Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

Snaga i udobnost: Opel Insignia OPC
sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Dec 14, 2010

Rüsselsheim. Opelov model sa samog vrha ponude, Insignia OPC snage 239 kW/325 KS, sada je dostupan sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ovaj model visokih performansi s pogonom na sve kotače nudi uzbudljivu voznu dinamiku i upravljanje prema najvišim standardima.

Opel - Snaga i udobnost: Opel Insignia OPC sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem

Prilagodljiva jedinica nadzora prijenosa spojena je s mehatroničkim sustavom podvozja FlexRide koji prilagođava amortizaciju i ostale funkcije vozačevim preferencijama. Vozači modela OPC mogu birati između standardnog načina rada, koji daje univerzalne performanse idealne za svakodnevnu vožnju, ili posebnog načina Sport kod kojega je ovjes krući, a zanošenje se smanjuje radi veće agilnosti. Kada je pak odabran način rada OPC, upravljanje postaje izravnije, gas je responzivniji, a podvozje je podešeno za visoke performanse. Kako bi se dobio dodatni sportski osjećaj, svi instrumenti osvijetljeni su crveno. Karakter novog OPC automatskog mjenjača je, u načinima rada standard i Sport, podešen za još dinamičniju vožnju koja pruža više užitka, a uz to se prilagođava trenutnim uvjetima na cesti. OPC način rada još je agresivniji: točke prebacivanja u viši stupanj su oko maksimalnog broja okretaja tijekom snažnog ubrzavanja, a prebacivanje u niže stupnjeve je vrlo dinamično tijekom naglog kočenja, primjerice prije ulaska u zavoj.

Opel - Opel Insignia OPC

Vozne performanse, potrošnja i razina emisije štetnih plinova novog prijenosa praktično su iste kao za ručni mjenjač. Različite verzije Insignije OPC s automatskim prijenosom ubrzavaju od 0 do 100 km/h u rasponu od 6,3 do 6,6 sekundi za limuzine ili Sports Tourer, a najveća tvornički ograničena brzina za sve varijante je 250 km/h. Potrošnja i emisija ugljičnog dioksida s novom mjenjačkom kutijom iznosi 10,7 l/100 km i 251 g/km (notch i hatchback) te 11 l/100 km i 259 g/km (Sports Tourer), kombinirano. Tvorničko ograničenje najveće brzine moguće je izbjeći kupnjom paketa OPC performance. S tim paketom kupac dobiva i OPC trening.


Kao što je slučaj sa svim ostalim OPC modelima, na stazi Nürburgring Nordschleife proveden je zaseban detaljni testni program od 10.000 km kako bi se fino ugodila nova varijanta prijenosa. A 10.000 visokobrzinskih kilometara na Nordschleifeu znači 18 puta veće opterećenje vozila: ti se kilometri prevode u čak 180.000 km vožnje u normalnim uvjetima i cestama.

Opel - Opel Insignia OPC

„Naši nam kupci često govore da bi voljeli imati verziju s automatskim prijenosom“, kaže Michael F. Meyer, direktor marketinga proizvoda u tvrtki Adam Opel. „Stoga smo odlučili odgovoriti na taj zahtjev i proširiti ponudu Insignije OPC.“


Odgovor dobiven od medija i ljubitelja automobila je jednoglasno pozitivan. U jesen 2010. Opel Insignia OPC Sports Tourer osvojio je drugu godinu zaredom titulu „Najbolji sportski automobil godine“ časopisa Auto Bild SportsCars, sestrinskog magazina poznatog njemačkog Auto Bilda. Oko 68.000 čitatelja glasalo je za svoje omiljene modele između ukupno 170 vozila. Sports Tourer dominirao je u kategoriji karavana, potisnuvši konkurenciju iz drugih njemačkih kvalitetnih brandova na drugo i niža mjesta.