Dizajn
Ambiciozan i odvažan
Opelova odvažna i jasna filozofija dizajna pretvorila je novi Opel Grandland u SUV kakav još niste vidjeli. Izrazito sportska estetika u kombinaciji s preciznim njemačkim linijama recept je za jedinstvenu pojavu na cesti koja nadmašuje sva očekivanja. 
Fokus ondje gdje je potreban
U unutrašnjosti novog Opel Grandlanda pronaći ćete zapanjujuću ploču zaslona Pure Panel. Radikalna promjena u osmišljavanju digitalnog iskustva vožnje pročišćuje i pojednostavljuje preopterećenje podacima tipično za većinu SUV-ova. Umjesto toga, Opel Grandland racionalizira sve svoje podatke i time ih digitalno pročišćuje, čime se uklanjaju nered, buka i smetnje.
 
Od tla prema gore
Kad kažemo da je ovo potpuno nova generacija SUV-a, to znači više od puke promjene izgleda. Novi Grandland rekonstruiran je iz temelja. Svaki aspekt i značajka precizno su izrađeni do najmanjih detalja, što se može vidjeti u zapanjujućim vanjskim oblogama, bojama karoserije i rasponu sportskih laganih aluminijskih naplataka 17”, 18” i 19”. 
Okretanje za vama
Izrazite svoj jedinstveni stil dvobojnim kombinacijama krova i karoserije novog Grandlanda zbog kojih će se svi okretati za vama gdje god se pojavite 
Više od imena
Unaprijeđeni simbol Grandlanda jasan je dokaz čistog i odvažno osvježenog dizajna prisutnog u ovoj Opelovoj SUV perjanici. Više od samo natpisne pločice, ovo je nagovještaj nevjerojatne tehnologije koja se nalazi ispod poklopca motora i naznaka o snazi spremnoj da se oslobodi. Ovo je dosad najsigurniji znak da je stigla cijela nova generacija SUV-a. 
Suočite se s budućnošću
S koje god strane ga promatrate, primijetit ćete smiona dizajnerska rješenja i progresivne istaknute detalje. Na prednjoj strani prepoznatljivi Opel Vizor elegantno integrira uređaje prednjeg dijela, senzore i funkcije u jedinstveni modul. Na stražnjoj strani oblikovana potpuno LED stražnja svjetla koja savršeno odražavaju Opel Vizor... ali uz Grandland uvijek ćete otkriti još nešto.