Sigurnost i podrška vozaču
Automatsko kočenje u nuždi
Svako putovanje je sigurno putovanje: automatsko kočenje u nuždi1 s detekcijom pješaka upozorava na sudar s pješakom ili drugim vozilom. Ako se ništa ne poduzme, automobil će automatski zakočiti. 
1 Radi automatski iznad 5 km/h i ispod 85 km/h. Od 0 do 30 km/h metrika usporavanja za smanjenje brzine sudara iznosi 0,9 g. Od 30 do 85 km/h sustav smanjuje brzinu za maksimalno 22 km/h. Nakon tog praga, vozač treba sam zakočiti kako bi još više smanjio brzinu. Radni raspon brzine AEBPD ovisi o detektiranoj prepreci (mobilni cilj: od 5 do 85 km/h; fiksni cilj: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.
Paket za pomoć pri vožnji1

Napredna sigurnost za vas i vaše voljene1: Opelov paket pomoći pri vožnji uključuje Integriranu pomoć za autocestu, koji ima prilagodljivi tempomat s funkcijom zaustavljanja i kretanja, kao i pomoć pri pozicioniranju u traku i prošireno prepoznavanje prometnih znakova. 

 

1 Uz nadoplatu

 
Upozorenje na bočni mrtvi kut

Upozorenje na bočni mrtvi kut1 novog Comba automatski nadzire i upozorava na vozila koja se približavaju na paralelnim trakama i u mrtvim kutovima, dajući vam veću sigurnost prilikom mijenjanja traka i čineći život malo lakšim.

 

1 Uz nadoplatu

 
Zaštita boka

Zaštita boka1 koristi 12 senzora za upozoravanje na prepreke koje možda nisu vidljive tijekom skretanja pri maloj brzini putem vizualnih i zvučnih upozorenja na zaslonu infotainmenta.

 

1 Uz nadoplatu

 
IntelliGrip

Bez obzira na vremenske uvjete ili uvjete na cesti: s IntelliGrip1 kontrolom proklizavanja, vi i vaša obitelj uvijek ćete stići sigurno. Sustav pametne vožnje prilagođava se uvjetima slabog prianjanja, kao što je vožnja po blatu, pijesku ili snijegu, a dostupan je s pet zasebnih načini vožnje.

 

1  Uz nadoplatu.

 
Kamera za pregled straga

Širokokutna panoramska stražnja kamera1 novog Comba od 180° prikazuje se na 10" dodirnom zaslonu s virtualnim smjernicama koje olakšavaju vožnju unatrag i izbjegavaju nepotrebne ogrebotine ili udarce.

 

1 Uz nadoplatu za Combo (osnovna verzija), standardna za Combo (XL)