Sigurnost i inovacije
Sigurnost i zračni jastuci

S prednjim zračnim jastucima za vozača i suvozača i bočnim zračnim jastucima ili zavjesama za putnike u sva tri reda1, Zafira-e Life shvaća vašu sigurnost jednako ozbiljno kao i vi.

 

1Bočne zračne zavjese za drugi i treći red dostupne su uz nadoplatu.

 
Ksenonska prednja svjetla

Potpuno ksenonska prednja svjetla1 u kombinaciji s LED dnevnim svjetlima1 dodaju dašak dizajnerske oštroumnosti i poboljšavaju vidljivost bez obzira na uvjete svjetla.

 

1Uz nadoplatu.

 
Isofix

Sva sjedala u drugom i trećem redu Zafire-e Life mogu se opremiti ISOFIX nosačima1 za lako i sigurno učvršćivanje najviše šest dječjih sjedalica.

 

1Uz nadoplatu. Nije dostupno za određene konfiguracije sjedala.

 
Kamera za pregled straga

Višenamjenska prednja i stražnja kamera1 omogućuju sigurnosne sustave kao što su prepoznavanje znakova ograničenja brzine1, upozorenje na umor vozača1 i 180° prikaz stražnjeg područja za parkiranje1.

 

1Uz nadoplatu.

 
Head-Up Display

Jedinstven u ovom segmentu, Head-Up Display Zafire-e Life1 omogućuje pogled na ključne informacije kao što su brzina i podaci tempomata projicirani na vjetrobranu u ravnini oka vozača.

 

1Uz nadoplatu.

 

Sigurnosni sustavi

 

Automatski tempomat1smanjuje ili vraća vašu brzinu radi održavanja podešenog razmaka od vozila ispred vas ovisno o situaciji. 

Po potrebi, automatsko kočenje u slučaju opasnosti1 počne kočiti neovisno o vozaču kako bi se izbjegao sudar. Upozorenje na mrtvi kut1 pomoću senzora i vizualne projekcije na bočnom ogledalu upozorava vozača na vozila u mrtvom kutu Zafire-e Life radi sprečavanja nesreća prilikom pretjecanja. Upozorenje na frontalni sudar1 skenira cestu ispred vas i upozorava vas na mogućnost sudara s vozilima ili pješacima.

 

1Uz nadoplatu.

Pomoć vozaču
Upozorenje pri izlasku iz voznog traka1 registrira skretanje automobila izvan svoga traka i upozorava vozača zvučnim i vizualnim signalom. To je tek jedan od brojnih sustava pomoći vozaču koji olakšavaju svakodnevnu vožnju. 

Upozorenje na umor vozača1 analizira vaš način vožnje putem prednje kamere i upravljača vozila i javlja vam je kad je vrijeme za kratki odmor. Prilagodba ograničenju brzine1 koristi sustav prepoznavanja znakova ograničenja brzine te analizira promjene ograničenja. Dovoljan je jedan dodir gumba memorije da tempomat prilagodi vašu brzinu u skladu s ograničenjem.

 

1Uz nadoplatu.

Pametna svjetla

Zafira-e Life ima intuitivni sustav pametnih svjetala1 koji automatski prebacuje duga prednja svjetla na kratka kako bi se spriječilo zasljepljivanje drugih vozača.

 

1Uz nadoplatu.