Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu te Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju.

Više

Novu nagradu za dizajn proizvoda osvaja nova Opel Astra.

Opel Astra – Red Dot Design Award

Mar 16, 2010

  • 16 nagrada u samo 4 mjeseca
  • Međunarodna potvrda za Opelov novi dizajnerski smjer
  • Nova Astra je jednako cijenjena od strane stručnjaka i javnosti

Pobjednički niz

Od lansiranja u prosincu, nova Opel Astra je već sakupila 16 nagrada. Najnovija je prestižna nagrada za dizajn proizvoda Red Dot, koju dodjeljuje međunarodni žiri stručnjaka za dizajn. Astra može dodati nagradu Red Dot u svoju sve veću kolekciju trofeja, a sve je počelo sa nagradom Zlatni volan, uglednog njemačkog časopisa Auto Bild i članova grupacije Auto Europa.

Priznanje evoluciji Opelovog dizajnerskog jezika

Astra, razvijena u Opelovom europskom centru za dizajn u Rüsselsheimu, još je jedan jasan odraz Opelovog novog dizajnerskog jezika – spoja kiparstva i njemačke preciznosti – prvi put viđenog na Insigniji.

"Posebna je čast primiti ovu potvrdu od međunarodnog žirija dizajnera izvan autoindustrije. To potvrđuje još jednom da je Opel na pravom putu kad nudi dijelove i materijale vrhunske kvalitete objedinjene u izvanrednoj izvedbi," kaže Mark Adams, potpredsjednik odjela za dizajn u Opel/Vauxhallu.

Europske nagrade od zapada do istoka

Po prvi puta od 1973. i osnutka španjolske najprestižnije nacionalne nagrade, Opel Astra je osvojila titulu ABC automobil godine. Osvojila je i nagradu čitatelja Readers' Choice Award 2010, časopisa Prensa Ibérica, La Vanguardia i AutoFácil, te nagradu Automobil godine 2010 na Kanarskim otocima.

U Rumunjskoj je 30.000 ljudi glasalo za Astru kao "Automobil br/oj 1" u natjecanju koje organizira automobilska TV emisija. Ta nagrada je uručena 14. ožujka.

Red dot broj 3

Astra već treći put osvaja nagradu za dizajn Red Dot. Godine 2005. Astra GTC i 1998. Astra G već su upisane u godišnjake Red Dota (zajedno sa Insignijom i konceptom Flextreme). Međunarodna nagrada za dizajn Red Dot – postoji od 1955. pod okriljem Design Zentrum North Rhine Westphalia u njemačkom Essenu – ubr/aja se među najprestižnije za dizajn u svijetu. Dodjeljuje se za proizvode od strane međunarodnog tijela stručnjaka za dizajn, koji svoje kriterije temelje na stupnju inovacije, funkcionalnosti i kvaliteti.

Ove godine, čak 1636 tvrtki iz 57 zemalja podnijelo je 4252 prijave za prestižnu nagradu Red Dot. "Međunarodno priznat stručni žiri imao je izuzetno težak zadatak zbog velikog br/oja kvalitetnih prijava", rekao je Jan Sötebeer, viši projekt manager za Red Dot. "U ime cijelog žirija, želio bih izraziti naše čestitke Opelu."