Sigurnost i pomoć vozaču
Intelli-Lux® pixel svjetla
168 individualno prilagodljivih LED segmenata osigurava trajna duga svjetla bez bliještanja koja se automatski prilagođavaju kako bi se izbjeglo zasljepljivanje vozača iz suprotnog smjera. 
Intelli-HUD

Intelli-HUD (Head up Display)1 projicira informacije izravno na vjetrobransko staklo i vozačevo vidno polje, prikazujući podatke o vožnji, skočna upozorenja, informacije o pozivima i medijim.

 

1 Standardno dostupno samo na odabranim modelima.

 
Intelli-Drive 1.0 
Ovaj sustav kombinira mogućnosti triju tehnološki najnaprednijih značajki Astre Sports Tourer kako bi vam pružio neusporedivu kontrolu i upravljanje vašim putovanjem. Intelli-Drive 1.01 integrira Lane Positioning Assist (LPA) koji omogućuje Astri nježno ispravljanje upravljanja kako biste stabilnije ostali između prometnih traka. Također uključuje Lane Change Assist, koji vas obavještava da vam se drugo vozilo brzo približava straga ili ulazi u vaš mrtvi kut, plus Rear Cross Traffic Alert koji vas upozorava na sve što vam se približava dok vozite unatrag, uključujući bicikliste ili pješake, od čak 40 metara udaljenosti. 
1 Standardno dostupno samo na odabranim modelima.
Intelli-Drive 2.0 
Intelli-Drive 2.01 je Opelova najnaprednija intuitivna tehnologija pomoći koja novu Astru Sports Tourer Plug-in Hybrid čini najsigurnijim i najopuštajućim iskustvom vožnje koje smo ikada izgradili. Ovaj sustav integrira više značajki, uključujući naprednu inteligentnu prilagodbu brzine (A-ISA) koja nadzire prometne znakove i nudi usporenje ili ubrzavanje u skladu s tim te će čak kompenzirati vremenske uvjete, i poluautomatiziranu promjenu trake (SALC) koja detektira kada mijenja trake i brine se za manevriranje umjesto vas. 
1 Standardno dostupno samo na odabranim modelima.
Intelli-Vision
Intelli-Vision koristi četiri kamere za generiranje HD slike okoline vozila u stvarnom vremenu, pružajući jasan pogled na približavanje prometa i čineći parkiranje jednostavnim. 
Ulaz i pokretanje bez ključa
Ulazak i pokretanje bez ključa,u kombinaciji s pametnim kapacitivnim ručkama na vratima, znači da možete započeti svako putovanje jednostavno klizanjem, pritiskom na start i kretanjem.