New Opel ADAM - Dizajn

NEODOLJIV U SVAKOM DETALJU.

Potpuno novi Opel ADAM spoj je drskog, ikonskog dizajna i čiste individualnosti. Stilovi, boje i oprema raznoliki su baš kao i kupci za koje je ADAM stvoren.

Enlarge

Vanjski dizajn

Opel ADAM odvodi personalizaciju i dinamiku na potpuno novu razinu. Jedinstveni ''lebdeći'' krov u dvije boje odmah izdvaja ADAMA iz mnoštva. Zahvaljujući duljini od nešto manje od 3,70 metara i širini od 1,72 metara, ovaj agilan automobil s trima vratima izgleda kompaktno, a uz to ima sve što je potrebno za savršeno iskustvo gradske vožnje.

 

ADAM je prvi automobil koji otkriva novu prednju stranu Opela. Smještena na nižoj i široj trapezoidnoj rešetki, prednja prečka novih dimenzija s Opelovim znakom svojim uzdignutim krajevima savršeno se povezuje s krilastim elementom prednjih svjetala.

 

Okrugli pokazivači smjera postavljeni uz rešetku još jedan su od detalja zbog kojih lice ADAMA krasi nezaboravan prijateljski smiješak.

 

Osebujna silueta ADAMA rezultat je kratkog poklopca motora, blago spuštajuće linije krova i izrazito strme stražnje linije. Dojam ''lebdećeg'' krova postignut je crnim elementima visokog sjaja koji vizualno odvajaju krov od karoserije. Kromirani ukrasni obrub naglašava osebujnu grafiku prozora a izveden je kao kaligrafijska linija različite debljine. Nema boljeg mjesta za znak ADAM od fiksnog bočnog stakla koje se savršeno stapa sa stražnjim prozorom. Bočni dizajn karoserije odaje sportski duh i preciznost svojim prepoznatljivim motivom oštrice na donjem dijelu vrata i ikonskom linijom koja se od ručke pruža do stražnjih svjetala.

 

Odostraga, ADAM se odlikuje mišićavim stavom koji se odražava u velikim odbojnicima i široko postavljenim sklopovima stražnjih svjetala. Slijede istu filozofiju kao i prednja svjetla - crna kućišta visokog sjaja i kromirani motiv krila za naglašenu prepoznatljivost. Slično Astri GTC, ADAM također ima ergonomski gumb osjetljiv na dodir, ugrađen iza znaka, za otvaranje prtljažnika i jednostavniji dizajn stražnjeg dijela.


Enlarge

Dizajn unutrašnjosti

ADAM ne izgleda lijepo samo izvana. I unutrašnjost se također odlikuje stilom i ikonskim osjećajem. Tri različita svijeta opreme predstavljaju tri potpuno različita raspoloženja. Vaš ADAM daje vam mogućnost odabira između 20 boja umetaka na ploči s instrumentima, uzoraka i tekstura, no jedna stvar uvijek ostaje ista: visoka kvaliteta materijala.

 

Ugodno skulpturirana unutrašnjost raskošna je igra napetih površina i fluidnih linija i prijelaza. Skulpturalnost susreće njemačku preciznost u svim detaljima unutrašnjosti kao i vanjštine Adama.

 

Meka ispupčenja oko otvora za prozračivanje doimaju se poput napetih mišića pod kožom. Dvobojni dizajn s bojom akcenta koja je usklađena sa sjedalima i obavija donji dio ploče s instrumentima te se nastavlja na obloge vrata kako bi se vizualno proširila kabina te stvorio raskošan osjećaj prostranosti kakvu inače očekujete od luksuznijih automobila. Obloge na vratima uvijek su podložene pjenom ispod meke tkanine i vinila. Okrugli instrumenti u stilu mehaničkog sata i prekidači s kromiranim rubovima odaju duh sportske preciznosti – sada na klasičan način. Kromirani dijelovi očaravaju svojim okruglim obrubima i kazaljkama s uzbudljivim crvenim osvjetljenjem. Trodimenzionalno oblikovan upravljač s učinkovito malim poklopcem zračnog jastuka užitak je za držanje i gledanje. Ukrasni element od matiranog kroma kao da drži precizne prekidače u svojim brižnim rukama.

 

Tri područja u unutrašnjosti imaju ukrasne obloge visoke kvalitete: gornji dio ploče s instrumentima, vrata i središnja konzola izvedeni su u boji vozila ili presvučeni tiskanom i teksturiranom ukrasnom folijom usklađenom s presvlakama od tkanine odnosno kože. Izbor je vaš.

 

Fiksni stakleni krov, dostupan uz nadoplatu, ispunjava ADAM svjetlom. Ni loše vrijeme neće vam pokvariti veselje. ADAM vam uvijek omogućuje pogled na ljetno plavo nebo. Možda više volite zvjezdanu noć ili sportski izgled s crno-bijelom zastavom. Jednostavno rasvijetlite svoj strop oblogama s osvijetljenim motivima.