Skip To Content
Značajke

Ovo je Mokka

Čisti užitak vožnje

Dizajn

Privucite poglede
Sportski, dinamični izgled nove Mokke ne odražava samo odvažnost u čistom, progresivnom dizajnu. To je izraz potpuno nove filozofije njemačkog inženjeringa i sigurne vizije atraktivne budućnosti Opela. 
Nadogradite svoju Mokku na model GS i dodajte joj novu, sportsku dimenziju stila jedinstvenim vizualnim akcentima koji privlače poglede.
Čista gozba za oči
Uzbudljive linije karoserije Mokke samo su početak vašeg putovanja u novi svijet njemačkog dizajna. Unutrašnjost otkriva usklađenost proporcija, svjetla, prostora i tehnologije za uistinu fantastičan doživljaj vožnje. 
Sjajni detalji
Mokka izgleda uzbudljivo s koje god strane je promatrate. Svaka linija i značajka, sve do iznimno tankih LED® stražnjih svjetala, projektirana je kao spoj dinamičnog oblika i najnovije funkcionalnosti. 
Izgled koji osvaja
Zahvaljujući izvanrednom izgledu i karakteru Mokka je pravi magnet za poglede gdje god se pojavi. Odvedite njezin sportski karakter na novu razinu zahvaljujući ponudi odvažnih i vizualno atraktivnih aluminijskih naplataka od 16”, 17” ili 18” kao i paleti atraktivnih boja. 
Opcije krova i poklopca motora
Ostavite snažan dojam sa stilom. Istražite ekskluzivne elemente dizajna i višestruke opcije prilagodbe i naglasite svaki aspekt izgleda svoje Mokke, uključujući vizualno dinamičnu ponudu opcija boja za krov i poklopac motora. 
Predivno upakirana
Cijela karoserija odražava nedvojbeno originalni vizualni identitet Mokke u savršenom spoju čistog oblika i odvažnog karaktera. Pametnog dizajna i savršenih proporcija, od Opel vizira na prednjem kraju do arhitekture „lebdećeg krova” koji se pruža u jednom čistom potezu uokvirujući bočne prozore. 

Učinite svoju Mokku sjajnom i živahnom izvana koliko želite birajući iz ponude obruba bočnih prozora u prepoznatljivoj crvenoj, srebrnoj i crnoj boji.1

 

1 Crvena i srebrna dostupne od početka prodaje, crna od proljeća 2021.

Sigurnost i inovacije

Prednja svjetla LED® matrix
Automatska permanentna svjetla bez zasljepljivanja Intelli-Lux LED® Matrix osiguravaju odličnu vidljivost u svim uvjetima za udobnu vožnju te jasnu osvijetljenost zahvaljujući snažnim dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih vozača. 
Automatski tempomat
Automatski tempomat1, 2 znači da ne morate birati između sigurnosti i uživanja u udobnoj i opuštenoj vožnji. Omogućuje automatsko ubrzavanje i kočenje te u svakom trenutku pomaže održati stalni razmak od vozila ispred vas. 

1 Uz nadoplatu. Aktivacija moguća pri brzinama od 30 km/h do 180 km/h.

2 Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

Automatsko kočenje u slučaju opasnosti
Kao dio potpunog kompleta značajki za pomoć vozaču, uključujući pomoć za ostanak u traku i upozorenje na izlazak iz traka, sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti vaše Mokke nadzire promet vozila i pješaka ispred vas te vam pomaže izbjeći ili znatno smanjiti štetu od sudara. 
Pri brzinama do najviše 30 km/h, pri kojima se događa većina sudara, automatsko kočenje u slučaju opasnosti Mokke čak će u potpunosti zaustaviti vozilo. Pri većim brzinama sustav usporava vozilo za najviše 50 km/h te značajno smanjuje snagu udara pri sudaru.
Digitalni sklop instrumenata
Sofisticiranost i jednostavnost Mokke kristalno je jasna na primjeru Opelove čiste ploče s instrumentima Pure Panel. Čist i jednostavan, prilagodljiv 12“ sklop instrumenata za vozača pruža vam sve potrebne informacije bez ometanja koncentracije. Uklanjanjem svih vizualnih elemenata koji odvlače pažnju kokpit je sveden na besprijekorno digitalno upravljanje. 
180° panoramska kamera za pregled straga
Panoramska kamera pruža vam uvećan stražnji prikaz od 180°, koji otkriva objekte u vašoj blizini te vam omogućuje preglednost nadolazećeg prometa sa strane vozila – osobito korisno pri uključivanju u promet vožnjom unatrag. 
Pomoć pri parkiranju
Savršeno parkiranje doista izgleda lako. Napredna pomoć pri parkiranju upravlja upravljačem Mokke te vas parkira dok vi samo pritišćete kočnicu ili gas. Sustav pomaže pronaći odgovarajuće mjesto govoreći vam je li dovoljno veliko te poslije upravlja vozilom pri ponovnom uključivanju u promet. 

Premium udobnost

Napredan luksuz
Mokka svako putovanje čini još zanimljivijim, a zahvaljujući sjedalima oblikovanim za maksimalnu potporu te vozačkom sjedalu s funkcijom masaže – i mnogo opuštenijim. Putujte udobno, doputujte sa stilom. 
Značajke grijanja
Za hladnih dana, malo što pruža više luksuza od toplog sjedala. Prednja sjedala Mokke imaju postavke za tri razine grijanja, dok vozač uživa u električno grijanom upravljaču. 
Svestranost
Prostrana kabina Mokke i genijalne značajke znače da ste spremni kamo god vas put odvede, bilo s velikim teretom ili s čitavom obitelji plus prtljaga. 
Stražnja sjedala mogu se preklopiti u omjeru 40:60 za bitno veći teretni prostor i prilagodljive opcije za prijevoz dugih predmeta.

Povezivanje

Navigacija
Opelovi najnoviji navigacijski sustavi s dodirnim zaslonom vode vas najboljim putem te pružaju ažurirane informacije o stanju u prometu u realnom vremenu. Birajte između sustava Multimedia Navi Pro s 10" zaslonom¹ i uslugama navigacije uživo te sustava Multimedia Navi sa 7" zaslonom1
1 Uz nadoplatu.
Sustavi za informiranje i zabavu
Mokka je savršeno mjesto, zahvaljujući potpunoj kompatibilnosti sa sustavima Apple CarPlayTM1 i Android AutoTM2,3, nativnom Bluetooth® streamingu4, USB priključcima te audiosustavu sa šest zvučnika za bogat zvuk u pokretu. 

1 Apple CarPlay™ i Siri™ registrirani su zaštićeni znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama.

2 Android Auto™ je registrirani zaštićeni znak tvrtke Google Inc.

3 Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog Opel partnera.

4 Bluetooth® je registrirani zaštićeni znak tvrtke Bluetooth SIG Inc.

Bežično punjenje
Kako bi Mokka u svakom trenutku bila vaša prostrana i ničim ometana oaza digitalne pročišćenosti, svoje uređaje možete puniti pomoću ugrađenog bežičnog punjača1. Ugrađeni sustav detekcije brzog kretanja sprečava oštećenje od bežičnog preopterećenja baterija vaših uređaja tijekom vožnje neravnim površinama. 
1 Uz nadoplatu. Može zahtijevati dodatak za pametni telefon. Indukcijsko punjenje samo na pametnim telefonima kompatibilnima sa sustavom PMA ili Qi. Kompatibilnost provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.
OpelConnect usluge1
Pametna ponuda usluga s novom razinom sigurnosti i podrške omogućuje vam da ostanete povezani na putu. 
  • Osjećaj mira i sigurnosti: hitni poziv, poziv u slučaju kvara
  • Praktičnost: daljinske funkcije za brave na vratima, trubu i svjetla2.

 

1 Dostupnost usluga OPELCONNECT razlikuje se ovisno o zemlji i vozilu. Usluge zahtijevaju pretplatu/naknadu i ovise o pokrivenosti i dostupnosti mobilne mreže.

2 Uvođenje planirano krajem 2020.

Vozna dinamika

Motor
Mokka je odvažan izraz Opelove čiste, nove filozofije dizajna. No, mnogo više to pokazuje svojim djelima. Kod Mokke najvažnija su djela, a ne riječi, što najbolje dokazuju njezini visokoučinkoviti pogonski agregati i iznimna upravljivost. 
Opelov dinamični benzinski turbomotor 1.2 s direktnim ubrizgavanjem razvija najviše 130 KS, dok napredni dizelski pogonski agregat 1.5 osigurava živahnih 110 KS. Standard na oba motora: vrhunska ušteda goriva i niske emisije CO2.
Prijenosi i načini vožnje
Istražite ponudu prijenosa i tehnologija za poboljšane performanse i odaberite ono što savršeno odgovara vašim potrebama i načinu vožnje. Mokka ima ponudu 6-stupanjskih ručnih i najnovijih 8-stupanjskih automatskih mjenjača. 
Osjetite povezanost s cestom aktiviranjem sportskih poluga za ručno mijenjanje brzina prema potrebi – ili prema raspoloženju. Čak i s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem Mokka vozačima pruža više opcija, ne manje. Jednostavan pritisak prekidača za način vožnje mijenja performanse vozila: Sportski za vrhunsku dinamičnost, Ekološki za maksimalnu uštedu goriva i Normalni za umjerenu svakodnevnu vožnju.
Tehnologija performansi
Već i sam pogled na predivne proporcije Mokke govori vam da njezini tvorci razumiju da samo snaga nije dovoljna. Morate točno znati gdje i kako ćete je koristiti. To apsolutno vrijedi za performanse Mokke – zahvaljujući ugradnji pametnih značajki i napredne tehnologije svatko može uživati u snazi uz potpunu kontrolu. 

Opel+ dodatna oprema

Sve za vaše potrebe

Istaknite svoju osobnost pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i iskoristite svoju Mokku na najbolji način. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.
Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.

Što je sljedeće?