Opel Movano - Motori i prijenosi

Korisne poveznice

PONUDA UČINKOVITIH MOTORA.

Povećan okretni moment pri nižem broju okretaja uz smanjenu potrošnju goriva i emisije. Zvuči nemoguće? Opel Movano to omogućuje svojom ponudom iznimno učinkovitih motora. Odaberite upravo onaj motor koji najviše odgovara vašim potrebama i to u kombinaciji s izvedbom karoserije po vašem izboru.

Enlarge

Ponuda motora

Movano kombi i bus dostupni su s ekskluzivnim motorima 2.3 CDTI BiTurbo s tehnologijom BlueInjection, što znači da ispunjavaju zahtjeve norme Euro 6. Birajte između agregata od 103 kW (140 KS) i 360 Nm ili 125 kW (170 KS) i 380 Nm za Movano kombi, odnosno 107 kW (145 KS) i 330 Nm ili 120 kW (163 KS) i 380 Nm za Movano bus. Sve izvedbe opremljene su sustavom Start/Stop u osnovnoj opremi.


Enlarge

Tehnologija BiTurbo

Visokotehnološki motori BiTurbo Opel Movana kombinacija su prednosti malog turbopunjača (brz odziv za veliku snagu i moment pri malom broju okretaja) i velikog turbopunjača (velika snaga i moment pri velikom broju okretaja). Dvostruki međuhladnjak osigurava čisto i učinkovito izgaranje. Rezultat je stalni visoki moment pri malom broju okretaja i visoka snaga pri većem broju okretaja motora kao i izvrsna ekonomičnost.


ECO način vožnje

Osnovna oprema sa svim motorima BiTurbo, ECO način vožnje donosi uštede goriva od čak 10%. ECO način vožnje uključuje se gumbom na ploči s instrumentima, pri čemu se upali indikator na gumbu i prikazuje odgovarajući prikaz na sklopu instrumenata. U ECO načinu vožnje

 

 

• moment i snaga motora su smanjeni
• odziv ubrzanja je promijenjen
• uključuje se indikator za promjenu stupnja prijenosa radi uštede goriva
• karakteristike klima-uređaja su promijenjene.ECO način vožnje možete privremeno poništiti bilo kada snažnim pritiskom na papučicu ubrzanja ili ga možete potpuno isključiti pomoću prekidača.

 

Iz tehničkih razloga ECO način vožnje ne može se kombinirati s opcijom povećanog broja okretaja u praznom hodu.


Enlarge

6-stupanjski ručni mjenjač

Svi motori dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem u osnovnoj opremi. U usporedbi s 5-stupanjskim mjenjačem, omogućuje smanjenu potrošnju goriva te bolje vozne karakteristike zahvaljujući finijem prijenosnom omjeru zupčanika. Ručica mjenjača i profinjena sinkronizacija jamče vrhunsku kvalitetu mijenjanja.

 

Važna značajka je i to da svi modeli raspolažu indikatorom promjene stupnja prijenosa. Smješten je na sklopu s instrumentima i označava idealan trenutak za promjenu stupnja prijenosa za najveću moguću uštedu goriva.