeri odražava visoko mišljenje koje kupci imaju o ovom Opelovu jednovolumenu.


„Iznimno nam je drago što smo osvojili nagradu baš u ovoj kategoriji. Ona svjedoči o tome da je Zafirom Tourer pogođen ukus čitatelja, od kojih su mnogi naši kupci“, rekao je Steve Girsky, član Opelova nadzornog odbora i potpredsjednik GM-ova odbora. Girsky je održao govor u srijedu na svečanosti dodjele nagrade „Zlatni volan“ u Berlinu. „Naš je koncept jednostavno učinkovit jer se sastoji od mješavine dnevnog boravka na kotačima i sveukupnog šampiona fleksibilnosti pogodnog za svakodnevno korištenje. Istovremeno je ovogodišnja nagrada ponovna potvrda da smo pogodili pravu stvar nudeći model namijenjen obiteljima. Već je 2010. Meriva osvojila Zlatni volan.“


Od ove godine nagrada “Zlatni volan” dodjeljuje se i regionalno, te je tako u petak 23.studenog organizirana dodjela Zlatnih volana automobilima koje su hrvatski čitatelji Auto Bilda odabrali kao najbolje novitete u ovoj godini. Oko dvije tisuće čitatelja hrvatskog izdanja Auto Bilda glasovalo je za najbolje automobile u šest različitih kategorija, a praktičnost i obiteljske vrijednosti koje su prepoznali i hrvatski čitatelji donijele su Zlatni volan Opelu Zafiri Tourer.u kategoriji monovolumena. Nagradu hrvatskih čitatelja Zafiri Tourer preuzeo je Opelov menadžer za hrvatsko tržište Željko Sredoja.


Opel Zafira Tourer nudi savršen spoj funkcionalnosti, udobnosti i vrhunske kvalitete. Svojim korjenito redizajniranim sustavom sjedala Flex7 Zafira Tourer postavlja nove standarde fleksibilnosti u kabini i dobre atmosfere. Tehnološki revolucionarni sustavi pomoći poput druge generacije prednje kamere Opel Eye, prilagodljivog tempomata s kočenjem u slučaju neizbježnog sudara (CIB), pokazateljem udaljenosti od vozila ispred (FDI) i upozorenja o neizbježnom sudaru (FCA) pomažu vozaču i povećavaju sigurnost. Zafira Tourer dostupna je s benzinskim, dizelskim te motorima na komprimirani prirodni plin te ukapljeni naftni plin. Njena cijena počinje od 21.129 eura (preporučena maloprodajna cijena u Hrvatskoj s PDV-om).