Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

Opelovi sjajni noviteti u Gradu Svjetlosti: dvije svjetske premijere i još ponešto.

Sep 30, 2010

• Premijera: konceptni automobil GTC Paris kao emocionalna posveta performansama
• Prvo predstavljanje: Opel Astra Sports Tourer - zadivljujuće praktičan sportski karavan
• Novosti: Opel Ampera spremna za početak proizvodnje 2011.
• Za budućnost: ecoFLEX inovacije drže Opel na putu prema ekološkoj mobilnosti
• Bogat izbor: Opel Meriva, prvakinja fleksibilnosti, sada s upotpunjenom ponudom motora

Opel - Opelovi sjajni noviteti u Gradu Svjetlosti: dvije svjetske premijere i još ponešto

Paris/Rüsselsheim. S dvije fantastične svjetske premijere i cijelim nizom tehnoloških inovacija, Opelovi sjajni noviteti zasjat će u Gradu Svjetlosti. Posjetitelji sajma Mondial de l’Automobile (2. – 17. listopada) prvi će put vidjeti Opelovu viziju pristupačnog automobila iz snova, GTC-a Paris, te novu uzbudljivu Astru Sports Tourer.


Na Opelovom štandu u paviljonu 5.2 (štand 501) također će se naći uzbudljivi noviteti među ekološki prihvatljivim modelima ecoFLEX, posjetiteljima će se ukazati prilika da vide novu proširenu obitelj motora za Merivu te da doznaju novosti o Amperi, električnom vozilu s produljenim dosegom.


“Opel je pun energije i želimo to pokazati. Naši proizvodi koje ćemo pokazati u Parizu zadivit će publiku, posebno kvaliteta automobila koji nude inovativne tehnologije zapakirane u emocionalan dizajn“, rekao je Opelov izvršni direktor Nick Reilly.

Opel - Opel zamišlja GTC Paris kao pristupačan automobil iz snova

Opel zamišlja GTC Paris kao pristupačan automobil iz snova

Utjelovljujući Opelovu emocionalnu stranu, konceptni automobil GTC Paris zamišljen je da bude pristupačan automobil iz snova koji donosi njemačku preciznost i inovacije uparene sa zadivljujućim dizajnom. Inspiracija za ovaj koncept došla je dijelom iz citata uzetog iz romana Richarda Bacha Galeb Jonathan Livingston – „… i brzina je bila čista ljepota“.


Ova je fraza utjelovljena u samom karakteru ovog automobila: u njegovim dinamičnim linijama, predivnim skulpturalnim površinama te širokom, robusnom stavu. Ovaj je koncept moćan, no istovremeno i jednostavan te vrlo dojmljive pojave. Sa svojom dužinom od 4,46 metara, GTC Paris nudi dovoljno prostora za pet putnika.


Većina automobila-ikona pri dizajniranju je crtana s boka, a mnoge je moguće nacrtati u dva-tri oštra poteza. Isti je slučaj i s Opelovim novim konceptnim automobilom: iz profila su dizajneri do maksimuma podigli tenzije ograničivši broj linija u GTC-u Paris. Slično kao tetive kod trkača-sprintera, ove linije stvaraju napetost i skulpturalnu formu. One zapravo funkcioniraju kao temelj na koji se nadograđuju detalji i površine, koje se pak nadovezuju na kotače na vrlo sportski i dinamičan način.


Opelov prepoznatljiv motiv oštrice ovdje je prisutan na isti način kao kod Insignije – kao profinjen, napet nabor duž bočnog dijela automobila. Druga linija kreće od ručice na vratima do stražnjeg dijela naglašavajući dramatičan izgled ovog vozila površinama koje se protežu do donjih rubova karoserije i širokih ramena. Treća linija koja slijedi siluetu krova završava fino poliranim aluminijskim ukrasom i naglašava liniju prozora, po kojoj pogled klizi do naglašenog integriranog spojlera.


Odražavajući fluidne, jednostavne oblike na karoseriji, glavne značajke unutrašnjosti GTC-a Paris su elegantne linije i oblici kao i hrabro korištenje tkanine. Interijer je fokusiran na vozača s pozitivnim/negativnim korištenjem boja: dok je vozačko sjedalo crveno s crnim obrubima, ostatak unutrašnjosti je u ugljeno crnim presvlakama s crvenim prošivima.


Najbolje od Opelovih tehnologija za kompaktnu klasu dodatno su dovedene do najsportskije moguće razine kako bi se ugradile u novi GTC Paris. Podvozje je posebno dizajnirano kako bi imalo osobito širok stav. Sastoji se od složene polukrute osovine s Wattovom vezom, što je Opelova specifičnost. Tu je i nova, poboljšana izvedba prilagodljivog mehatroničkog ovjesa FlexRide te prednji diferencijal s ograničenim proklizavanjem (limited slip differential). GTC Paris stoji čvrsto na zemlji svojim dinamičnim 21-inčnim gumama.


Motor GTC-a Paris je četverocilindrični 2.0-litarski turbo s direktnim ubrizgavanjem snage 213 Kw/290 KS. Dolazi s tehnologijom Start/Stop dokazujući da vozači mogu uživati u visokim performansama uz maksimalnu učinkovitost potrošnje u uvjetima gradske vožnje. Prijenos je šesterostupanjski ručni.

Opel - Nova Astra Sports Tourer nudi prvoklasnu kvalitetu i praktičnost u privlačnom dizajnu

Nova Astra Sports Tourer nudi prvoklasnu kvalitetu i praktičnost u privlačnom dizajnu

Nova Astra Sports Tourer donosi stil, praktičnost i ekološki prihvatljive tehnologije u segment kompaktnih karavana, pružajući vlasnicima mogućnost da koriste jedno vozilo za profesionalne i istovremeno privatne potrebe. Dijeleći istu Opelovu dizajnersku DNK i ime Sports Tourer sa svojom većom sestrom Insignijom, Astra Sports Tourer također dolazi sa sličnim fokusom na prvoklasnu kvalitetu i funkcionalnost.


Skulpturalan oblik sadržan je u kabini preko dosad naširoko hvaljenih elemenata Astre hatchback, istovremeno dodajući mogućnost prijevoza veće količine prtljage. Učinkovit dizajn prtljažnika koji omogućuje utovar do impresivnih 1.550 litara tereta praćen je pametnim, luksuznim značajkama kao što su nova stražnja sjedala FlexFold – sustav kojim se stražnja sjedala preklapaju na dodir tipke.


Sportski izgled Astre Sports Tourer prati jednako sportsko iskustvo vožnje. Novi karavan dijeli isti inovativni stražnji ovjes i mehatroničko podvozje FlexRide kao i hatchback-verzija. Ostale značajke, vodeće u klasi, kao što su prilagodljiva prednja svjetla AFL+ i ortopedski certificirana ergonomska prednja sjedala dodaju dašak luksuza i sigurnosti užitku vožnje.


Velik izbor motora koji se sastoji od devet ekonomičnih agregata nudi raspon od 70kW/95KS do 132kW/180KS. Tehnologija Start/Stop koja također štedi gorivo bit će prvo predstavljena na motoru 1.3 CDTI (70 kW/95 KS) početkom iduće godine, a donijet će i smanjenje emisije ugljičnog dioksida na samo 109 g/km.

Merivina proširena ponuda motora pruža mogućnost izbora prema vlastitim potrebama

Premda se već našla na naslovnim stranicama automobilskih časopisa zbog svojeg stila, svestranosti i privlačnosti, nova fleksibilnija Opel Meriva sada proširuje svoju ponudu dizelskih motora kako bi obiteljima ponudila još veći izbor.


Uz raspon snage od 55 kW/75 KS do 96 kW/140 KS, kupci sada mogu između pet dizelskih i tri benzinska motora odabrati onaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama. No Merivina fleksibilnost ne počiva samo na izboru motora. Druga generacija Opelovog malog jednovolumena elegantnog je izgleda, s dinamičnim linijama i skulpturalno oblikovana. Osim toga, nudi i velik izbor revolucionarnih tehnoloških značajki koje optimiziraju korištenje prostora u unutrašnjosti automobila, kao što su iznimno svestran sustav stražnjih sjedala FlexSpace koji omogućuje korisnicima da sva sjedala preklope prema naprijed kako bi dobili najviše prostora za smještaj prtljage ili raspodjele sjedala tako da pet putnika može najviše uživati u udobnoj vožnji. Stražnja vrata FlexDoors koja se otvaraju unazad znatno olakšavaju ulaženje i izlaženje iz vozila, što je posebno praktično roditeljima koji stavljaju mališane u dječje sjedalice, a sustav FlexRail nudi puno raznih pretinaca za pohranu u kabini.


Osim toga, Meriva je i ergonomski dizajnirana tako da su automobil i putnici u neprestanoj učinkovitoj i sigurnoj interakciji. Ova prvakinja fleksibilnosti prvi je automobil ikad koji je dobio certifikat kvalitete od udruge nezavisnih liječnika i stručnjaka ortopeda pod imenom Akcija za zdrava leđa (Aktion Gesunder Rücken, AGR) za svoj sustav ErgoFlex. On uključuje najbolja prednja ergonomska sjedala u segmentu, FlexSpace, FlexDoors i FlexFix – Opelov ekskluzivni nosač za bicikle integriran u stražnji odbojnik.

ecoFLEX za ekološki osviještene vozače

Opel je sinonim za učinkovitu mobilnost bez kompromisa u performansama, sve to po prihvatljivim cijenama. U vremenima kada su ekološka prihvatljivost i ekonomičnost najveći prioriteti, Opelova bogata ponuda modela ecoFLEX odgovara na najrazličitije potrebe vozača, bez obzira žele li mali automobil ili srednje veliki karavan, kompaktni jednovolumen ili pak veliko vozilo za transport cijele obitelji. Opel nudi vozila koja krasi učinkovitost, bilo da ih pogoni benzin, dizel, ukapljeni plin (LPG) ili komprimirani prirodni plin (CNG).


Od ove godine nova verzija Corse 1.3 CDTI (55 kW/75 KS) dolazi s tehnologijom Start/Stop. Opel će dalje ovu tehnologiju koja štedi gorivo predstaviti i na Astri i Merivi. Do kraja 2011. tehnologija Start/Stop nudit će se sa svim Opelovim linijama proizvoda.


U svojoj misiji smanjenja potrošnje goriva Opel ne prihvaća kompromise kada se radi o performansama. Kao dokaz Opelovog stalnog rada na poboljšanju učinkovitosti svoje obitelji ecoFLEX motora, ova se linija znatno promijenila u proteklih šest mjeseci.


Jedan primjer: među motorima koji dolaze s Insignijom, potrošnja goriva kod najnovijih limuzinskih verzija 2.0 CDTI ecoFLEX (96kW/130 KS i 118 kW/160 KS) smanjena je s 5,2 na 4,8 litara na 100 km, a emisija ugljičnog dioksida sa 136 na 129 g/km.

Opel - Ampera: proizvodnja počinje prema planu, iduće godine

Ampera: proizvodnja počinje prema planu, iduće godine

Na sajmu Mondial de l’Automobile Opel će potvrditi da će proizvodnja i prodaja njegovog revolucionarnog električnog vozila s produljenim dosegom Ampere krenuti iduće godine, kako je i planirano. Bit će to prvi automobil s nultom emisijom na električni pogon u Europi koji će davati vozačima slobodu da se voze bilo kamo i kad god požele. Sa svojim jedinstvenim električnim pogonskim sustavom koji pruža živahno ubrzanje i visoku razinu podešavanja, peterovratna Ampera moći će primiti pet putnika, nudit će puno prostora u prtljažniku te produljeni doseg od preko 500 km.