Novi Opel ADAM - Udobnost i funkcionalnost

PRIPREMA, POZOR…OPUSTITE SE!

ADAM nije stvoren samo da bi lijepo izgledao i postavio nove trendove. Ovaj mali gradski automobil ima prvorazrednu udobnost i sustav pomoći za vozača koji osiguravaju doista jedinstveno iskustvo vožnje.

Enlarge

Budite viđeni i primijećeni

Zahvaljujući ADAMOVIM svjetlima za dnevnu vožnju s LED tehnologijom bolje ćete vidjeti i biti viđeni. Dnevna svjetla privlače pozornost nadolazećih vozila čak i pri danjem svjetlu, što povećava sigurnost na cesti. LED tehnologijom nisu opremljena samo prednja svjetla, već i stražnja. Zbog manje potrošnje električne energije, LED tehnologija pridonosi i smanjenim emisijama CO2.


Enlarge

Light show noću

Paket ambijentalnih svjetala također osvjetljava prostor za noge putnika, pretince u konzoli i džepove na vratima u osam različitih boja, usklađenih s opremom unutrašnjosti. Kad otvorite vrata, možete ući u svijet prepun boja. A kada ih zatvorite, svjetla se prigušuju na odabranu jačinu. Osvijetljena unutrašnjost posebno je lijepa noću, a boju svjetla možete promijeniti jednostavnim dodirom gumba. Za vrijeme noćne vožnje, svjetla su vrlo ugodna za oči jer svi drugi dijelovi kabine su u mraku.


Odaberite sigurnost

Kada se radi o sigurnosti vozača, ADAM je pravi zaštitnik. Sigurnost nije tek dodatak; ona je sastavni dio načina života. Zato ADAM ima tri sustava zračnih jastuka za zaštitu vozača i putnika. U slučaju prometne nesreće zaštitu pružaju prednji zračni jastuci, bočni zračni jastuci za zaštitu zdjelice i prsnog koša i zračne zavjese za prvi i drugi red sjedala. Zatezači sigurnosnih pojaseva imaju iznimno važnu ulogu u zadržavanju tijela kod frontalnog sudara. Čvrsto zatežu pojaseve i zadržavaju putnike u najboljem položaju te, zajedno s prednjim zračnim jastucima, osiguravaju maksimalnu zaštitu.  Većina automobila ima po jedan zatezač za svako prednje sjedalo, kako bi se osiguralo zadržavanje tijela. Opel ADAM je jedan od prvih automobila u svojoj klasi s dvostrukim zatezačima sigurnosnih pojaseva na prednjim sjedalima.


Enlarge

Sami odaberite vrijeme

Za još bolji osjećaj prostranosti i prozračnosti u unutrašnjosti novog ADAMA, izaberite fiksni stakleni krov. Ni loše vrijeme neće vam pokvariti veselje. ADAM vam uvijek omogućuje pogled na ljetno plavo nebo. Možda više volite zvjezdanu noć ili sportski izgled s crno-bijelom zastavom. Jednostavno rasvijetlite svoj strop oblogama s osvijetljenim i otisnutim motivima.


Enlarge

Neka bude toplo

Osim upravljača, zagrijati možete i prednja sjedala. Prvi put u ovoj klasi, vaše ruke postaju ugodno tople u manje od minute. Za grijanje upravljača i prednjih sjedala uključite prekidač na glavnoj konzoli.


Enlarge

Odmorite leđa

ADAM ima potpuno novi dizajn prednjih i stražnjih sjedala izrađenih da budu raj za vaša leđa. Zahvaljujući MDI pjeni velike gustoće, koja se koristi i u izradi ekskluzivnih, iznimno udobnih madraca, sjedala pružaju najbolju moguću udobnost. Jastuci od kvalitetnije i gušće pjene osiguravaju vrhunsku udobnost i dugotrajnost.