Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

Nova Opel Antara spaja off-road sposobnosti i urbani stil

Nov 21, 2010

  • Nova ponuda motora visoke učinkovitosti i vrhunskih performansi
  • Novi dizajn prednjeg dijela za sportski i elegantan izgled
  • Vrhunska unutrašnjost optimizira funkcionalnost
Opel - Nova Opel Antara spaja off-road sposobnosti i urbani stil

Rüsselsheim. Nova Opel Antara spaja sportske, off-road sposobnosti i urbani stil s velikom funkcionalnošću i sigurnošću. S novom ponudom motora, izgledom karoserije i izvanredno udobnim interijerom, Antara je pravi izbor u rastućem SUV segmentu.


Najprimjetnije promjene i poboljšanja na Antari tiču se pogonskih sustava. Posve obnovljena ponuda agregata – od kojih su svi kompatibilni sa standardom Euro 5 - sada nude 30 KS više, bolje vozne performanse te značajno smanjenu potrošnju i emisiju štetnih plinova. Čak su i oba sustava prijenosa, šesterostupanjski ručni i automatski, bili podvrgnuti promjenama kako bi se poboljšala njihova učinkovitost i dinamičnost.


Posljednji dodatak ponudi motora je novorazvijeni dizelski model 2.2 CDTI Turbo. On dolazi u dvije izvedbe koje se razlikuju snagom: varijanta sa 120 kW/163 KS i druga sa 135 kW/184 KS.


Varijanta sa 163 KS dostupna je s prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače kao i s ručnim ili automatskim prijenosom. Model sa 184 KS također dolazi s izborom između ručnog ili automatskog mjenjača te standardno ima pogon na sve kotače.


I ponuda benzinskih motora sada nudi više snage. Četverocilindrična verzija zapremine 2,4 litre ima 125 kW/170 KS. I ovaj je motor dostupan s pogonom na prednje ili na sve kotače te dolazi s ručnim ili automatskim šesterostupanjskim mjenjačem.


Sve varijante motora dolaze s varijabilnim upravljanjem usisnih i ispušnih ventila, što optimizira performanse, prvenstveno okretni moment, istovremeno smanjujući potrošnju goriva i emisiju. Redizajnirano aktivno podvozje izvrsno se uklapa u novu Antaru i nudi dinamično upravljanje uz vrhunsku udobnost vožnje.

Snažan izgled zahvaljujući novom dizajnu prednjeg dijela

Zbog njenog modernog urbanog izgleda, na ulici će se svi okretati za Antarom. S novom prednjom rešetkom hladnjaka na kojoj je smješten logo, Antara je odmah prepoznatljiva kao dio nove Opelove dizajnerski osvježene obitelji. Svjetla za maglu s kromiranim obrubom uklapaju se u prednji dio vozila te mu daju skladan, no istovremeno i robustan izgled. Modificirana stražnja svjetla i opcionalni 19-inčni aluminijski naplatci točka su na „i“ ovog snažnog, dojmljivog stila.


Vanjski izgled ovog modernog sportskog SUV-a odražava se i na novoj središnjoj konzoli s dodatnim pretincima za pohranu, u novim materijalima te novim bojama interijera i eksterijera. Optimiziran prikaz na instrumentima i profinjeno unutrašnje osvjetljenje zaokružuju prestižni dojam i ugodnost ambijenta nove Antare.


Opel je pored svega ovoga unaprijedio i sigurnost i udobnost nove Antare. Unaprjeđenja uključuju električnu ručnu kočnicu kao serijsku opremu na svim modelima i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici.
S ovim promjenama, SUV segment je definitivno dobio novog izazivača u ringu.