Contents inside this Tab Collection are only authorable inside of this page.

The 'Tab' component contains necessary configuration for each tab on this page, you must add this component first for a tab that you want available to a Tabbed Navigation component.

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID design
Title DIZAJN
Pretext
Icon to Display
VANJŠTINA

Elegantna, dinamična i inovativna, sada uzbudljivija no ikad prije. Nova Astra Sports Tourer impresionira njemačkim inženjeringom, vodećim inovacijama u klasi, kao što su svjetla IntelliLux LED® Matrix¹, iznimno prostranim prtljažnikom te sportskim izgledom – koji naglašavaju nova premium 3D rešetka i paket u High Gloss crnoj boji¹.

 

¹Uz nadoplatu

 
UNUTRAŠNJOST
S mnogo prostora za noge straga, premium sjedalima udobne kvalitete i modernog dizajna, po mjeri izrađena unutrašnjost nove Astre osmišljena je za vašu dobrobit. 
NOVE BOJE
Izdvojite svoju Opel Astru iz mase zahvaljujući velikom izboru modernih boja. 
NAPLATCI
Vožnja sa stilom. Odaberite naplatke koji će vašoj Astri dati upravo vaš karakter. 
KROVNI PROZOR

Veliki električni stakleni krovni prozor¹ s ugrađenom zaštitom od vjetra čuva vas od propuha, dok vas sjenilo štiti od vrućine.

 

¹Uz nadoplatu

 
PREPOZNATLJIVA LED SVJETLA

Jedinstvena Opelova ‘krilasta’ LED stražnja svjetla¹ i dnevna svjetla pridonose atraktivnom stilu i poboljšavaju vidljivost.

 

¹Uz nadoplatu

 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID innovations
Title INOVACIJE
Pretext
Icon to Display
INTELLILUX LED® MATRIX SVJETLA

Prednja svjetla IntelliLux LED® Matrix¹ omogućuju vidljivost bez bliještanja i bez zasljepljivanja drugih vozača, dok automatsko podešavanje omogućuje vožnju s dugim svjetlima bez ometanja drugih vozača. Prednja svjetla imaju 16 zasebnih LED elemenata koji reagiraju na druga vozila isključivanjem jednog ili više LED elemenata.

 

¹Uz nadoplatu.

 
LED prednja svjetla

Budući da vodeća tehnologija znači i uštedu energije, naša snažna i štedljiva LED prednja svjetla¹ troše samo 20 vati, što znači i manje CO₂ po automobilu.

 

¹Uz nadoplatu

 
SIGURNOST

Nova Astra s pet vrata ima vodeće sigurnosne sustave i najnovija tehnička poboljšanja zaštite, uključujući:

  • Upozorenje na frontalni sudar1: ova sigurnosna značajka automatskim vizualnim i zvučnim upozorenjem pomaže spriječiti ili ublažiti frontalni sudar.
  • Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka1,2: sustav3 prati promet ispred vas i u slučaju detekcije opasnosti od mogućeg sudara, aktivira kočnice.
  • Pomoć za ostanak u traku1,2: uključuje upozorenje i polako vraća upravljač u slučaju nenamjernog skretanja vozača preko crte.
  • Prepoznavanje prometnih znakova1: neprekidno prikazuje znakove ograničenja brzine i druge.

 

1Uz nadoplatu. Osnovna oprema kod viših razina opreme.

2Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

3Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka radi automatski pri brzinama iznad 8 km/h i ispod 80 km/h. Postupno usporavanje odvija se metrikom od 0,5 g u gornjem rasponu brzine (40 km/h – 80 km/h), dok se potpuno usporavanje odvija u donjem rasponu (8 km/h – 40 km/h).

 
KAMERA ZA PREGLED STRAGA

Sigurno parkiranje bez muke. Kamera za pregled straga pretvara vožnju unatrag u iskustvo bez stresa. Ugrađeni zaslon pruža vam stvarni pregled situacije iza vas kao i upute za lakše manevriranje i procjenu udaljenosti od prepreka. Nadogradite na digitalnu verziju dostupnu sa sustavom Multimedia Navi Pro1 za još oštriji i precizniji prikaz.

 

1Uz nadoplatu. Dostupno samo sa sustavom Multimedia Navi Pro.

 
NAPREDNA POMOĆ PRI PARKIRANJU

Parkiranje nikada nije bilo tako lako. Napredna pomoć pri parkiranju1 s detekcijom parkirnog mjesta i automatskom funkcijom zakretanja upravljača omogućuje opušteno i sigurno i brzo parkiranje. Tijekom parkiranja sustav daje jasne upute za kretanje naprijed ili natrag, odnosno za zaustavljanje vozila.

 

1Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

 
AUTOMATSKI TEMPOMAT

Automatski tempomat1,2 za cijeli raspon brzine omogućuje vam iskustvo vožnje bez stresa. Automatskim ubrzavanjem ili usporavanjem između brzina od 30 km/h do 180 km/h, automatski tempomat1,2 pomaže održati siguran razmak od vozila ispred vas u svakom trenutku.

Automatski tempomat za cijeli raspon brzine (FSRA)3. Dizajniran za prometne zastoje, FSRA omogućuje nastavak rada tempomata čak i nakon potpunog zaustavljanja.

 

1Uz nadoplatu.

2Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

3Dostupno samo s odabranim AT mjenjačima.

 
OTVARANJE I POKRETANJE BEZ KLJUČA

Sustav otvaranja i pokretanja bez ključa¹ prepoznaje ključ i automatski otključava vozilo kad mu se približite. Usto, omogućuje pokretanje i zaustavljanje na dodir gumba.

 

¹Uz nadoplatu

 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID premium-comfort
Title PREMIUM UDOBNOST
Pretext
Icon to Display
ERGONOMSKA SJEDALA ACTIVE

Uživajte u još većoj udobnosti uz višestruko podesiva ergonomska sjedala Active¹ s certifikatom za zdrava leđa (AGR²). Ova sjedala za vozača i suvozača pružaju brojne mogućnosti podešavanja, uključujući lumbalnu potporu, produžetak jastuka sjedala i funkciju grijanja za prednja¹ i vanjska stražnja¹ sjedala. Sjedalo vozača možete i nadograditi ugrađenom masažom¹, ventilacijom¹ i funkcijom memorije za svoje osobne postavke.

 

¹Uz nadoplatu, osnovna oprema s kožnim sjedalima.

²AGR sjedala imaju certifikat njemačke organizacije AGR (Akcija za zdrava leđa), centra izvrsnosti za ergonomiju. Certifikat je pečat kvalitete dobiven od neovisne komisije za ispitivanja koju čine stručnjaci iz različitih područja medicine.

 
PRETINCI ZA ODLAGANJE
Što god ste naumili, u svestranoj Astri Sports Tourer sve je moguće. S izdašnim kapacitetom prtljažnika od 540 do 1630 l, Sports Tourer je istinski predvodnik. Sjedala djeljiva u omjeru 40/60 dio su osnovne opreme. Uz nadoplatu: stražnje sjedalo djeljivo u omjeru 40/20/40 s otvorom za teret pruža još više fleksibilnosti. Obje izvedbe imaju gumb za brzo preklapanje jednim dodirom. 
POKLOPAC PRTLJAŽNIKA S ELEKTRIČNIM OTVARANJEM
Bez ključa i bez korištenja ruku: za otvaranja i zatvaranje prtljažnika dovoljan je lagani pokret nogom ispod stražnjeg odbojnika. Visinu otvaranja podesite u skladu s visinom stropa u niskim prostorima. Ili, pritisnite jedan od gumba na poklopcu prtljažnika, vozačevim vratima ili na ključu. 
DVOZONSKI AUTOMATSKI KLIMA-UREĐAJ

Uz dvozonski automatski klima-uređaj¹, i vozač i suvozač mogu podesiti svaki svoju klimu.

 

¹Uz nadoplatu

 
ZNAČAJKE GRIJANJA

Jednostavno odmagljivanje i odleđivanje omogućuje vam ThermaTec™ grijani vjetrobran¹. Grijana prednja2 pa čak i vanjska stražnja sjedala2 plus grijani upravljač2 brzo će vas ugrijati i u najhladnije jutro.

 

1Uz nadoplatu.

2Uz nadoplatu, osnovna oprema s kožnim sjedalima.

 
ELEKTRIČNA PARKIRNA KOČNICA
Električna parkirna kočnica automatski se otpušta prilikom kretanja. Kompaktne dimenzije omogućuju više mjesta za ekskluzivniju središnju konzolu i naslon za ruke. 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID connectivity
Title POVEZIVANJE
Pretext
Icon to Display
SUSTAVI ZA INFORMIRANJE I ZABAVU

Vozite pametnije s novom Astrom i njenim izvrsnim sustavima za informiranje i zabavu s mogućnostima povezivanja kao što su Apple CarPlay™1,2, Android Auto™1,2, plus glasovno upravljanje za povezani pametni telefon te Bluetooth®3 za hands-free telefoniranje, audiostreaming i pristup telefonskom imeniku.

 

1Apple CarPlay™ je zaštićeni znak tvrtke Apple Inc., registriran u SAD-u i drugim zemljama. Android Auto™ je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.

2Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod svojeg ovlaštenog Opel partnera.

3Bluetooth® je registrirani zaštićeni znak tvrtke Bluetooth SIG Inc.

 
Otkrijte Opel Infotainment
MULTIMEDIA NAVI PRO

Budite informirani i stignite na vrijeme zahvaljujući velikom 8’’ dodirnom zaslonu u boji1. Povezane usluge2 sustava Multimedia Navi Pro1 uključuju navigaciju s predviđanjem3, informacije o parkiralištima3, cijenama goriva3 i prometu u realnom vremenu3 kako biste lako donosili dobre odluke na putu.

 

1Uz nadoplatu.

2Preduvjet je prihvaćanje licencnog ugovora za krajnjeg korisnika tvrtke Telenav i pristanak na korištenje osobnih podataka prema pravilniku o zaštiti privatnosti tvrtke Telenav. Licenca istječe krajem 2031.

3Podaci nisu uključeni i moraju se dati povezivanjem s mobilnim internetom putem pametnog telefona ili WiFi hotspota. Za vas to može značiti troškove za podatke mobilne mreže.

 
Otkrijte Opel Infotainment
AUDIOSUSTAV BOSE®1

Ovaj premium audiosustav1 svako putovanje pretvara u zabavno iskustvo. Uz sedam zvučnika, svi putnici mogu uživati u snažnim basovima i kristalno čistim visokim tonovima.

 

1Uz nadoplatu.

 
BEŽIČNO PUNJENJE

Jednostavno stavite svoj pametni telefon1 u odjeljak za telefon s integriranim indukcijskim punjačem2 za bežično punjenje baterije.

 

¹Može zahtijevati dodatak za pametni telefon. Indukcijsko punjenje samo na pametnim telefonima kompatibilnima sa sustavom PMA ili Qi. Kompatibilnost provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.

2Uz nadoplatu.

 
HITNI POZIV

U slučaju nesreće, hitni poziv automatski¹ vas povezuje s hitnim službama – ili možete pozvati pomoć pritiskom gumba za hitni poziv ako doživite hitni slučaj.²

 

¹Hitni poziv automatski vas povezuje u slučaju aktivacije zračnih jastuka ili zatezača pojaseva.

²Dostupnost usluge hitnog poziva ovisi o pokrivenosti i dostupnosti mobilne mreže.

 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID driving-efficiency
Title UČINKOVITOST VOŽNJE
Pretext
Icon to Display
MOTORI

Birajte između benzinskih motora od najviše 107 kW (145 KS)¹ ili dizelskih od najviše 90 kW (122 KS)2 za maksimalnu uštedu goriva i užitak vožnje. Motori nove Astre omogućuju sportsku i uglađenu vožnju uz vrhunski odziv. S motorima nove generacije, koji osiguravaju do 21 % niže emisije CO23 i minimalnu potrošnju goriva, nova Astra naša je najučinkovitija Astra do sada.

 

1Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 5,4 – 6,3; izvan grada 3,9 – 4,3; prosječna 4,5 – 5,1; emisija CO2 u g/km: prosječna 102 – 116.

 

2Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 3,9 – 5,5; izvan grada 3,1 – 3,7; prosječna 3,4 – 4,3; emisija CO2 u g/km: prosječna 90 – 114.

 

3U odnosu na prethodnu Astru.*

 

U skladu s uredbama R (EZ) br. 715/2007 i R (EZ) br. 692/2008 (u važećim verzijama).

 
PRIJENOSI
Iskoristite prednosti dinamičnih, ali ekonomičnih prijenosa. Odaberite 6-stupanjski ručni mjenjač, bezstupanjski automatski mjenjač ili novi 9-stupanjski automatski. 
PODVOZJE
Podvozje nove Astre optimizirano je na više načina radi finog podešavanja performansi za izvrsnu voznu dinamiku, visoku aktivnu sigurnost i aerodinamičnost svjetske klase.