Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu te Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju..

Više

Opel na ženevskom auto salonu 2010.

Pregled velikih stvari koje dolaze

Mar 2, 2010

• Svjetska premijera: Koncept Flextreme GT/E dokazuje svoju ekološku učinkovitost

• Svjetska premijera: Meriva otvara vrata većoj fleksibilnosti

• Ampera: Električni automobil produljenog dosega obiteljski je automobil za svakodnevnu upotrebu

• Corsa: Više snage, manje goriva za veći užitak u vožnji

Ženeva/Rüsselsheim. Na 80. Ženevskom autosalonu (4.-14. ožujka), novi Opel će predstaviti svoje viđenje budućnosti, prikazujući četiri automobila koji utjelovljuju njegovu misiju da učini dostupnima njemačku preciznost, inovativnu tehnologiju i odgovornost prema okolišu.


Konceptni automobil Flextreme GT/E utjelovljuje Opelovu viziju izražajnosti, učinkovitog dizajna za ekološki osviještene vozače. Odličan dizajn u spoju s praktičnošću glavni je adut nove generacije Merive, čija inovativna rješenja za odlaganje i prilagođavanje osiguravaju vodeću ulogu u segmentu malih jednovolumena.


Predviđena za proizvodnju u 2011., Opel Ampera otkriva nastojanje tvrtke da postane preuzme vodeću ulogu na području alternativnog pogona, kao što dokazuje električni obiteljski automobil praktičan za svakodnevicu. I posljednje, ali ne manje važno, njemačka stručnost zaslužna je za novu generaciju Opel Corse, koja je pomlađena kako bi pružila više snage i više užitka u vožnji s manje goriva.

Opel Flextreme GT/E koncept: Izražajan dizajn i briga za okoliš

Koncept Flextreme GT/E utjelovljuje kvalitete koje karakteriziraju redefiniranu marku Opel/Vauxhall: Visoko emocionalna privlačnost, izražajan dizajn, projektirana s njemačkom preciznošću, ekološki odgovorna.


U Opelovoj strategiji za postizanje manje ovisnosti o fosilnim gorivima, električna energija igra ključnu ulogu. Konceptni Flextreme GT/E dugačak 4,7 metara pokazuje kako se tehnologija električnog vozila produljenog dosega (E-REV) može ugrađivati u automobile srednje ili više srednje klase, kao i u kompaktne automobile poput nadolazeće Ampere.


Opel ovu strategiju naziva neograničena e-mobilnost: prilagođavanje visokoučinkovitog E-REV pogonskog sustava – koji nema ograničenja vezana isključivo uz baterije – za vozila u svim tržišnim segmentima. Za uživanje u Opelovom stilu vožnje s nultom emisijom CO2, koncept Flextreme GT/E pokazuje da veličina nije važna.

Praktičan dizajn omogućuje da Flextreme GT/E postiže željeni koeficijent otpora zraka od samo 0,22, koji mu pomaže da dostigne željenu br/zinu do 200 km/h, kao i da štedi energiju i produlji svoj doseg. Vizualne značajke koje se ističu su nizak i širok stav, prednja i stražnja svjetla u obliku krila, osebujan prednji kraj i maska hladnjaka, plutajući stražnji krovni nosači i mišićava, gotovo isklesana karoserija.


Niska coupeovska linija Flextremea GT/E predstavlja razvoj Opelovog novog dizajnerskog jezika – spoj kiparstva i njemačke preciznosti – unutar aerodinamički povoljnog oblika.


Čist dizajn prednjeg dijela podrazumijeva nisku liniju poklopca motora i produženi nos, koje obuhvaća nis prepoznatljivih svijetlećih dioda u obliku krila. Ona se spuštaju duboko u prednje blatobr/ane i duž cijelog poklopca. Nova trapezoidna rešetka je uska, ali snažna. Istaknuta kromirana prečka u obliku krila nosi veliki Opelov logo, koji je ujedno i priključak za punjenje baterije Flextrema GT/E.


Koncept Flextreme GT/E logičan je korak u novoj Opelovoj strategiji elektrifikacije automobila, koja uključuje široki raspon proizvoda na baterije, produljenog dosega, kao i hibr/idne tehnologije te ćelija goriva.

Nova Opel Meriva – mnoštvo jedinstvenih detalja za vodstvo u fleksibilnosti

Inovativna, svestrana i elegantna: druga generacija Opel Merive, sa svojom svjetskom premijerom na ženevskom autosalonu, podići će standarde automobilske svestranosti. Dolazi u paketu s čitavim nizom inovativnih detalja stvorenih kako bi se u potpunosti iskoristio raspoloživi prostor i prepoznatljivom suvremenom dizajnu.


Opel je predstavljanjem prve generacije Merive 2003., stvorio novi tržišni segment malih, cijenom pristupačnih jednovolumena. Svojim revolucionarnim konceptom stražnjih sjedala FlexSpace, visokim položajem sjedenja i prostranom unutrašnjosti, Meriva je velika po prilagodljivosti, a mala po dimenzijama.


Sada druga generacija Merive, svojom pristupačnom cijenom i prilagodljivošću u pokretu, ponovo podiže standarde.

Predstavljen je koncept FlexDoors, inovativna vrata s otvaranjem unatrag, koja olakšavaju ulaz u unutrašnjost – prvi puta u ponudi jednog velikoserijskog proizvođača. Prostor u unutrašnjosti dodatno je povećan revolucionarnim FlexRail konceptom prilagodljive središnje konzole. Sve to, uključujući i sustav sjedala FlexSpace i opcijski Opelov jedinstveni FlexFix nosač za bicikle integriran u stražnji odbojnik.

Nova Opel Meriva u ponudi je sa rasponom motora od 55 kW do 103 kW. Svi motori sukladni su sa strogim normama o ispušnim plinovima Euro 5.


Poletne linije daju Opel Merivi izgled elegantnog, malog jednovolumena. Njezina izražajna vanjština i stilski dotjerana unutrašnjost utjelovljuju Opelov novi nagrađivan novi dizajnerski jezik, već predstavljen na Insigniji i Astri. Prepoznatljiv valoviti oblik na stražnjim bočnim prozorima naglašava Merivina vrata FlexDoors, dok je istodobno poboljšan pogled za putnike sa stražnjih sjedala, posebno za djecu.


Meriva otvara novu dimenziju svojim sustavom stražnjih bočnih vrata s otvaranjem unatrag koja omogućuju bolji pristup stražnjim sjedalima. Za razliku od postojećih dizajna, Merivina FlexDoors vrata dolaze u punoj veličini. Uobičajena konstrukcija središnjeg krovnog nosača omogućuje nezavisno otvaranje, bez potrebe za preklapanjem prednjih vrata.


FlexDoors omogućuje lakši ulazak i izlazak sa stražnjih sjedala. Također, pomaže roditeljima da lakše dosegnu i smjeste svoju djecu. Sva vrata, uključujući i FlexDoors, otvaraju se pod kutem od 84 stupnja, što je puno šire od uobičajenih vrata.


Nova Meriva je projektirana da postane pobjednik svestranosti u automobilskoj industriji. Nijedan drugi automobil ne nudi toliko detalja koji život čine lakšim.

Opel Ampera – električno vozilo produljenog dosega obiteljski je automobil za svakodnevnu upotrebu

Opel Ampera, revolucionaran električni obiteljski automobil pogodan i za svakodnevno korištenje, bez straha od ostanka bez struje, predstavlja nastojanja tvrtke da bude na čelu ekološki prihvatljivog automobilizma. Kada počne proizvodnja u 2011., Opel Ampera će biti prvi velikoserijski električni automobil na europskom tržištu. Što je još važnije, osmišljena je kao automobil koji će svakodnevno koristiti cijela obitelj.

Peterovratna Opel Ampera s četiri sjedala koristi revolucionarnu tehnologiju električnog pogona koja radi drukčije od ostalih naprednih pogonskih sustava. Amperin električni pogonski sustav koristi struju kao svoj primarni izvor energije. Benzinski motor-generator kao sekundarni izvor napajanja, proizvodi električnu energiju tek kada se baterija isprazni, kako bi osigurao neprekidnu i nesmetanu vožnju.

Amperine kotače pokreće električna energija, uvijek i pri svim br/zinama. Za putovanja do 60 km (MVEG), Ampera radi na struju pohranjenu u litij-ionskoj bateriji od 16 kWh i ne ispušta ni stakleničke, niti ikakve druge štetne plinove. Ampera će biti dobr/o prilagođena svakodnevnim vozačkim potrebama i navikama europskih kupaca. Naime, gotovo 80 posto njemačkih vozača dnevno prijeđe manje od 50 km.

Nova Opel Corsa: Više snage, više užitka, manje goriva

Nova Corsa pomlađena je kako bi pružila više snage i užitka u vožnji, uz manju potrošnju goriva. Opelovi inženjeri napravili su kompletan make-over na Corsi i predstavili ponudu unaprijeđenih motora sa smanjenom potrošnjom goriva i do 13 posto, značajna poboljšanja podvozja te novopodešeni upravljač. Osim okretnijeg upravljanja i veće udobnosti u vožnji, vozači će cijeniti i snažnije motore.


Spomenuta unapređenja popraćena su predstavljanjem novih, posebnih izdanja u Njemačkoj, kao što su sportska serija Color Line s varijantama Color Race, Color Edition i Color Wave, s prepoznatljivim ukrasima na karoseriji i atraktivnim 17-colnim aluminijskim naplacima. Uz proslavu 111. godišnjice automobilističke tradicije, Opel će u Europi izdati i ograničeno izdanje 111 Limited Edition.