Opel Design - Interior Design

Elegancija, udobnost i kvaliteta – iznutra

Prostori, oblici, boje i materijali zajedno pridonose vašem užitku vožnje.

Istražite Opelov dizajn unutrašnjosti

PRIZNANJA ZA IZVRSTAN VANJSKI DIZAJN.

Naš novi dizajnerski jezik donio nam je mnoštvo nagrada i priznanja. Počelo je s Opel Insignijom, a nastavilo se s novom Astrom i Merivom. Ponosni smo što ne dolaze sve nagrade iz ruku stručnjaka za automobile, nego i šire javnosti. Konačno, automobile proizvodimo za javnost. Izvanredno pozitivna reakcija daje nam još više samopouzdanja da nastavimo razvijati pametna, iznenađujuća i inovativna vozila.

Enlarge

Upadljiva prepoznatljiva svjetla

Nov izgled jednako prepoznatljiv noću kao i danju. Prepoznatljiva grafika krila na svjetlima za dnevnu vožnju ponavlja se na stražnjim svjetlima. Ovu dinamičnu temu također nalazite i u unutrašnjosti, gdje se proteže od prednjeg dijela ploče s instrumentima.


Enlarge

Skulpturalnost susreće njemačku preciznost

Glatki, meki oblici spajaju se s preciznim, oštrim linijama. Elegantni, glatki oblici stvaraju mišićav, dinamičan osjećaj koji naglašava tehničku inovativnost automobila. Želimo da naš dizajnerski jezik naglasi dva najvažnija elementa automobila: tehničku preciznost i emocije.


Enlarge

Aerodinamična prednost

Otpor strujanju zraka odgovoran je za 13 posto ukupne potrošnje goriva kod prosječnog automobila. To znači da dobra aerodinamika čini veliku razliku za stanje u vašem novčaniku. No, dizajniranje učinkovite aerodinamike ujedno je i umjetnost i znanost. Na primjer, nova Opel Astra provela je 600 sati u zračnom tunelu bruseći svoj gladak oblik. A, izvedba ecoFLEX® ima aktivni aerodinamični zatvarač rešetke prednjeg hladnjaka koji se automatski zatvara pri većim brzinama radi smanjenja otpora protoku zraka.