ODRŽAN ŽENSKI SAJAM 2015.

May 31, 2015

Po prvi put u Bosni i Hercegovini, 30. i 31. maja održan je Ženski sajam, dvodnevni događaj namijenjen isključivo nježnijem spolu, pod generalnim sponzorstvom nove Opel Corse. Sajam je održan u Sarajevu, u dvorani „Mirza Delibašić“ Skenderija gdje je šezdesetak izlagača iz zemlje i inozemstva imalo priliku predstaviti svoje proizvode, upoznati potencijalne kupce i korisnice sa svojim proizvodima i uslugama te osigurati kupovinu po diskontnim cijenama. Sajam su u subotu u 11 sati službeno otvorili Donna Ares i dječji vrtić Višnjik.

Prvi dan sajma na platou Skenderije održana je utrka „Najbrža štikla“ gdje su natjecateljice pokazale da im svakodnevna strka ne uzima ništa od šarma i stila, te da se u štiklama može biti iznad svih problema. U trčanju u štiklama okušao se i jedan muškarac, a najbrže dame Azra Hannah Boydell, Amila Bilal i Ines Sandžaktarević osvojile su poklon bonove.

Ženski sajam i nova Opel Corsa predstavili su dio iz posljednje kolekcije najpoznatije hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović, ujedno i ambasadorice Opela za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Osim te, tijekom sajma održane su brojne druge modne revije. Najnovije kolekcije pokazali su Penti, US Polo, Tommy Hilfiger, Chasharel, Atelier Sposa s brendovima Provinas i Sherri Hill, Alma Ras, Mexx, Astra, Borovo i Cesar's. Muške i ženske kreacije nosili su zgodni manekeni agencije Scuderia models by Džejla Glavović.

Velik interesa posjetitelja, kojih je bilo između 8000 i 10000, izazvao je Opelov štand na kojem su bile izložene nove Corse. Za posjetitelje smo organizirali i nagradnu igru: svi koji su ispunili nagradni kupon na našem štandu, ušli su u izbor za osvajanje jedne od triju nagrada (wellnes vikenda za dvoje u hotelu Termag i poklon bonove iz DM-a u vrijednosti od 100 i 50 KM). Ovim putem čestitamo sretnim dobitnicama: Sani Džubo, Emici Pirić i Hidajeti Iserić.

Dok su odrasli posjetitelji mogli razgledati novu Opel Corsu, namijenjenu svima koji cijene spoj njemačkog inženjerstva s emocionalnim dizajnom, i opustiti se u Opelovoj lounge zoni, najmanji posjetitelji imali su dječji kutak samo za sebe.

Uz modne revije, iz bogatog festivalskog programa u kojem su mogle uživati posjetiteljice sajma izdvajamo makeovere, druženje s poznatim i uspješnim ženama, predavanja na temu zdravlja i prevencije... Od ostalih događanja na sajmu ističemo i predstavu „Ženski razgovori“ Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila u režiji Amele Križanec koja je ispričala priču o svevremenskoj temi muško-ženskih odnosa i nastup Lejle Šebić koja je prezentirala vježbe za održavanje linije i potaknula dame na bavljenje sportom.

 

 

Pokazatelj uspjeha prvog ženskog sajma je oduševljenost ovim projektom od strane posjetitelja, medija i izlagača što je nadamo se poticaj organizatorima da Ženski sajam postane tradicija.

 

Više fotografija s ovogodišnjeg Ženskog sajma pogledajte na Facebook stranici Opel Bosna i Hercegovina.