Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

Nova Opel Meriva.

Preko 30.000 narudžbi prije dolaska automobila u prodajne salone

Jul 18, 2010

Fleksibilni jednovolumen početne cijene 15.900 eura – u lipnju stigao na njemačko tržište

Opel - Fleksibilni jednovolumen početne cijene 15.900 eura – u lipnju stigao na njemačko tržište

Rüsselsheim. Dosad je u cijeloj Europi zaprimljeno više od 30.000 narudžbi za novu Opel Merivu premda se ona u njemačkim prodajnim salonima nalazi tek od 12. lipnja. „Nikad dosad nismo imali takav interes za vozilo u ovom segmentu“, rekao je ushićeno Alain Visser, potpredsjednik Odjela prodaje, marketinga i korisničke podrške u Opelu/Vauxhallu. „Izniman interes ne potvrđuje samo velik broj narudžbi, nego i prve analize zadovoljstva kupaca i medija. Dizajn i inovativni koncept nove Merive očito su napravljeni baš prema ukusu kupaca.“

Tijekom 2010. planirana je prodaja 50.000 Meriva u cijeloj Europi, a u 2011. kao prvoj godini prodaje Opel predviđa da će prodati ukupno 130.000 Meriva. Njena cijena u Njemačkoj kreće od 15.900 eura.

Nova Meriva kombinira elegantan dizajn s visokom razinom funkcionalnosti. Prvi je automobil na svijetu koji je dobio potvrdu kvalitete svojeg cjelokupnog ergonomskog koncepta od strane stručnjaka i fizioterapeuta iz organizacije Akcija za zdrava leđa (Aktion Gesunder Rücken e.V.). Taj se koncept sastoji od vrata FlexDoors, nagrađivanih ergonomskih prednjih sjedala, sustava stražnjih sjedala FlexSpace te integriranog nosača za bicikle FlexFix. Sve ove značajke pomažu u očuvanju zdravlja leđa jer minimalno opterećuju kralježnicu.

Svi motori s kojima dolazi nova Meriva usklađeni su s Euro 5 emisijskim standardima. Snaga triju benzinskih i dvaju dizelskih motora kreće se od 55 kW/75 KS do 103 kW/140 KS. Do kraja godine u ponudi će se naći još tri dodatna dizelska motora.