Predstavljanje novog Crosslanda X u MSU Zagreb.

Mar 17, 2017

Početkom ovog tjedna (14. 3.) u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu predstavljen je potpuno novi Opel Crossland X. Bosanskohercegovački i hrvatski novinari imali su priliku poslušati prezentaciju o našem novom modelu koju im je održao Željko Sredoja, direktor Opela za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Nakon prezentacije prisutni su imali priliku razgledati i fotografirati vanjštinu i unutrašnjost ovog svestranog gradskog crossovera koji je drugi član Opelove obitelji X u B-segmentu gdje će se pridružiti sportskom prodajnom hitu Mokki X.

Automobil je to modernog dizajna sa svim prednostima SUV-a i funkcionalnostima koje savršeno odgovaraju obiteljskom životu - model koji nudi ono nešto X-tra. Izvana privlačan i kompaktan s trendovskom dvobojnom karoserijom, a iznutra vrlo prostran i svestran s povišenim položajem sjedenja. U unutrašnjosti ističemo i AGR ergonomska prednja sjedala koja ćete voljeti i vi i vaša leđa. Zapremina prtljažnika od 410 litara, bez preklapanja naslona stražnje klupe, vodeća je u klasi. Pomjeranjem stražnjih sjedala naprijed raste na 510, a preklapanjem sjedala na maksimalnih 1255 litara. Bogata ponuda motora kreće se od benzinskih (1.2 s 81 KS, 1.2 Turbo sa 110 i 130 KS) do dizelskih (1.6 s 99 i 120 KS) i LPG (1.2 s 81 KS) dostupnih s ručnim i automatskim mjenjačima.

Crossland X nudi izvanredne inovacije koje će svakodnevnu vožnju učiniti sigurnijom, udobnijom i lakšom. Samo su neki od primjera prilagodljiva prednja svjetla (AFL) s posve LED žaruljama, Head-Up Display i panoramska stražnja kamera koja pokriva kut od 180° zajedno s naprednom pomoći pri parkiranju, upozorenje u slučaju frontalnog sudara uz otkrivanje pješaka i autonomno kočenje u slučaju nužde, sustav koji reagira ako je vozač umoran, pomoć pri držanju prometne trake, prepoznavanje prometnih znakova i upozorenje na objekt u mrtvom kutu.

Novi Crossland X dolazi i s izvanrednim mogućnostima povezivanja karakterističnima za Opel zahvaljujući informacijsko-multimedijskoj tehnologiji IntelliLink koja je kompatibilna s platformama Apple CarPlay i Android Auto, uključujući dodirne zaslone u boji dijagonale do 8”.

Boravak novog Crosslanda X u Zagrebu iskoristili smo za snimanje na krovu Muzeja suvremene umjetnosti s našim lokalnim ambasadorima: dizajnericom i nositeljicom poznatog modnog branda Lei Lou by Alex Dojčinović Aleksandrom Dojčinović, glumicom i pjevačicom Milom Elegović te pjevačem grupe Vatra Ivanom Dečakom. Više odličnih fotografija s novim Crosslandom X pogledajte na Opel Hrvatska Facebook stranici.