Sigurnost i pomoć u vožnji
Upozorenje na frontalni sudar
Za vašu sigurnost – i sigurnost vaših putnika: sustav upozorenja na frontalni sudar u novoj Zafiri kontinuirano skenira cestu ispred vas, upozoravajući vas na potencijalne sudare s vozilima ili pješacima. Ako je potrebno, automatsko kočenje u nuždi poduzima radnje kako bi spriječio nesreću, aktivirajući kočnice neovisno o vozaču. To osigurava sigurnije i kontroliranije iskustvo vožnje. 
Prepoznavanje prometnih znakova
Čekaj – koje je  ograničenje brzine? Napredni sustav kamera nove Zafire prepoznaje različite prometne znakove i prikazuje ih ispred vas na potpuno digitalnom ekranu To znači da štogod se događalo na cesti oko vas, više nećete propustiti znak za brzinu! 
Podrška vozaču
Nova Zafira pruža vam najbolju pomoć. Njegova značajka Lane Keep Assist prepoznaje kada automobil počne skrenuti sa svoje trake i automatski ispravlja upravljanje kako bi održao pravilan položaj u traci. To je jedan u nizu sustava podrške vozaču koji vašu svakodnevnu vožnju čine lakšom – i sigurnijom. 
Upozorenje na pospanost vozača analizira vaše obrasce vožnje putem prednje kamere i upravljača kako bi vas obavijestio kada je vrijeme za kratak odmor. Prilagodba ograničenja brzine koristi prepoznavanje znakova brzine za analizu promjena u ograničenju brzine. Jednim pritiskom tipke memorije sustav tempomata može prilagoditi vašu brzinu u skladu s tim.