Sigurnost i inovacije
Intelli-Lux® LED Pixel svjetlo
Nova Opel Astra Sports Tourer Electric ima najnovija Intelli-Lux® LED Pixel svjetla. Ovaj sustav je korak naprijed u tehnologiji prednjih svjetala i korak je naprijed u odnosu na prethodne IntelliLux generacije. Radikalno poboljšava vidljivost putem 168 individualno prilagodljivih LED segmenata koji pružaju trajna duga svjetla bez bliještanja koja se automatski prilagođavaju kako bi se izbjeglo zasljepljivanje drugih sudionika u prometu. 
Intelli-HUD
Intelli-HUD (Head up Display) nove Opel Astre Sports Tourer Electric doista je futuristički, projicira bitne informacije izravno na vjetrobransko staklo i udobno u vozačevo vidno polje. Ova najnovija generacija Opelove HUD tehnologije proširuje polje projekcije i poboljšava rezoluciju, a može se postaviti da prikazuje različite stranice povezane s instrumentnom pločom, uključujući skočna upozorenja, detaljne karte i medijske informacije. 
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.0 kombinira Opelove najnaprednije i najintuitivnije tehnologije pomoći kako bi novu Opel Astru Sports Tourer Electric učinio najsigurnijim i najopuštajućim iskustvom vožnje koje smo ikada izgradili. Ovaj sustav integrira više značajki, uključujući naprednu inteligentnu prilagodbu brzine (A-ISA) koja nadzire prometne znakove i nudi usporenje ili ubrzavanje automobila u skladu s tim, a čak će i kompenzirati vremenske uvjete. Intelli-Drive 2.0 također ima poluautomatiziranu promjenu trake (SALC) koja otkriva kada mijenjate voznu traku i može čak i manevrirati umjesto vas. 
Intelli-Vision
Sustav Intelli-Vision aktivira se automatski kada svoju novu Opel Astru Sports Tourer Electric stavite u rikverc (ili na zahtjev) i koristi četiri kamere postavljene oko automobila. Slike visoke razlučivosti u stvarnom vremenu omogućuju vam da temeljito provjerite okolinu automobila. Također se možete prebacivati između pojedinačnih kamera kako biste dobili jasan pogled na poprečni promet koji se približava i s lakoćom parkirajte čak i na najužim mjestima.