Novi Opel ADAM ROCKS - Dizajn

Testna vožnja

Testna vožnja govori više od tisuću slika. Kliknite ovdje kako biste doživjeli stvarnost.

Rezervirajte testnu vožnju

Korisne poveznice

Urban i moderan country stil.

Malo je odlično. S kojega god aspekta ga promatrate, izdržljiv, elegantan i funkcionalan novi Opel ADAM ROCKS doista je višestruko talentirani automobil kakav se rijetko viđa.

Enlarge

Vanjski dizajn

Novi Opel ADAM ROCKS mijenja poznate perspektive. Dizajneri su krenuli od suštine crossovera i ubrizgali joj modernu eleganciju. Gradski automobil prikladan za odlaske u prirodu obično je skup i puno troši. ADAM ROCKS i dalje ima originalni šarm ADAMA, kao i originalne dimenzije i malu potrošnju.

 

Doduše, dobio je na mišićnoj masi i visini, no to mu daje novu razinu individualnosti. Sprijeda, Opelova tipična maska hladnjaka u mat crnoj boji pridonosi dramatičnosti, dok integrirani kromirani detalji, primjerice prečka sa znakom i elementi u obliku bumeranga na pokazivačima smjera pametno zaokružuju elegantan stil. Tu su i Opelova prepoznatljiva LED svjetla za dnevnu vožnju. Širok stav dobio je na mišićnoj masi zahvaljujući zaštitnim oplatama – no uz zadržavanje jasnih kontura na prednjim i stražnjim blatobranima.

 

Jasne linije ''lebdećeg'' krova, uz nadoplatu naglašene elegantnim kromiranim detaljima, s integriranim spojlerom i platnenim krovom SwingTop jednako su privlačne i dinamične. Uvis zakrenute zaštitne ploče sa srebrnim efektom pridonose bezbrižnom stavu automobila spremnog za sve terene.

 

Širok stav naglašen je i na stražnjem dijelu uz očuvanu svježinu originalne linije. Bočna linija uz rub prozora i dalje je impresivna, baš kao i sklopovi svjetala i LED stražnja svjetla, dostupna uz nadoplatu. Novi Opel ADAM ROCKS nije mali automobil koji pokušava izgledati veliki – to je nova privlačnost oblika koji funkcionalnost pretvara u užitak.


Enlarge

Dizajn unutrašnjosti

Ambijent u unutrašnjosti novog Opela ADAM ROCKS spoj je najnovije praktičnosti i klasičnih detalja. Naravno, pogled najprije privlači ploča s instrumentima istančanog novog dizajna. Novi znak za Opel ADAM ROCKS na instrumentima, kao i opcijske aluminijske papučice naglašavaju sportski karakter, ali i poslovni ambijent.

 

Što se tiče boja, u ponudi su dvije glavne nove kombinacije. Prva, preuzeta direktno s konceptnog automobila predstavljenog u Ženevi, ima sjedala s presvlakama od tkanine u boji Peanut i Morrocana Ocio. Ista je boja prenesena i na kožom presvučeni upravljač u osnovnoj opremi kao i na presvlaku ručne kočnice i ručice mjenjača.

 

S druge strane tu je potpuno novi dizajn Coffee Bean. Ambijent definira bogata smeđa boja s kontrastnim prošivima plave boje. Ploča s instrumentima u Coffee Bean smeđoj fino je usklađena s tepisima od velura u Cocoa smeđoj.

 

Kao što već dobro znate, mogućnosti personalizacije gotovo se beskrajne. Možete naručiti gotovo čitav katalog naljepnica, opreme itd. za svoj ADAM – uz veliku mogućnost da nećete vidjeti dva potpuno ista ADAMA ROCKS.


Enlarge

Sunce, svježi zrak i dobar osjećaj.

Kome treba osjećaj zatvorenosti? Platneni krov SwingTop otvara se u samo nekoliko sekundi. Samo pritisnite gumb na stropu i tehnika preuzima posao. U samo 5 sekundi krov se sklapa u C stupove.

 

Uživajte u vožnji u otvorenom kabrioletu i osjećajte se sigurno jer krov SwingTop nimalo ne utječe na čvrstoću ili krutost konstrukcije. Čak ni ne uzima prostor otvoru stražnjih vrata. To znači da Opel ADAM ROCKS zadržava sve ADAMOVE mogućnosti lakog utovara.

 

No ako se vrijeme ili Vaše raspoloženje promijeni, samo pritisnite gumb i krov se zatvara. Ima li išta ljepše od uživanja u kiši pod platnenim krovom?