Opel - Design Milestones

Ključni događaji u inovacijama

Pogledajte pregled Opelovih pionirskih inovacija.

Ključni događaji u Opelovim inovacijama

Ključni događaji u ekologiji

Opel ima vrlo dugu tradiciju ekološke odgovornosti.

Opelovi ključni događaji u održivosti

KLJUČNI DOGAĐAJI U DIZAJNU.

Od samog početka, Opelov dizajn definiran je njegovim emocionalnim nabojem i naprednim inženjeringom. Otkrijte čuveno naslijeđe koje je dovelo do novog dizajnerskog jezika u kojem skulpturalnost susreće njemačku preciznost.

2010. GTC Paris

Predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, ovaj koncept stvoren je kako bi izrazio najemotivniju stranu marke Opel. Hatchback s trima vratima je čist ali sportski, jednostavan ali ekspresivan i istovremeno drzak i ikoničan. U skladu s Opelovom DNA, to je dostupan automobil iz snova, osmišljen kao primjer energičnosti marke.

Opel Design Milestones - 2010 Flextreme GT/E

2010. Flextreme GT/E

Opel Flextreme GT/E konceptni automobil vizualizacija je kvaliteta koje karakteriziraju novu energiju marke Opel: Visok emocionalni naboj, učinkovite ekološke performanse i ekspresivan dizajn – uz njemački precizan inženjering.

Opel Design Milestones - 2010 Meriva

2010. Meriva

Nova Meriva nastavlja Opelov nagrađivan dizajnerski jezik u kojem skulpturalnost susreće njemačku preciznost, koji je uspješno predstavljen s Insignijom 2008. i s Astrom prošle godine. Uz ekspresivan izgled, Meriva donosi inovativne funkcije – kao što su FlexSpace sustav stražnjih sjedala, FlexDoors vrata s otvaranjem prema natrag i prilagodljiv FlexRail sustav pretinaca za odlaganje u kabini -- zahvaljujući kojima postaje prvakinja prilagodljivosti u automobilskoj industriji.

Design Milestones - 2009 New Astra

2009. nova Astra

Nova Opel Astra unosi u kompaktnu klasu vlastitu interpretaciju Opelovog nagrađivanog dizajnerskog jezika. Njena snažna silueta nalik na kupe i elegantni detalji daju joj svjež, sportski izgled. Elegantne proporcije daju joj snažnu siluetu s izduženom kabinom, dok koso postavljeno vjetrobransko staklo i spuštena linija krova dodaju vizualno uzbuđenje tradicionalnom formatu hatchbacka.

Design Milestones - 2008 Insignia

2008. Insignia

Opelov nov, vrhunski model, Insignia, debitira na Međunarodnom sajmu motornih vozila u Londonu. S najnovijim dizajnom i sofisticiranom tehnologijom, Insignia predstavlja kvantni skok u pomlađivanju marke. Ubrzo nakon toga proglašena je Automobilom godine 2009. za stil i inovacije, sigurnost i udobnost. Insignia utjelovljuje nov dizajnerski jezik u kojem “skulpturalnost susreće njemačku preciznost”.

2007. Flextreme

Konceptni automobil Flextreme prva je primjena najnovijeg E-Flex električnog pogonskog sustava GM-a i Opela. Osim toga, nov dizajnerski jezik predstavljen u GTC Coupéu vodi korak dalje. S vratima koja se otvaraju prema natrag i omogućuju putnicima na stražnjim sjedalima lakši pristup unutrašnjosti, velikim prozirnim krovom i dvojim stražnjim vratima koja se poput krila otvaraju u stranu i prema gore, ovaj konceptni automobil nastavlja Opelovu tradiciju izrazito prilagodljivih i praktičnih koncepata karoserije.

Design Milestones - 1999 Zafira

1999. Zafira

Njezina tajna zove se Flex7. Zahvaljujući ovom ekskluzivnom sustavu, Zafiru možete u trenu pretvoriti iz dvosjeda u sedmerosjed (i obratno), bez rastavljanja ili uklanjanja bilo kojeg sjedala. Počinjući sa Zafirom, Opel odlučuje da prilagodljivost unutrašnjosti treba postati bitnom značajkom dizajna svih njegovih automobila.

1994. Tigra

Sportski kupe Opel Tigra predstavljena je javnosti. Tigra je utemeljena na konceptnom automobilu istog imena i stvorena je na platformi druge generacije Opel Corse B. Opel Tigra Twin Top dobiva nagradu Kabriolet godine 2004. u Ženevi.

1993. Corsa

Godine 1993. predstavljena je Corsa B koja ubrzo postaje jedan od Opelovih najuspješnijih modela u cijelom svijetu. Predstavlja savršen spoj elegantnog dizajna i prostrane unutrašnjosti s ekonomičnim voznim karakteristikama.

1989. Calibra

Opel izaziva senzaciju na Sajmu automobila u Frankfurtu 1989. svojim čistim, elegantnim dizajnom i najboljim koeficijentom otpora zraka na svijetu, od 0,26. Vitka i predivna, no istovremeno pametna i dovoljno prostrana za četvero odraslih i njihovu prtljagu. Sjedinjuje ljepotu i funkcionalnost, što je ključ njenog velikog uspjeha, kao i Opelovog u narednim godinama.

1968. GT

Nakon uspjeha eksperimentalnog GT-a, Opel odlučuje da će ga proizvoditi uz korištenje podvozja sljedeće generacije Kadetta. Opel GT postao je 1968. prvi europski konceptni automobil serijske proizvodnje.

1966. Kadett B Coupe

Nadahnut fastback modelima, popularnima u SAD-u, ovaj automobil brzo je postao jedan od najprodavanijih Opela. Izvozio se u 120 zemalja širom svijeta, uključujući SAD.