PETA GENERACIJA OPEL CORSE OSVOJILA AUTOBEST

Feb 19, 2015

Zagreb. Dodjela jedne od dviju najvažnijih neovisnih automobilskih nagrada u Europi i najznačajnije nagrade za naš dio europskog tržišta – Autobest – održana je u Zagrebu 19. februara. Pred predstavnicima medija, hrvatskog gospodarstva i politike, te stranih gostiju, u zagrebačkom hotelu Sheraton svečano su dodijeljene ovogodišnje međunarodne Autobest nagrade.

Prema glasovima žirija, sastavljenog od novinarskih predstavnika iz 15 zemalja sudionica ovog izbora, nagradu Autobest 2015 - `The Best Buy Car of Europe in 2015`. osvojila je nova Opel Corsa, peta po redu generacija ovog uspješnog modela. Ovogodišnjom nagradom Opel Corsa postala je prvi automobil u povijesti Autobesta čije su dvije generacije zaredom osvojile ovu prestižnu europsku nagradu – prethodna generacija Corse okitila se nagradom Autobest 2007.

“Iznimno smo ponosni što možemo primiti prestižnu nagradu AUTOBEST 2015 za našu novu Opel Corsu. Želio bih zahvaliti žiriju u ime cijelog tima. A i naši kupci se očito slažu sa žirijem. Čak 120.000 narudžbi od svjetske premijere u Parizu u listopadu prošle godine dodatni su dokaz da Corsa i svojom petom generacijom nastavlja priču o uspjehu – i to nakon 12,4 milijuna prodanih Corsi u zadnje 32 godine“, rekao je prilikom preuzimanja nagrade Dr. Karl-Thomas Neumann, predsjednik Uprave Opela i Potpredsjednik za Europu General Motorsa.

Željko Sredoja, direktor Opela za Hrvatsku i BiH, naglasio je kako je „Corsa definitivni bestseller u Hrvatskoj - u posljednjih pet godina nalazi se uvijek u top pet najprodavanijih modela na hrvatskom tržištu. Nova, peta generacija još je opremljenija, tehnološki naprednija i štedljivija od svojih prethodnika, te je već proglašena i Hrvatskim automobilom 2015. godine. Uvjeren sam da će i ova generacija Corse nastaviti svoj tržišni uspjeh u Hrvatskoj i privući još više zadovoljnih kupaca Opelu“.

Na dodjeli nagrada u zagrebačkom hotelu Sheraton uzvanike su zabavljali Borna Šercar Trio feat. Sabrina, te hrvatska violončelistica Ana Rucner.

Program je vodila uvijek nasmijana Opelova brand ambasadorica Mila Elegović.

Autobest je jedina međunarodna nezavisna nagrada koja u fokusu ima najbolji omjer cijene i kvalitete za krajnje kupce, a dodjeljuje se od 2000. godine.

Dodjela nagrada Autobest održava se svake godine u jednoj od država koje sudjeluju u ovom izboru: Bugarska, Cipar, Češka, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska i Ukrajina. U žiriju sudjeluju renomirani automobilski novinari i urednici koji zajednički predstavljaju tržište od čak 300 milijuna ljudi.

 

 

Za više fotografija s dodjele nagrada kliknite na: Nova generacija Opel Corse osvojila AUTOBEST.

 

Pogledajte i intervju koji je dr. Karl-Thomas Neumann dao za RTL televiziju.