Innovation - Safety

FlexFix® za vaš bicikl

Potpuno ugrađen sustav nosača bicikala jednostavno se izvlači iz stražnjeg odbojnika.

Vozite svoj automobil i bicikl uz fleksibilnost

Sustav za informiranje i zabavu

Zabavite se, ostanite u kontaktu i nemojte se izgubiti.

Udobnost integriranog sustava za informiranje i

SIGURNOST.

Nimalo ne čudi da su i nova Astra i Insignia dobile najviše ocjene na testiranju sigurnosti Euro NCAP-a. Naša vozila imaju sveobuhvatnu lepezu značajki pasivne sigurnosti kako bi osigurala optimalnu zaštitu u slučaju nesreće. Oprema za aktivnu sigurnost ima za cilj sprečavanje nesreća upozoravanjem vozača na potencijalne opasnosti i održavanjem stabilnosti.

Opel Innovation - AFL+

Prilagodljiva prednja svjetla za sigurniju noćnu vidljivost

Zamislite prednja svjetla koja mijenjaju oblik i jačinu u skladu s mjestom, vremenskim uvjetima i brzinom vozila. Opelov napredni sustav prilagodljivih prednjih svjetala (AFL+) noćnu vožnju čini sigurnijom i opuštenijom zahvaljujući poboljšanoj vidljivosti u zavojima. Sustav prednjih svjetala, vodeći u branši, automatski odabire jednu od devet različitih postavki svjetlosnog snopa, osmišljenih da bi u svim situacijama osigurale optimalnu osvjetljenost, ne zasljepljujući druge vozače. Rezultat? Manje stresa, više sigurnosti.

 

Pogledajte AFL+ na


Opel Innovation - Opel Eye

Opel Eye očitava cestu

Inovativni sustav Opel Eye poboljšava sigurnost vožnje, smanjuje stres, te omogućuje izbjegavanje troškova zbog kazni za prekoračenje brzine. Postavljena između vjetrobranskog stakla i retrovizora, prednja kamera Opel Eye pomaže vam na dva načina: Prepoznavanje prometnih znakova i upozorenje o napuštanju traka.

 

Pogledajte AFL+ na


Enlarge

Napredna pomoć pri parkiranju olakšava parkiranje

Koristeći prednje i stražnje senzore, napredna pomoć pri parkiranju otkriva odgovarajuće parkirno mjesto, a zatim vam uz pomoć slikovnih uputa prikazanih na središnjem zaslonu pomaže da sigurno parkirate. Uključuje se pritiskom na tipku, upravljana je računalom, a prepoznaje i prepreke. Tekstualna i slikovna grafika prikazuje potreban kut zakretanja upravljača i smjer kretanja. Rezultat je savršeno paralelno parkiranje, čak i u ograničenim prostorima.


Enlarge

SAFETEC® – Sveobuhvatna sigurnost

Opel ima integralni pristup sigurnosti. Svi sustavi aktivne i pasivne sigurnosti koji pridonose smanjenju opasnosti tijekom vožnje dio su iste kategorije: “SAFETEC®”. Rezultat je usklađena i učinkovita zaštita za sve putnike.